Football Manager 2017'de Brexit senaryoları

Football Manager 2017'de Brexit senaryoları

Avrupa futbolunu yakından ilgilendiren İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı, bilgisayar oyunu Football Manager 2017'de de yer buldu. Oyunun yapımcısı, İngiltere ile AB arasındaki karara göre oyunun güncelleneceğini ve oyunculara bildirim geleceğini açıkladı.

Futbol simülasyon oyunu Football Manager'ın önümüzdeki ay piyasaya çıkacak 2017 versiyonunda, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkışını (Brexit) temel alan senaryolar eklendi.

Oyuncular takımlarını yönetirken, transferlerini sert ya da yumuşak çıkışa göre yapacaklar.

ÜLKE POLİTİKALARI, FUTBOLCULARIN KADERİNİ BELİRLEYECEK

İngiltere'nin AB'den sert çıkışı, AB ortak pazar ve serbest dolaşım haklarından bir anda vazgeçmesi anlamına geliyor. Yumuşak çıkışsa ortak pazar ve serbest haklarının kısmen korunması demek.

Bu durum da oyuncuların transfer ettikleri futbolcuların serbest dolaşım haklarını etkileyecek.

Bir diğer senaryoda ise futbolcuların çalışma izinleri, belirli koşulları karşılamaları durumunda çıkartılabilecek.

16-10/18/resized_9ec50-9f5fca10footballmanager.jpg

OYUNCULAR BREXIT İLE İLGİLİ BİLDİRİMLER ALACAK

Footbal Manager'ın İngiltere Direktörü Miles Jacobson, Haziran'daki referandumda AB'den çıkma yanlılarının kazanmasının hemen ardından bu senaryoları düşünmeye başladıklarını söyledi.

BBC'nin haberine göre; oyun sırasında oyuncular gerçekleşecek farklı Brexit senaryolarının kulüp yönetimlerini nasıl etkileyeceği konusunda bildirimler alacak.

İSKOÇYA'NIN BAĞIMSIZLIĞI VE AB'DEN ÇIKIŞ

Jacobson, oyunda yer alan farklı senaryolardan birinde İngiltere'nin AB'den ayrılması ve İskoçya'nın bir referandumda bağımsızlığı tercih etmesinin temel alındığını söyledi.

Örneğin bu versiyonda, çalışma izni kuralları biraz yumuşatılsa da tüm AB vatandaşı futbolculara uygulanıyor.

16-10/18/fm17_standard_pc_packshot.png

BAZI FUTBOLCULAR BRİTANYA'YI TERK EDEBİLİR

Ocak ayında Muhafazakar Lord Karren Brady Brexit'in bazı AB vatandaşı oyuncuların İngiltere'yi terk etmek zorunda kalabileceğini söylemişti.

Ancak eski Futbol Federasyonu Başkanı Greg Dyke, Brexit'in İngiltere futbolunu nasıl etkileyeceğinin belli olmadığını belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN