Gaybubet evlerinde ‘mahrem imam’ avı

Gaybubet evlerinde ‘mahrem imam’ avı

FETÖ’nün ‘gaybubet’ evlerinde saklanan örgütün üst düzey yöneticilerinden B.K. Avcılar’da sokakta kovalamacayla yakalandı. İhanet çetesinin Hava Kuvvetleri Sözleşmeli Subay mahrem yapılanmasının ‘Türkiye imamı’ olan B.K.’nın darbeyi Akıncı Üssü’nde yöneten firari Adil Öksüz’e bağlı ekipten olduğu iddia ediliyor.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Hava Kuvvetleri Sözleşmeli Subay mahrem yapılanmasının Türkiye imamı ‘Sami’ kod adlı B.K., Avcılar’da kovalamaca sonucu yakalandı. İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ soruşturmasında hakkında Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve görevini yapmaya engellemeye teşebbüs suçlarından aranması olan ‘Sami’ kod adlı B.K.’nın izini Avcılar’da buldu. Örgütün aranan kişilerini sakladığı ve ‘gaybubet evleri’ olarak adlandırılan bir eve operasyon çalışması sürerken kaçmaya çalışan B.K, Terörle Mücadele ekipleri tarafından kovalamaca ile yakalandı. 2008-2016 yılları arasında İzmir Hava Astsubay Hazırlanma Okulu ile Hava Kuvvetleri Sözleşmeli Subay mahrem yapılanmasının ‘Türkiye imamı’ olduğu iddia edilen B.K, gözaltına alınarak Emniyete getirildi. B.K.’nın, geçen Çarşamba günü Ankara’da yakalanan Hava Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli subayların imamı olan G.T.’nin bir üstü olduğu bildirildi. Öte yandan B.K.’nın örgütün Hava Kuvvetleri İmamı ve darbe girişimini Akıncı Üssü’nde yöneten Adil Öksüz’e bağlı ekipten olduğu değerlendiriliyor.

Soruşturmalar kapsamında İstanbul’da TEM Şube ekipleri, FETÖ’nün 2006-2016 yılları arasında kenti sözde 11 ile böldüğü ve bu illeri de birkaç semti kapsayacak şekilde eyaletlere ayırdığı ve mevcut yapılanma üzerinden örgüte finansal destek sağladığını tespit etti. Ekipler, Anadolu yakasını Kadıköy, Üsküdar ve Kartal olmak üzere 3’e böldüğü belirlenen örgütün, Bostancı, Erenköy, Moda ve Haydarpaşa semtlerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan Kadıköy’e bağlı sözde eyaletin yöneticilerinin belirlenmesine yönelik çalışma başlattı, ismine ulaşılan 15 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Düzenlenen operasyonlar sonucu şüphelilerin 10’u yakalandı.

TEKNELİ KAÇIŞA GECE OPERASYONU

Muğla’da tekneyle yunan adalarına kaçmaya çalışan FETÖ imamları yakalandı. Muğla Emniyeti deniz yoluyla yurt dışına kaçma hazırlığındaki FETÖ’den aranan kişilerin yakalanması için gece operasyon düzenledi. Baskında örgütün sözde ‘Aydın il imamı’ olduğu belirtilen A.K. ve eşi E.K.’nın da aralarında bulunduğu, aranan 9 kişi yakalandı. Şüpheliler arasında, örgütün Erzurum’da görevlendirdiği üst düzey yöneticisi Ü.Ü.’nün de bulunduğu öğrenildi. Örgüt üyelerinin üzerinden sahte kimlikler, yüklü miktarda dolar ve euro bulundu.   

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN