Fransız uçağı, tehdit nedeniyle rotasını değiştirdi

Fransız uçağı, tehdit nedeniyle rotasını değiştirdi

Air France'a ait bir yolcu uçağı, alınan bir tehdit nedeniyle rotasını değiştirerek Paris yerine Kanada'nın Montreal kentine iniş yaptı.

Fransa’nın başkenti Paris’e gitmek üzere San Francisco’dan kalkış yapan Air France havayolu şirketine ait AF083 sefer sayılı yolcu uçağı alınan bir tehdit üzerine rotasını değiştirdi.

231 yolcusu ve 15 mürettebatı bulunan uçak, Kanada’nın Montreal kentinde bulunan Pierre Elliott Trudeau Uluslararası Havalimanı’na başarılı bir şekilde indi. Yetkililer, konuyla ilgili açıklamada ne tür bir tehdidin alındığına dair herhangi bir bilgi vermezken, yolcuların tahliye edilmesinin ardından uçakta geniş çaplı bir arama gerçekleştirildi. Havayolu şirketi tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada ise “Uçak, normal bir şekilde iniş yaptı. Yerel yetkililer, kontrolleri yürütecek” denildi.

Güvenlik görevlilerinin, 130 kişinin ölümüne neden olan ve terör örgütü IŞİD’in üstlendiği Paris saldırılarının ardından tetikte olduğu belirtildi. Öte yandan, geçtiğimiz ay da Air France havayolu şirketine ait ABD’den Fransa’ya sefer gerçekleştiren 2 yolcu uçağı, alınan bomba ihbarının ardından rotasını değiştirmişti. Yapılan aramaların ardından her iki ihbarın da asılsız olduğu anlaşılmıştı.

PARİS/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN