Terör örgütü DAEŞ'ten PKK taktiği!| Son dakika haberleri

Terör örgütü DAEŞ'ten PKK taktiği!| Son dakika haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) El Bab’ı kuşatma faaliyetleri devam ederken, DAEŞ'in bin civarında hendek kazdığı da gelen bilgiler arasında. Kentin civarında çok sayıda bombalı araç ve canlı bomba da tespit edildi. Harekat bu nedenle büyük bir titizlikle yürütülüyor.

Güvenlik birimlerinin yerel istihbarat kaynakları ile insansız hava araçları (İHA) aracılığıyla elde ettiği bilgilere göre DEAŞ, El Bab'a yönelik operasyonu yavaşlatmak için çok sayıda el yapımı patlayıcı ve mayın tuzakladı.

Türkiye sınırına 30 km uzaklıktaki El Bab'da ilk tespitlere göre bin civarında derin hendek kazılmış durumda. Bazılarının genişliği tank ve diğer zırhlı araçların geçmesini engellemek amacıyla 2 metreyi buluyor. Kent içinde çok fazla bombalı araç ile intihar saldırısı timinin dolaştığı bilgisi de var.

İKİ ASKER YARALANDI

Öte yandan dün Fırat Kalkanı operasyonunda yaralanan 2 Türk askeri, helikopterle getirildikleri Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altına alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN