Ağacı piksel piksel oyuyor

Ağacı piksel piksel oyuyor

Tayvanlı heykeltraş Hsu Tung Han, yeni sergisiyle göz kamaştırıyor. Çoğu insan için tam bir çile olan piksel piksel görüntü bu sergide yerle bir oluyor.

Hsu Tung Han, piksellerden ilham aldığını ve bu şekilde heykellerini gerçek kıldığını söylüyor. Heykellerin çeşitli bölümlerinden ayrı parçalar halinde oyulan hassas blok şeklindeki parçalar, pikselasyonun tuhaf ama görkemli illüzyonunu üç boyutlu bir formda başarıya taşıyor. Oyma sanatını ustalıkla kullanan sanatçının en beğenilen çalışması şnorkelle dalış yapan bir dalgıçın heykeli. Suya daldığı anı canlandıran Han, dalgalanan kısımları oyulmuş piksellerle gösteriyor. Han, 2006’dan beri heykellerinin fotoğraflarını Flickr’a gönderiyor. Geleneksel ahşap stillerini modern sanat unsurlarıyla harmanlayan sanatçı, bu sayede geliştirdiği nişi hayranlarıyla paylaşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN