Facebook'ta paylaştığı matematik sorusu yüzünden bıçaklandı

Facebook'ta paylaştığı matematik sorusu yüzünden bıçaklandı

Almanya'nın Wismar şehrinde yaşayan 19 yaşındaki öğrenci Robert, Facebook hesabı üzerinden bulmaca paylaştı. Matematik soru içeren paylaşıma kısa sürede çok sayıda yorum geldi. Cevapları beğenmeyen başka bir kullanıcı ise Robert'in yaşadığı şehre giderek sokak ortasında öğrenciyi bıçakladı.

[Karar]

Geçtiğimiz Nisan ayında Facebook hesabı üzerinden bir bulmaca paylaşan 19 yaşındaki Robert, hayatının hatasını yaptı. Matematik soru içeren bulmaca şu şekilde: Aranan sayımın yarısı 400'ün yarısı.

Birçok kişinin kafasını karıştıran bu soru 29 yaşındaki Alexander L.'yi kısa süre içinde çileden çıkardı. Önce paylaşımın altına küfür içeren yorumlar yapan Alexander, Robert'e tehdit içeren mesajlar göndermeye başladı.

16-10/09/soru-1476006192.jpg 

TEHDİTLERİ CİDDİYE ALMADI

Alman Bild gazetesine konuşan Robert "Facebook üzerinde paylaşımlarım arkadaşım olmayanlar için de açık. Bu şekilde Alexander adındaki şahıs, sorunun altına yorum yapabildi. Beni öldürmekle tehdit etti fakat ben ciddiye almadım" dedi. 

Sosyal medya üzerinden Alexander tarafından devamlı rahatsız edilen Robert, olay gününü şu cümlelerle anlattı: Arkadaşımın evindeydim. Akşam saatlerinde eve gitmek üzere evden çıktım. Birden karşıma bir adam çıktı. Facebook üzerinden tartıştığım kişinin olduğunu fark etmedem ama o beni takip etmiş olmalıydı. Yanıma geldi ve bıçak çekti. Karnıma doğru sapladı. Defalarca sapladı bıçağı. Yalvarmaya başladım. Sonra kendimden geçmişim. Uyandığımda hastanede buldum kendimi" diye belirtti. 

16-10/09/robert.jpg

Saldırı sonrası Robert'in bir böbreği alındı. 

BÖBREĞİ ALINDI

Olay yerinde çok fazla kan kaybeden Robert hastaneye kaldırıldıktan sonra ameliyata alındı. Bir böbreği alınan öğrenci, kendisine saldıran şahıs hakkında şikayetçi oldu. 

Sokak ortasında Facebook paylaşımı yüzünden 19 yaşındaki öğrenciyi bıçaklayarak ağır yaralayan 29 yaşındaki Alexander hakkında kasten adam öldürmekten dava açıldı. 

16-10/09/alex.jpg

29 yaşındaki Alexander, kasten insan öldürme suçundan yargılanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN