FED’den bu yıl 3 değil 4 faiz artışı kesin

FED’den bu yıl 3 değil 4 faiz artışı kesin

Moody’s Analytics Direktörü Sweet, FED yetkililerinin faiz beklentilerini yükseltme ihtimali olduğunu belirterek, “Bu yıl üç yerine dört faiz artışına işaret etmesi için 4 üyenin beklentisini yükseltmesi gerekiyor” dedi.

Amerikan ekonomisinin, genişlemeci mali politikalar ve hızlanan küresel büyümeyle desteklendiğine işaret eden Moody’s Analytics Direktörü Ryan Sweet, “FOMC’den politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 1.50-1.75 aralığına yükseltmesini bekliyoruz. Bu finansal piyasalar için sürpriz olmayacak çünkü vadeli işlemlere göre faiz artış beklentisi yüzde 90’ın üstünde seyrediyor” değerlendirmesini yaptı. FOMC’nin faiz artırmasına kesin gözüyle bakıldığı için toplantının asıl odak noktalarının, FOMC karar metni, faiz projeksiyonları ve ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın ilk FOMC basın konferansı olacağını kaydeden Sweet, sözlerini şöyle sürdürdü: “FOMC karar metinde birkaç önemli değişikliğin olabileceğini öngörüyoruz. Bunlardan biri şimdiye kadar risklere yönelik değerlendirmenin ‘aşağı yukarı dengede’den ‘yukarı yönlü’ olarak değiştirilmesi olabilir.” Sweet, FOMC’nin “noktasal grafik” olarak bilinen faiz projeksiyonlarında da değişiklik yapabileceğini dile getirdi. Söz konusu değişikliklerin bu yıla ilişkin faiz artırımı beklentilerini üçten dörde yükseltme ihtimali olduğunu vurgulayan Sweet, “Noktasal grafikteki medyan projeksiyonun, bu yıl üç yerine dört faiz artışına işaret etmesi için 4 üyenin beklentisini yükseltmesi gerekiyor. Powell, bu isimlerden biri olacağa benziyor ve diğer üyeler onu izleyebilir” öngörüsünde bulundu. Sweet, FOMC’nin piyasaları daha fazla faiz artışına telaşlandırmadan hazırlamak için sözel yönlendirmede yapılacak değişikliği, noktasal grafikte yapılacak değişikliğe tercih etmesinin daha olası olduğunu belirtti. 

#gunde_video#

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN