Fetvayla himmet kurşunu

Fetvayla himmet kurşunu

Yıllarca din istismarıyla kasasını dolduran FETÖ’nün iş adamları soruşturmasında çarpıcı detaylar yer aldı. Örgüt mensuplarından birinin himmet parasını zimmetine geçirmesinin ardından ‘imamların fetvasıyla’ baldırından ve karnından vurulduğu belirtildi.

FETÖ’nün iş adamları yapılanmasına yönelik faaliyet gösteren Florya İş Adamları Dernegi’ne (FİADER) ilişkin soruşturma sonucunda, aralarında iş adamları ile bu şahıslardan toplanan himmeti zimmetine geçirdiği belirtilen kişiyi yaralayan ve bu suça azmettiren şüphelilerin dahil olduğu 4’ü tutuklu 2’si firari 36 kişi hakkında dava açıldı. İddianamede himmetleri zimmetine geçirdiği kaydedilen mağdur Volkan Savaş’ın da ifadesine yer verildi.

Savaş, FİADER’e üye olduğunu, burada tanıdığı şahıslar arasında ticaret yaptığını ve aralarında alacak verecek meselesi bulunduğunu, aldığı paralardan 500 bin doları hakkında FETÖ’den yakalama kararı bulunan Oğuz Küçükzengin’e himmet adı altında verdiğini belirtti. Savaş “Paranın bir kısmını da ödeyemediğini, kendilerinden para alan şahısların cemaat içinde olduklarını, paraları kâr payı alacakları vaadiyle verdiklerini, kendisinin de yıllardır cemaatin içinde olduğunu, bu nedenle şüpheli Çağrı Koçak’ın vurdurtma olayını cemaat içindeki imamlardan fetva alarak yaptığına kesinlikle inandığını” söyledi.

İddianamede, Savaş’ın Küçükçekmece’deki evine adam gönderip lüks aracına örgüt adına el konulduğu, kalan parayı ödemesi hususunda Koçak tarafından tehdit edildiği belirtilerek, söz konusu para ödenmeyince hakkında örgüt yöneticiliğinden yakalama kararı bulunan Küçükzengin tarafından Savaş’ın vurulması için talimat verildiği, talimatın şüpheli Koçak tarafından ‘’tetikçilere’ iletildiği ve mağdur Savaş’ın 19 Şubat 2016’da baldırından ve karın boşluğundan silahla vurulduğu anlatıldı. Ayrıca iddianamede dernek ve üyelerinden sorumlu firari Küçükzengin’in ‘’Bu işlerin düzeleceği ve cemaatin galip geleceği” şeklinde konuştuğu, o dönemde FİADER’den ayrılanlar için de “Onlar sonradan görecekler!” tehdidinde bulunduğu kaydedildi. Şüphelilerden Mahmut Yazıcı da 17-25 Aralık sürecinin ardından FETÖ’den ayrılmak istediğini ileri sürerek “Maliyede adamlarımız var, bir şey olursa hallederiz” denilerek güvence verildiğini savundu. İddianamede dernek üyelerine 7.5 yıldan 15 yıla kadar, Savaş’ın vurulması talimatını ileten Koçak için 12 yıldan 26.5 yıla kadar ve silahlı saldırı olayına karışanların da 20 yıldan 30 yıla kadar hapsi isteniyor. -AA

HER EV SATIŞINDAN ÖRGÜTE YÜZDE 3 KOMİSYON

Firari Oğuz Küçükzengin’in ‘hocalık’ yaptığı toplantılara katıldığını söyleyen şüphelilerden Sönmez Aydın, kurban ve zekat adı altında derneğe bağış yaptığını belirtti. Dernek kanalıyla daire satışı yaptığını anlatan Aydın, her evden kazandığı paranın yüzde üçünü FİADER’e bağışladığını, daha doğrusu komisyon verdiğini ifade etti. Şüphelilerden Mustafa Toptaş’ın da ByLock kullanıcısı olduğu aktarılan iddianamede, 15 Temmuz öncesi şüpheliye yönelik soruşturmadaki iletişim kayıtlarına yer verildi. Toptaş, 9 Nisan 2016’da E. adlı şahısla yaptığı görüşmelerde, İstanbul’daki FETÖ operasyonlarıyla ilgili sıkıntılar yaşanabileceğini, evlerin satılıp 3-4 aylığına yurt dışına çıkılabileceğini belirtiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN