Yakup Köse kimdir?

Yakup Köse kimdir?

28 Şubat mağdurlarından, 14 yaşında idamla yargılanarak hapse atılan Yakup Köse'nin, uzun yıllar süren mağdur ve mahpus hayatı, bugün Silivri Cezaevi'nden tahliye olması sonrası son buldu.

Antalya'da imamhatip lisesinde okuduğu sırada, Çeçenistan'a destek eylemlerine katıldığı için evine yapılan baskınla başladı Yakup Köse'nin mağduriyeti. 28 Şubat'ın hakka hukuka uymayan uygulamalarının en etkili şekilde uygulandığı isimlerden olan Yakup köse, katıldığı eylemin akşamı, evine yapılan ani baskınla tekme tokat gözaltına alındı. Yakup Köse, Kamuoyunun bildiği ismiyle İBDA-C davasından, idamla yargılandığı sırada sadece 14 yaşındaydı. Gördüğü sözlü ve fiili işkencenin yanında idamla yargılanan Köse, karışık kouşa konulmuştu. Mahkemede gördüğü her davada türlü sebeplerle cezasına ceza eklenen Köse bir çok farklı cezaevine nakledildi. Gençliğinden 10 yıl çalındıktan sonra dışarı çıkan Köse, Aralık ayında paralel yapının operasyonu sonucu tekrar içeri alınmıştı. Bugün gelen tahliye kararı sonrası Köse, hürriyetine yeniden kavuşmuş oldu. Geride kalan ise, hayatının en verimli yılları hapishane köşelerinde harcanmış bir insan, gözü yaşlı eş ve çocuklar oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN