Erdoğan'dan AB'yi vize resti: Sen yoluna biz yolumuza

Erdoğan'dan AB'yi vize resti: Sen yoluna biz yolumuza

Erdoğan Eyüp Belediyesi toplu açılış töreninde vize muhafiyeti konusunda, "AB vize için 'terörle mücadele yasasını değiştireceksini' diyor. Parlemento önünde onlara çadır kurduracaksınız, demokrasi için olduğunu söyleyeceksin; bize de vizeyi kaldıracağım şartı şu. Biz yolumuza gidiyoruz, siz de yolunuza gidin" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eyüp'teki toplu açılış töreninde AB'ye vize muhafiyeti konusunda sert çıktı.

Erdoğan, "Her türlü girişimde bulunmuş olmamıza rağmen, kinin, nefretin bu denli yaygınlamasını, bu tür idamları yapan bir anlayışı ne demokratik olarak, ne adil yönetim olarak görüyorum. Huzurlarınızda lanetliyorum. Suriye'de 12 milyon insan mağdur edilmişken hiçbir Müslüman kendini bu vebalden ayrı tutamaz. Türkiye dört bir yanından terör örgütlerinin ve onlara destekçilerinin saldırısı altındayken, şu anda AB vize için 'terörle mücadele yasasını değiştireceksini' diyor. Siz önce AB Parlamantosu önünde çadır kuranlara karşı zihniyetinizi niye değiştirmiyorsunuz? Onlara çadır kurduracaksınız, demokrasi için olduğunu söyleyeceksin; bize de vizeyi kaldıracağım şartı şu. Biz yolumuza gidiyoruz, siz de yolunuza gidin. Kiminle anlaşabiliyorsan onla anlaş" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN