GetContact tehlikeli mi? GetContact uygulaması yasaklandı mı? BTK'dan 25 uygulamaya inceleme

GetContact tehlikeli mi? GetContact uygulaması yasaklandı mı? BTK'dan 25 uygulamaya inceleme

GetContact uygulaması tehlikeli mi? GetContact yasaklandı mı? BTK tarafından 25 mobil uygulamaya inceleme başlatılacağı haberlerinin ardından, GetContact uygulamasının tehlikeli olup olmadığı ve yasaklanıp yasaklanmadığı merak ediliyor. GetContact hakkındaki bilgileri ve BTK'nın açıklamalarını haberimizden görebilirsiniz.

GetContact yasaklandı mı? GetContact uygulaması tehlikeli mi? Son günlerde yüzbinlerce indirme rakamına ulaşan GetContact ve benzeri 25 uygulama için BTK inceleme başlattı. Peki GetContact nedir? GetContact indirmek ve kullanmak tehlikeli mi? Özellikle telefon rehberinizi ve diğer kişisel verilerinize ulaşan GetContact uygulaması hakkında uyarılar gelmeye başladı. Uygulamanın kişisel bilgileri depoladığı için kullanımı ve indirilmesi tavsiye edilmemekle beraber, BTK bu gibi programlara inceleme başlattı. Şimdilik uygulamalar yasaklanmış değil ancak, kişisel bilgilerinizin ucu açık bir şekilde kimlere ulaştığını ve nerede kayıt altında tutulduğunu bilmediğimiz için GetContact gibi uygulamaları indirmek ve kullanmak uzmanlar tarafından tavsiye edilmiyor. 

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, hızla yayılan ve güvenlik açığı içeren 3. parti uygulamalarla kaynağı belli olmayan, kullanıcıdan izin talep eden GetContact ve benzeri uygulamaların kişisel bilgilerin kötü niyetli kişilerin eline geçmesine neden olabileceği konusunda uyardı.

Rehberlik hizmeti veren uygulamalara yönelik şikayetlerin artması üzerine BTK'nin, konuyu gündemine alması bekleniyor.

KİŞİSEL BİLGİLER TEHLİKEDE

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Genel Başkanı Rahmi Aktepe de AA muhabirine, en popüler rehber uygulamalarından GetContact'ın kullanıcıların numarasını ve isimlerini havuzunda topladığını söyledi.

Uygulamanın rehberi kopyalama sistemi olduğu için kişinin numarası ve bilgilerini diğer kişilerle paylaştığına dikkati çeken Aktepe, şöyle devam etti:

"Uygulama bu noktada, özel hayatın gizliliği bakımından sıkıntılar doğuruyor. Buradan numaranızı ve bilgilerinizi silebilmek için sisteme eklenen unlist (listeden çıkarma) özelliğini kullanabilirsiniz. Bunun için de öncelikle uygulamadan hesabınızı silmeniz gerekiyor. GetContact uygulamasını indirerek telefonunuza erişim hakkı vermiş oluyorsunuz. Tüm verileriniz alınıyor. Cep telefonunuza giriş hakkı verdiğiniz için tüm kişisel bilgileriniz de ele geçiriliyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN