‘Potansiyel itirafçı’ya 15 maddelik uyarı

‘Potansiyel itirafçı’ya 15 maddelik uyarı

22 Aralık 2015’te gönderilen bir ByLock mesajında FETÖ’nün dağılma sürecine karşı neler yaptığı görülüyor. Örgüt, potansiyel itirafçı olarak değerlendirilen kişilere karşı yeni yaklaşım tarzı üretilmesini istiyor.

Gaziantep’te FETÖ’nün eğitim yapılanmasına yönelik davada deşifre edilen ByLock yazışmaları, örgütteki dağılma ve panik havasını ortaya koydu. Tutuklu eski öğretmen Yasemin Aksin’e ait 113 sayfalık ByLock dökümlerinde örgütün kopmaları engellemek için her yolu denediği belirlendi. “Potansiyel itirafçı olma ihtimali olanlar hakkında çalışma yapılması ve dikkat edilmesi” konu başlığı altında 22 Aralık 2015’te Aksin’e gönderilen mesajda, itirafçıları engellemeye yönelik çalışma yapılması talimatı verildi: “Bölgelerin usulünce dar dairede ve içeriği yayılmadan yapacakları çalışmalarla itirafçı olabilecek veya olmuş kişilerin listesi çıkarılabilir. Potansiyel kişilerin tespit edilmesi, akabinde yaklaşım tarzının belirlenmesi gerekir.” Mesajda 15 maddeyle tarif edilen bu kişilerle ilgili bazı özellikler şöyle sıralandı: 

* Maaşından her zaman şikayet edip hizmetin kendilerini kullandığını düşünenler 

Çok borcu olup ödeyemeyenler 

* Çalıştığı kurumdan işten çıkarılmayı hazmedemeyenler 

* Kurum idarecileri veya bağlı olduğu bölgedeki kişiler tarafından haklı-haksız küstürülmüş, kavga etmiş olanlar 

* Abilerimizin kavgalı olduğu eş, dost, kardeş ne varsa gözden geçirilmesi

* Kurumlarda ve bölgelerde tayin edildikleri yerlerden sıkıntılı gelip tayin, maaş, konum gibi konularda beklentisi olabilecekler
Gönülsüz olarak himmet adı altında kurban alınanlar

* Hizmette mahrem konulara vakıf olup aktif görevlerde bulunan ve süreçte karşıyı haklı bulup saf değiştirenler. -AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN