FETÖ'cü darbecilerde ele geçirilen 1 doların sırrı çözüldü - Son dakika haberleri

FETÖ'cü darbecilerde ele geçirilen 1 doların sırrı çözüldü - Son dakika haberleri

Darbeci asker ve sivillerin üzerinden çıkan 1 dolarların izini süren güvenlik birimleri önemli bir ipucu yakaladı. MİT’in deşifre ettiği Bylock yazışmalarından 1 dolarların üzerlerindeki seri numaraların 15 Temmuz öncesi İsviçre bankalarında açılan Eurobond hesaplarına ait olduğu belirlendi. Yetkililer durumu bankalara sordu.

HİLAL ÖZTÜRK/ÖZEL HABER

FETÖ’nün kullandığı Bylock’un şifrelerinin MİT tarafından kırılmasıyla, örgütün kullandığı akıl almaz bir yöntemi daha belirlendi. Yetkililer, serverı ABD’de olan Bylock sisteminden sızan yazışmalarda örgütün 15 Temmuz darbe girişimindeki generaller başta olmak üzere, üst düzey örgüt üyelerinin üzerlerinde ve evlerinde bulunan 1 dolarlardaki seri numaralarının İsviçre bankalarında açılan Eurobond hesaplarına ait olduğu bilgisine ulaştı.

GENERALLERE AÇTILAR

Üst düzey güvenlik görevlisinin Karar’a verdiği bilgilere göre, örgüt, İsviçre bankalarında bazı darbeci generaller ve üst düzey FETÖ yöneticileri adına 15 Temmuz darbe girişiminden önce Eurobond hesaplar açtı. Bu hesapların şifreleri de darbecilere dağıtılan 1 dolarların seri numaraları olarak belirlendi. Örgüt, üyelerine dağıttığı dolarlarla hem FETÖ üyelerinin darbe gecesi ve sonrasında birbirini tanımasını hem de İsviçre’deki bankalarda açılan hesaplara ulaşmasını sağlayacaktı.

Güvenlik birimleri, FETÖ’nün gizli yazışma ağı Bylock programında bu bilgiyi tespit ettikten sonra harekete geçti. FETÖ’nün açtığı hesaplar İsviçre’deki bankalara soruldu. Bu şifrelerin bankalardaki hesaplarla uyuşup uyuşmadığının araştırılması ve yanıt verilmesi istendi. Güvenlik birimleri, henüz yanıt gelmediği için bilgiyi kesin olarak açıklamıyor.

HESABI OLAN ASKERLER

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Akın Öztürk’ün damadı Yarbay Hakan Karakuş’un evinde 69 adet 1 dolar bulundu. Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka’nın odasında bir dolarlık metal para, Sahil Güvenlik Ege Bölge Deniz Komutanı Kurmay Albay Murat Yılmazaslan’ın odasında ise “F serisi” 1 dolarlık banknot ele geçirildi.

Hava Harp Okulu Destek Komutanı Albay Yusuf Özdemir’in darbe günü okulda rütbeli ve rütbesiz askerlere sarı zarf içinde ‘F serisi’nden 1’er dolar dağıttığı tespit edildi. Kırklareli’nde 55’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak, Zonguldak Garnizon Komutanlığında görevli Jandarma Kurmay Albay Kamil Günler, Sakarya Erenler İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Yüzbaşı Ümit Ahlat ve İstihbarat Şube Müdürü’nün de aralarında bulunduğu 11 askerin üzerinden de 1 dolar çıktı.

POLİSLERDEN DE ÇIKTI

Muş Malazgirt İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli emniyet Amiri Beyhan Ceylan, Elazığ’da gözaltına alınan 18 emniyet mensubu, eski Bursa Terörle Mücadele Şube Müdürü Murat Ç., Çukurova, Kanuni, İstanbul ve Namık Kemal Üniversitelerinde çok sayıda akademisyende de 1 dolar ele geçirildi.

TAHVİLE YATIRIM YAPTILAR

Bond, devlet ya da şirketlerin, kendi ülkeleri dışında kaynak sağlamak amacıyla, uluslararası piyasalarda yabancı para birimleri üzerinden satışa sundukları, genellikle uzun vadeli borçlanma aracı. Birikimlerini yabancı para cinsinden yatırım araçlarında değerlendirmeyi tercih eden ve uzun vadeli (genelde 5-30 yıl ) yatırım yapmayı düşünen kişi ve kuruluşlara yönelik bir çeşit tahvil ihracı. AB merkez bankası ve birliğe üye ülkelerin hazineleri tahvil ihracını Euro üzerinden yapıyor. Bu tahvillere de Eurobond deniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN