Fırat Kalkanı'nda 60 hedef yerle bir edildi, ÖSO kritik tepeyi kuşattı | Son dakika haberleri

Fırat Kalkanı'nda 60 hedef yerle bir edildi, ÖSO kritik tepeyi kuşattı | Son dakika haberleri

Fırat Kalkanı Harekatı'nda DEAŞ'a ait 45 hedef ateş destek vasıtaları ile vuruldu. Türk uçakları tarafından, Bab, Bzaghah ve Kabr al Mukri bölgelerinde DEAŞ'a ait 15 hedef imha edildi. Öte yandan El Bab'ın batısında kasabaya hakim kritik bir tepe ÖSO güçleri tarafından 7 noktada kuşatıldı. Yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında; DEAŞ'a ait 45 hedef ateş destek vasıtaları ile vuruldu. Hava kuvvetlerine ait uçaklar tarafından da Bab, Bzaghah ve Kabr al Mukri bölgelerinde tespit edilen DEAŞ'a ait 15 hedef (barınma yeri, mühimmat deposu, karargâh binası, tünel girişi, silahlı araç garaj binası) imha edildi. 

KRİTİK TEPEDE YOĞUN ÇATIŞMA

Öte yandan Karar'ın bölge ve askeri kaynaklardan aldığı bilgiye göre, El Bab'a operasyonu kritik aşamaya geldi. ÖSO güçleri kasabanın batısında, stratejik öneme sahip bir tepeyi 7 noktadan kuşattı. Yoğun çatışmalar yaşanıyor. Askeri kaynaklar kasabaya hakim tepenin ele geçirilmesiyle operasyonun büyük ölçüde kolaylaşacağını belirtti.

ÖSO DIŞ MAHALLELERE GİRDİ

ÖSO, Fırat Kalkanı'nda Azaz-Cerablus arasında bulunan 225 meskûn mahal ve 1.860 km²’lik alanı kontrol altına aldı. El Bab'ın DEAŞ'tan temizlenmesi için başlatılan harekatta ise batıdan ve kuzeyden operasyonlar sürüyür. ÖSÖ güçleri kasabanın dış mahallelerine ulaştı. DEAŞ'la çatışmalar sürerken, PKK/PYD'li teröristlerin Afrin’den doğuya, Münbiç’ten batıya doğru saldırılarını durdurmaya yönelik tedbirler de alınıyor.

EL BAB'IN KAPISINA 7 NOKTADAN KUŞATMA

El Bab'ın dış mahallerinde teröristlerle ÖSO güçleri arasında çatışmalar sürerken, kasabanın batısındaki stratejik öneme sahip bir tepe kuşatıldı. ÖSO güçleri bir hastanenin de bulunduğu tepedeki teröristleer 7 noktadan saldırıya geçti. Askeri kaynaklar, yoğun çatışmaların sürdüğünü, tepenin ele geçrilmesiyle El Bab kapasının açılacağını belirtti.

TSK'dan harekatta bugün yaşanan gelişmelerle ilgili yapılan açkılama şöyle:

 

FIRAT Kalkanı Harekâtı kapsamında; hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 45 DEAŞ TÖ hedefi ateş destek vasıtaları ile baskı altına alınmıştır.

Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, Bab, Bzaghah ve Kabr al Mukri bölgelerinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait 15 hedef (barınma yeri, mühimmat deposu, karargâh binası, tünel girişi, silahlı araç garaj binası) imha edilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN