‘FETÖ’nün ilk şemasını bir askeri öğrenci çizdi’

‘FETÖ’nün ilk şemasını bir askeri öğrenci çizdi’

Meclis Darbe Komisyonu, gazeteci, yazar, stratejist ve akademisyenlerle bir araya geldi. Toplantıda vekiller katılımcılardan, hukuk, eğitim ve istihbarat konularında öneri aldı. Komisyon Başkanı Petek ise örgütün ilk şemasının bir askeri öğrenci tarafından çizildiğini söyledi.

Meclis Darbe Komisyonu üyeleri, “FETÖ ile mücadelede alınması gereken önlemler, hukuk, eğitim, istihbarat, medya, ekonomi ve uluslararası ilişkiler alanlarında yeniden yapılanma önerileriyle ilgili müzakere toplantısı”nda gazeteci, yazar, stratejist, televizyoncu ve akademisyenlerle bir araya geldi. Komisyon Başkanı Reşat Petek, toplantıda gazeteciler ve akademisyenlerden FETÖ darbe girişimine ilişkin görüşler alacaklarını belirterek, komisyonun bugüne kadar 47 kişiyi dinlediğini ifade etti. Bakanlıklardan, önemli kamu kurumlarından araştırma konularına ilişkin bilgi ve belge istediklerini söyleyen Petek, FETÖ’nün kamudaki faaliyetlerini önlenmesine yönelik özellikle 17/25 Aralık’tan sonraki çalışmalarla ilgili bilgiler talep ettiklerini ve bunların yarıya yakınının cevaplandığını söyledi. Petek, 4 Ekim’de başladıkları çalışmaları 3 ayda tamamlayıp hazırlayacakları raporu TBMM’ye sunacaklarını ifade ederek, milletin kendilerine verdiğini tarihi görevi, ön yargısız, objektif, kişiler, olaylar, belgeler ve bilgileri değerlendirerek gerçekleştireceklerini söyledi.      

Petek, 15 Temmuz’un diğer darbelerden ve darbe girişimlerinden çok daha kanlı bir girişim olduğunu vurgulayarak, “40 yıldan beri devletimize sızmaların olduğu, örgütlenmenin 1967’lerden itibaren devam ettiğine dair kuvvetli bilgilere ulaştık. Düşünün ki FETÖ sözde lideri Fetullah Gülen’in sıradan bir diyanet görevlisi, vaiz olmaktan çok öte bir örgüt lideri olduğu bugün daha iyi anlaşılıyor.” şeklinde konuştu. Petek, Gülen’in yaşı ve pasaportu gibi konularda çelişkili beyanlarda bulunduğunu anlattı. Petek, komisyon çalışmaları kapsamında ele geçirilen 1991 yılına ait bir evrakta, Harp Akademisindeki bir öğrencinin şikayette bulunup örgüt şemasıyla ilgili kendince bir şekil çizdiğini, burada örgüt liderinin Gülen, Ankara’daki ikinci derece sorumlunun da “Kemalettin hoca” şeklinde yer aldığını, bu kişinin Kemalettin Özdemir olduğunu söyledi.

‘YAZICIOĞLU CİNAYETİNİ  ERDOĞAN’A YIKMAK İSTEDİLER’

Toplantıda Komisyon Başkanı Reşat Petek ve üyeler, gazeteciler Oğuz Haksever, Banu El, Ersin Çelik, Köksal Akpınar, Rahmi Er ve Recep Yeter ile Prof. Dr. Cemal Zehir,  Prof. Dr. Halil Berktay, Doç. Dr. Nuri Tınaz, stratejist Mete Yarar’ı dinledi. Toplantıda konuşan bazı gazeteciler, 15 Temmuz’daki darbe girişimi gecesi çalıştıkları kurumda yaşadıklarını, haberlerini nasıl yaptıklarını, bazıları da FETÖ’yle ilgili çalışmalarını anlattı. Komisyonda konuşan TRT Ana Haber Editörü Köksal Akpınar ise kapatılan Cihan Haber Ajansında çalışırken, örgüt üyelerinin Muhsin Yazıcıoğlu cinayetini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üzerine yakmak için kendisinden bu konuda haber yapmasını istediğini ancak yapmadığını ve ayrıldığını söyledi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN