Fenerbahçe Mersin'de aşka geldi

Fenerbahçe Mersin'de aşka geldi

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Mersin İdmanyurdu'nu deplasmanda 3-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı.

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile karşı karşıya geldi. 90 dakika sonunda Fenerbahçe, ekonomik olarak sıkıntılı günler geçiren rakibini 3-1 mağlup etmeyi başardı.

Fenerbahçe'de galibiyeti getiren goller Hasan Ali, Nani ve Van Persie'den gelirken, Mersin İdmanyurdu'nun tek golünü Nakoulma kaydetti. Mücadelenin 84. dakikasında Mersin İdmanyrudu'nda Nurullah'a bir de kırmızı kart çıktı. Bu sonucun ardından Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe puanını 27'ye yükseltirken, Mersin İdmanyurdu 7 puanda kaldı. Aynı zamanda Fenerbahçe bu sezon ligde ilk kez bir maçta 3 gol atma başarısı göstermiş oldu.

Pereira'dan ilk 11'de değişim

Spor Toto Süper Lig'in 12. hafta karşılaşmasında Mersin İdmanyurdu deplasmanına çıkan Fenerbahçe'de, teknik direktör Vitor Pereira, son Torku Konyaspor maçının ilk 11'ine göre tek değişikliğe gitti.  Portekizli teknik adam, önceki maçta ilk kez yedek kulübesinde oturttuğu Luis Nani'yi tekrar ilk 11'e dahil ederken, 4 maç sonra ilk kez Torku Konyaspor maçında denediği çift forvetten vazgeçerek, Jose Fernandao'yu yedek oturttu. 

Fenerbahçe maça çok hızlı başladı

Maçın ilk dakikalarında daha fazla topla oynayan ve oyuna hakim olan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivetli ekip ilk tehlikeli pozisyonuna da 5. dakikada girdi. Sağ kanatta kazanılan serbest vuruşu Diego ceza sahası içine ortaladı. Bruno Alves uzun boyunun da avantajıyla kafa vuruşunu yaptı ancak top üstten auta gitti.

Fenerbahçe'de, teknik direktör Vitor Pereira, son Torku Konyaspor maçının ilk 11'ine göre tek değişikliğe gitti. 

Portekizli teknik adam, önceki maçta ilk kez yedek kulübesinde oturttuğu Luis Nani'yi tekrar ilk 11'e dahil ederken, 4 maç sonra ilk kez Torku Konyaspor maçında denediği çift forvetten vazgeçerek, Jose Fernandao'yu yedek oturttu.

İdman boykotu kadroya yansıdı

Futbolcuların, alacakları nedeniyle hafta içerisindeki idmanları boykot ettiği Mersin İdmanyurdu'nda, bazı antrenmanlara sakatlıkları gerekçesiyle katılamayan Welliton ve Vederson, Fenerbahçe karşısında kadroda yer almadı. 

Mersin ekibinde, Efe Halil Özarslan ve Futacs da sakatlıkları nedeniyle ilk 18'e dahil edilmedi. 

Bülent Korkmaz, Nakoulma ve Murat Ceylan'ı da yedek kulübesine çekti. 

15-11/21/aa_picture_20151121_6862462_high-1448125463.jpgVan Persie attığı golü takım arkadaşlarıyla kutladı. / FOTOĞRAFLAR: AA

Taraftar ilgi gösterdi

Mersin Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Mersinli taraftarlar ilgi gösterirken, tribünlerin büyük kısmı doldu.

Mersinli taraftarların hazırladıkları koreografiler ilgi çekerken, sarı-lacivertli taraftarlar da kendilerine ayrılan tribünün tamamını doldurarak, takımlarını destekledi. 

2 maç sonra ilk yarı golü

Geride kalan 11 haftada sadece oynadığı son iki maçın ilk yarılarında gol atamayan Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu karşısında yeniden ilk yarıda gol bulmayı başardı. Sarı lacivertliler, bu maç öncesi attığı 16 golün 11’ini ilk yarılarda bulmuştu.

15-11/21/aa_picture_20151121_6862286_high.jpgFenerbahçe deplasmandan 3 puanla döndü.

Hasan Ali’den ilk gol

Fenerbahçe’de Caner’in sakatlanmasının ardından sol bekte başarılı performansıyla dikkat çeken Hasan Ali Kaldırım, sezonun ilk golünü de atmayı başardı. Ligde 8, Avrupa’yla birlikte 11. maçına çıkan Hasan Ali, Mersin İdmanyurdu karşısında Fenerbahçe’yi öne geçirirken, bu sezonki ilk golünü de atmış oldu.

Oyuna ilk müdahale Bülent Korkmaz’dan

Maçta ilk oyuncu değişikliğini Mersin İdmanyurdu yaptı. Bülent Korkmaz, yedek soyundurduğu Nakoulma’yı ikinci yarıda Eren Tozlu’nun yerine sahaya sürdü.

Fenerbahçe, ikinci yarıya da golle başladı

Fenerbahçe ikinci yarıya da etkili başlarken, farkı ikiye çıkaran golü de buldu. 49. Dakikada Portekizli yıldız Nani, Diego’nun asistinde bu sezonki 4. lig golünü attı.

Van Persie attı, ilk kez 3 oldu

Fenerbahçe’nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie, bu sezonki 5. lig golünü Mersin İdmanyurdu karşısında atarken, bu golün bir başka özelliği daha vardı. Fenerbahçe, bu sezon ligde ilk kez bir maçta ikiden fazla gol bulmuş oldu.

15-11/21/aa_picture_20151121_6862283_high.jpgNani Diego'yla attığı golün sevincini paylaştı.

Mehmet Topal’dan 2 asist

Fenerbahçe’de savunmanın önündeki kilit isim olan ancak hücuma katkısı yok diye zaman zaman eleştiri alan Mehmet Topal, bu maçta skora da katkı yaptı. Tecrübeli oyuncu, Hasan Ali ve Van Persie’nin attığı gollerde asisti yapan isimdi.

Nakoulma girdi, golünü attı

Maça yedek başlayan Mersin İdmanyurdu’nun en önemli silahı Nakoulma, sonradan girdiği maçta golünü de attı. Burkina Fasolu yıldız, takımın tek golüne imza atarken, ligdeki gol sayısını da 5’e yükseltti.

Mersin İdmanyurdu direğe takıldı

Mersin İdmanyurdu puan için umutlanabilir, Fenerbahçe strese girebilirdi. Fenerbahçe 3-1 üstünken 67. dakikada Sinan Kaloğlu’nun vuruşu direkten dönünce ev sahibi adına önemli bir fırsat kaçmış oldu.

Fenerbahçe’de eski Bursasporlular oyuna girdi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Mersin İdmanyurdu karşısında oyuncu değişiklerinde geçtiğimiz sezon Bursaspor forması giyen 3 ismi sahaya sürerek yapı.

Portekizli teknik adam, Van Persie’nin yerine Fernandao, Diego’nun yerine Ozan Tufan, Alper Potuk’un yerine ise Volkan Şen’i oyuna soktu.

Mersin İdmanyurdu 10 kişi kaldı

Karşılamayı ev sahibi ekip 10 kişi tamamladı. 84. Dakikada savunma arkasına atılan pası önüne indiren ozan Tufan’ı sert bir faulle durduran Nurullah Kaya direk kırmızı kart gördü.

Maçtan dakikalar

4. Dakikada Fenerbahçe’nin sağ kanattan kazandığı serbest vuruşta Diego ceza sahasına orta yaptı. Savunmadan çıkan Alves’in kafa vuruşu farklı auta çıktı.

8. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sol çaprazdan ceza sahasına girip çizgiye yönelen Mehmet Topal’ın geriye çıkardığı topu kontrol eden son haftaların formda ismi Hasan Ali, altıpas köşesinden yaptığı vuruşla topu ağlara yolladı.

11. dakikada Fenerbahçe ikinci gole yaklaştı. Soldan Nani’nin yaptığı ortaya Josef de Souza ayak koydu. Üst direğin altına giden topu kaleci Muammer kornere tokatladı.

13. dakikada Fenerbahçe yine etkili oldu. Van Persie’nin kafayla ceza yayına indirdiği topa Alper yere düşmeden vuruşunu yaptı. Top yandan auta çıktı.

15. dakikada Fenerbahçe bir pozisyon daha buldu. Alper’in ceza sahasına gönderdiği pası kontrol eden Van Persie’nin topu çekip yaptığı vuruş kalecide kaldı.

18. dakikada savunmanın uzaklaştırmak istediği top ceza yayı önünde Alper gelişine vurdu. Kaleci Muammer’in çıkardığı topa Van Persie hamle yapınca ofsayt bayrağı kalktı.

42. dakikada Fenerbahçe ikinci gole bir kez daha yaklaştı. Sağdan Nani’nin yaptığı ortada Van Persie’nin kafa vuruşu yandan auta çıktı.

47. dakikada Alper’in ceza yayına çıkardığı pası Diego ceza sahası sağ köşesine bıraktı. Topu soluna çeken Nani’nin vuruşu yandan auta çıktı.

49. dakikada Fenerbahçe ikinci golü buldu. Sol kanatta rakibinden kurtulup ceza sahasına giren Diego’nun arka direğe yaptığı ortada Nani ayağının içiyle topu ağlara yolladı.

57. dakikada Fenerbahçe farkı 3 yaptı. Sağ kanattan Mehmet Topal'ın yerden kale içine doğru gönderdiği topu Van Persie ağlara yolladı.

59. dakikada Mersin İdmanyurdu farkı ikiye indirdi. Ceza sahası sol çaprazından Sinan'ın yaptığı ortada arka direkte boş durumdaki Nakoulma topu kafayla ağlara gönderdi.

67. dakikada Mersin İdmanyurdu ikinci gole yaklaştı. Oktay’ın ceza sahası sağ çaprazına gönderdiği pasta Sinan vuruşunu yaptı. Volkan’a da çarpan top uzak direğin dibine çarparak geri döndü.

86. dakikada Fenerbahçe dördüncü gole yaklaştı. Nani’nin ceza yayı üzerinden yaptığı vuruş az farkla auta çıktı.

87. dakikada Fenerbahçe bir kez daha gole yaklaştı. Sağdan yerden ceza sahasına gönderilen topa kaleci Muammer’den önce Fernandao ayak koydu. Top direk dibinden auta çıktı.

Karşılaşma Fenerbahçe'nin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Mersin İdmanyurdu: 1 - Fenerbahçe: 3

Stat: Mersin

Hakemler: Alper Ulusoy, Mustafa Emre Eyisoy, Cevdet Kömürcüoğlu

Mersin İdmanyurdu: Muammer Zülfikar Yıldırım, Servet Çetin, Mitrovic, Nurullah Kaya, Sadiku, Serkan Balcı, Güven Varol (Dk. 57 Sinan Kaloğlu), Eren Tozlu (Dk. 46 Nakoulma), Khalili, Oktay Delibalta, Pedriel (Dk. 77 Tita)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Mehmet Topal, Alper Potuk (Dk. 75 Volkan Şen), Diego (Dk. 70 Ozan Tufan), Nani, Van Persie (Dk. 65 Fernandao) 

Goller: Dk. 8 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 49 Nani, Dk. 57 Van Persie (Fenerbahçe), Dk. 59 Nakoulma (Mersin İdmanyurdu)

Kırmızı kart: Dk. 84 Nurullah Kaya (Mersin İdmanyurdu)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN