AK Parti milletvekili adayları 2018 | 24 Haziran AK Parti adayları

AK Parti milletvekili adayları 2018 | 24 Haziran AK Parti adayları

AK Parti milletvekili adaylarını haberimizde paylaşıyoruz. AK Parti aday adayları YSK'ya sunulan liste ile belli oldu. 24 Haziran seçimlerinde yarışacak AK Parti adaylarını il il isim isim haberimizde bulabilirsiniz. Bakanların tamamına yakının milletvekili adayı gösterildiği listede sürpriz isimler dikkat çekti. Paylaşımları ve tartışma programlarındaki sözleri nedeniyle sık sık tartışma konusu olan fenomen isimler ise aday gösterilmedi.

AK Parti'in adayları kim? AK Parti aday adayları kimler, isimleri ne? 24 Haziran 2018 tarhinde yapılacak 27. dönem milletvekili seçimleri için AK Parti'nin day gösterdiği milletvekilleriyle ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

AK Parti 24 Haziran seçimi milletvekili listesi belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun bir mesaiyle belirlediği 600 kişilik aday listesi YSK'ya teslim edildi. Başbakan Binali Yıldırım İzmir 1.bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu. Bakanların tamamına yakını milletvekili adayı gösterildi. AK Parti adaylarının yaş ortalaması 44'e düştü. 25 yaşın altında 57 adaya listelerde yer verildi. Listelerde 26. dönemden 167 milletvekili adayı tekrar yer buldu. 

AK PARTİ'DE ADAY OLMAYANLAR

Aday listesini YSK'ya sunan AK Parti'de 26. dönemde hem TBMM'de hem de Twitter'da aktif olan bazı isimler 27. dönem için aday gösterilmedi.

Aday gösterilmeyen o isimler:  Burhan Kuzu, Mehmet Metiner, Reşat Petek, Metin Külünk, Orhan Miroğlu.

Aday olmayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AB Bakanı Ömer Çelik ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de var. Ayrıca aday aday olduğunu açıklayan İbrahim Tatlıses de aday listesinde yer almadı.

İşte il il ak parti adayları tam liste...

ANKARA BİRİNCİ BÖLGE AK PARTİ ADAYLARI

YILDIRIM TUĞRUL TÜRKEŞ
FATİH ŞAHİN
YALÇIN AKDOĞAN
ALİ İHSAN ARSLAN
MURAT YILDIRIM
FATMA ÖNCÜ
FAHRİ USTA
GÖKÇER DOĞAN
FEVZİ AYDIN
BÜŞRA SOYLU
MUAMMER CEMALOĞLU
ELİF RABİA TOPTANCI
ADİL CAN YILDIRIM

ANKARA İKİNCİ BÖLGE AK PARTİ ADAYLARI

MUSTAFA DESTİCİ
LÜTFİYE SELVA ÇAM
EMRULLAH İŞLER
ORHAN YEGİN
ARİFE POLAT DÜZGÜN
ZEYNEP YILDIZ
AHMET FETHAN BAYKOÇ
ENES ŞİŞMAN
MÜZEHHER BELMA ERDOĞAN
İBRAHİM ENES DURUAY
ONUR ALP BAŞAYAR

ANKARA ÜÇÜNCÜ BÖLGE AK PARTİ ADAYLARI

MEHMET NACİ BOSTANCI
ASUMAN ERDOĞAN
NEVZAT CEYLAN
BARIŞ AYDIN
HACI TURAN
MERYEM GÖKA
TUNA KOÇ
KURTCAN ÇELEBİ
SERHAT BAYAR
DİLARA TABAK
MEHMET GÜNDOĞDU
MÜCAHİT EFE

İSTANBUL BİRİNCİ BÖLGE AK PARTİ ADAYLARI

BERAT ALBAYRAK
NURETTİN CANİKLİ
MUSTAFA ATAŞ
EROL KAYA
VEDAT DEMİRÖZ
RAVZA KAVAKCI KAN
OSMAN BOYRAZ
İSMET UÇMA
MİHRİMAH BELMA SATIR
AHMET BERAT ÇONKAR
HULUSİ ŞENTÜRK
MÜŞERREF PERVİN TUBA DURGUT
EYÜP ÖZSOY
SERKAN BAYRAM
FATİH SÜLEYMAN DENİZOLGUN
ŞEYMA DÖĞÜCÜ
AZMİ EKİNCİ
HURŞİT YILDIRIM
ALİ SEVİNÇ
TUĞBA ERCAN
SABRİ BALAMAN
ESMA ERSİN
MUSTAFA MİCAN
AHMET ÖZDİNÇ
İBRAHİM İLCİ
SEMANUR KOÇAL
RAMAZAN ÖZKÜRKÇÜ
FİDAN ERDOĞAN AVŞAR
FEYZULLAH TUNA
FUAT KİNSİZ
AHMET AYHAN KAYAOĞLU
SİNEM DEMİR
MUHAMMET ALİ KUMRU
LEVENT COŞKUN ERKEKOĞLU
OKTAY TAN

İSTANBUL İKİNCİ BÖLGE AK PARTİ ADAYLARI

SÜLEYMAN SOYLU
FATMA BETÜL SAYAN KAYA
VOLKAN BOZKIR
ABDULLAH GÜLER
HASAN TURAN
SERAP YAŞAR
AZİZ BABUŞCU
ŞİRİN ÜNAL
CANAN KALSIN
AHMET HAMDİ ÇAMLI
MARKAR ESEYAN
MUSTAFA DEMİR
İFFET POLAT
İBRAHİM YASİN KIRICI
SALİH ÇAKIR
AYŞE BÖHÜRLER
SUNA TARHAN
AHMET HAMDİ GÖRK
HACI MEHMET BAYKURT
MUSTAFA ARABUL
BEYZA SINDIRAÇ
SERKAN HASER
AHMET YILDIZ
EMİNE ÇAKIR
HAMZA KULAKSIZ
SEVDE SENA DAĞLI
ENES KAŞKAŞ
HALİL POYRAZ

İSTANBUL ÜÇÜNCÜ BÖLGE AK PARTİ ADAYLARI

NUMAN KURTULMUŞ
MEHMET MUŞ
AKİF ÇAĞATAY KILIÇ
MEHMET DOĞAN KUBAT
TÜLAY KAYNARCA
HALİS DALKILIÇ
EMİNE SARE AYDIN YILMAZ
NEVZAT ŞATIROĞLU
ZAFER SIRAKAYA
RÜMEYSA KADAK
AHMET MÜCAHİT ARINÇ
MUSTAFA YENEROĞLU
ERKAN KANDEMİR
ŞAMİL AYRIM
ALEV DEDEGİL
YILDIZ SEFERİNOĞLU
ZÜLFİYE FÜSUN KÜMET
MÜRTEZA ZENGİN
AYHAN OĞAN
HAŞİM TAŞKIRAN
RUKEN KİLERCİ
RASİM ERDOĞMUŞ
HATİCE BOZDAĞ
MEHMET UMUR
OYA EREN
BÜLENT DURGUN
ZEHRA ERCAN
ALİ ÇEZİK
HASENE ÇAPAR
SEDAT SAYIMOĞLU
CAHİT KESKİN
SİNAN KARŞIYAKA
HAYRİYE KUZU
MEHMET EMİN AŞIKKUTLU
MÜNİR EREN

İZMİR BİRİNCİ BÖLGE AK PARTİ ADAYLARI

BİNALİ YILDIRIM
MAHMUT ATİLLA KAYA
CEYDA BÖLÜNMEZ ÇANKIRI
CEMAL BEKLE
BİLAL DOĞAN
EMRE CEMİL AYVALI
TEMEL YILDIRIM
AHMET GÜRHAN
GÖZDE KESKİN
FATİH REHA YAVUZER KAM
KORAY BATTAL
MUHABBET GÜNERİ
AHMET UĞUR BARAN
HALİL CÜNEYT AÇIL

İZMİR İKİNCİ BÖLGE AK PARTİ ADAYLARI

HAMZA DAĞ
FEHMİ ALPAY ÖZALAN
NECİP NASIR
YAŞAR KIRKPINAR
MELEK EROĞLU
NECİP FAZIL KURT
ADİL YÜKSEL
ERDEM ÖKSÜZ
GERÇEK TEKİN
MUSA ÇEVİK
SALİHA BOZKURT
AHMET NUMAN ARICI
FATMA NUR GÜNDÜZPOLAT
ENDER DOĞAN

AK PARTİ ADAYLARI TAM LİSTEYE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

AK PARTİ'de adaylık sürecinde neler yaşandı? İşte detaylar: 

AK Parti'de 24 Haziran için aday tanıtım toplantısı 24 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilecek. AK Parti Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, daha önce 25 Mayıs Cuma olarak duyurulan milletvekili aday tanıtım toplantısının tarihi 24 Mayıs Perşembe olarak güncellendi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında oluşturulan üst komisyonun çalışmaları sonucu belirlenecek aday listesinin 21 Mayıs'ta YSK'ye sunulmasının ardından adaylar, Perşembe günü Ankara Spor Salonu'nda düzenlenecek programla kamuoyuna tanıtılacak.

Tanıtım toplantısına Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım da katılacak.

Başbakan Binali Yıldırım, "Şu ana kadar 7 bin 329 aday partimize başvurdu. Başvuru yapmayan milletvekili sayısı 23" dedi. 

AK PARTİ'DE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI

AK Parti’den milletvekili olmak isteyenler için aday adaylığı başvuru süreci başladı. Aday Adaylığı başvuru süreci ile ilgili açıklama yapan AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, “AK Parti’den adayı aday olmak isteyenlerin milletvekilliği aday başvuru şartları ve tarihi belirlenmiştir. Dün başlayan başvuru süreci 29.04.2018 Pazar günü sona erecektir” dedi.

24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesinde açıklama yapan İl Başkanı Altınöz, AK Parti’den Milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin başvuru işlemlerinin İl Başkanlığında oluşturulan Milletvekili aday adaylığı başvuru komisyonunca kabul edileceğini belirtti.

Başvuruların bizzat AK Parti Karabük İl Başkanlığı binasına gelerek yapılabileceği gibi AK Parti Genel Merkez’inden de başvuru yapılabileceğini belirten Altınöz, “Aday adaylığı başvuruları İl başkanlıklarımızdan alınacak basılı formların veya partimizin www.akparti.org.tr internet adresinde yer alan formların bilgisayar ortamında veya el yazısı ile doldurularak, başvuru için istenen belgeler de eksiksiz olarak eklenmek suretiyle yetkili mercilere bizzat yapılacaktır” ifadelerini kullandı.
Aday adaylığı için belirlenen başvuru aidatını yatırmayanların başvurusu yapamayacakları ifade eden Altınöz, konuşmasına şöyle devam etti:

“ Erkek aday adayların 6.000 TL, kadın ve 25.06.1993-24.06.2000 tarihleri arasından doğmuş olan 18-25 yaş arası genç aday adayların 3.000 TL, engelli aday adaylarının ise 1.000 TL başvuru aidatı ödemeleri gerektiği belirlenmiştir. Sağlık Kurulu Raporunda engel oranı yüzde 40 ve üzeri olan engelliler de söz konusu bu imkândan istifade edebilecektir. Ancak bu kimselerin; duruma dair ’Sağlık Kurulu Raporu’ veya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri tarafından verilen ’Engelli Kimlik Kartı’ suretini ibraz etmeleri şarttır.”

AK PARTİ'DE ADAYLARA TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILACAK

AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık yaptığı açıklamada, 24 Haziran seçimleri için milletvekilliği aday adaylarının 29 Nisan’a kadar devam edeceği söyleyerek, "Aday adayları için temayül yoklamasın gerçekleştirilecek" dedi.

Karabıyık, yaptığı yazılı açıklamada, "24 Haziran seçimleri için milletvekilliği aday adaylığı sürecinin 24 Nisan tarihi itibariyle başladı. Aday adayı başvurularının 29 Nisan’a kadar devam edeceği ve aday adayı olmak isteyenlerin AK Parti İl Başkanlığı ile parti genel merkezine müracaatta bulunabilecek. 2-3 Mayıs tarihlerinde temayül yoklaması gerçekleştireceğiz" dedi.

Öte yandan, aday adaylığı başvuru ücretinin 6 bin TL olduğu, ancak 18-25 yaş arası gençlerden ve bayan aday adaylarından 3 bin TL, engellilerden ise, bin TL ücret alınacağı öğrenildi.

AK PARTİ 27. DÖNEM MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI

-İBRAHİM TATLISES 4. KEZ AK PARTİ ADAYI

AK Parti'den 3 kez milletvekili aday adayı olan ancak listeye girmeyi başaramayan İbrahim Tatlıses, dördüncü defa şansını deneyecek. Daha önce Şanlıurfa'dan milletvekili aday adayı olan Tatlıses, bu sefer İzmir'den aday adayı olacak.  Tatlıses, aday adaylığı başvurusunu avukatı tarafından cuma günü yapacak. Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan ve uzun süre fizik tedavi gören Tatlıses, geçen yıl İzmir'e taşınmıştı.

-TRT GENEL MÜDÜR YARDIMCISI FETHİ KAYA, AK PARTİ ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya görevinden istifa ederek, AK Parti’den Eskişehir milletvekili aday adayı oldu. Milli Eğitim Bakanlığında uzun yıllar yöneticilik yapan, bir süredir de TRT’de genel müdür yardımcısı olarak görevini yürüten Kaya, 24 Haziran 2018 seçimleri için memleketi Eskişehir’den AK Parti milletvekili aday adayı oldu. Kaya’nın seçim çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlayacağı öğrenildi.

Fethi Fahri Kaya, 1970 yılında Eskişehir Seyitgazi’de doğdu. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. 1996-2012 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın çeşitli birimlerinde görev alan Fahri Kaya, 2015 yılına kadar Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak hizmet etti. 2015-2017 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünde Merkez Atama Daire Başkanı olarak çalışırken bir dönem genel müdür vekili olarak da görev yaptı. 2017 yılının başında TRT Genel Müdür Yardımcılığına atanan Kaya, evli ve 3 çocuk babası.

-BURSA'NIN EN GENÇ VEKİL ADAYI, AK PARYİ'YE MÜRACAAT ETTİ

Bursa’nın en genç milletvekili aday adayı AK Parti’ye müracaat etti. 24 Haziran Pazar günü Türkiye’nin geleceğine giden yolda önemli kapıları aralayacak olan tarihi seçimler öncesinde milletvekilliği aday adayları ortaya çıkmaya başladı. Gençler de siyasete soyunuyor. Bursa’da 18 yaşındaki Arif Bekir Dangaç, AK Parti İl Başkanlığına aday adaylığı başvurusu yaptı.

-SABRİ UNAT, AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

AK Parti milletvekili aday adayı Sabri Unat, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneğini (MÜSİAD) ziyaret ederek destek istedi. Ziyarette konuşan Unat, “Öncelikle milletvekilliği aday adaylığımızın ilk sürecinde ziyaretimizi MÜSİAD’ a gerçekleştirdik. MÜSİAD Başkanımız Hüseyin Kalan’ın hayır dualarını alarak başlamak istedik. Biz de bu ailenin bir bireyi olarak iş adamlarımızın, ağabeylerimizin ve dostlarımızın sıkıntılarını devamlı el ele gönül gönül e istişare ediyoruz” ifadelerini kullandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kalan ise, “Gireceği yolda kendilerine başarılar diliyoruz. İnşallah MÜSİAD’ a yakışır bir duruş sergileyecektir. Malatya’yı iyi tanıyan bir kardeşimizdir. Malatya’nın sorunlarını meclise taşıyacağından şüphemiz yoktur. Sorumlulukları olan bir kişiliktir. İş ve ekonominin gelişmesinde memlekete çok güzel duyarlı hareketler gerçekleştireceğine inanıyoruz. Biz bu çıktığı yolda kendilerine başarılar diliyoruz” diye konuştu.

-BUCAK MÜFTÜSÜ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI İÇİN GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

Bucak Müftüsü İshak Göksel 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’den milletvekilliği aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Burdur’un Yeşilova ilçesinin Salda köyünde 1973 yılında doğan İshak Göksel yaklaşık 26 yıldır çeşitli il ve ilçelerde din görevi olarak çalıştı. 2013 yılında Bucak Müftülüğüne atanan İshak Göksel 6 yıldır Bucak Müftülüğü görevini yürüttü. 3 çocuk babası olan 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği seçimleri için AK Parti’den milletvekili aday adayı olan İshak Göksel “26 yıllık devlet memurluğu döneminde çeşitli il ve ilçelerde din görevi olarak çalıştım. Eğer partim bana bir şans verir milletvekili adayı olursam Başta ülkem ve Burdur için elemden gelen her türlü çalışmayı yaparak hizmet vereceğim” dedi.

İBRAHİM LALE, AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI OLACAĞINI AÇIKLADI

Diyarbakır’da 2 dönem Hani ilçesine bağlı Kuyular Belde Belediye Başkanlığını yapan İbrahim Lale, AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Türkiye, 24 Haziran’da yapacağı seçim için geri sayımını sürdürürken, aday adayları da belli olmaya başladı. Diyarbakır’ın Hani ilçesine bağlı Kuyular Beldesinde 1994 ve 2004 yılları arasında Refah Partisi, Fazilet Partisi ve AK Parti’den 2 dönem Belediye Başkanlığını yapmış olan İbrahim Lale, bir basın açıklaması yaparak AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Bir sosyal tesiste yapılan basın açıklamasına İbrahim Lale’ye destek olarak Hani bölgesinin kanaat önderleri ve Lale ailesinin fertleri katıldı.

Belediye başkanlığından sonraki süreçte AK Parti il teşkilatının kurucu kadrolarının içerisinde yer aldığını belirten Lale, AK Parti’ye, Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a bağlılığının hiç ama hiç kopmadığını kaydetti. Siyasette halk buluşmasını sağlayacak, halkın içinde aktif olacak, paylaşımcı ve kapısı açık olan bir siyasetçi olacağını vurgulayan Lale, “Siyaset ve toplumsal liderlikten edindiğim tecrübeler ışığında, halkı kin, nefret ve düşmanlıktan uzak tutacak projeler geliştirmek, gençlerimizin teröre bulaşmasını engellemek için projeler geliştirmek, Devletimin ve hükümetimizin açtığı ufukta yeni ışıklar saçacak milli ve manevi değerlere saygılı bir nesil yetiştirmek için çaba sarf edeceğim. Bu güne kadar 33 medeniyete beşiklik eden ‘Peygamberler ve Sahabeler Şehri’ Diyarbakır’ın hak ettiği yere gelmesi, devlet millet kaynaşmasının yaşandığı bir hareket içerisinde Diyarbakır’ın danıştığı bir kişi olarak, reisimiz ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında, bir nefer olarak ön saflarda yer almak istiyorum. Vekilliğe aday olmamdaki yegane sebep, halk ve siyasiler arasında köprü vazifesi kurma arzu ve isteğimdir” dedi.
Açıklamaların ardından Lale, resmi olarak yarın adaylık başvurusunu gerçekleştireceğini söyledi.

ALPAY ÖZALAN AK PARTİ ADAY ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURU YAPTI

Uzun yıllar Beşiktaş forması giyen eski milli futbolcu Alpay Özalan, 24 Haziran'da yapılacak milletvekilliği genel seçimleri için AK Parti'den aday adaylığı başvurusu yaptı.
Dün AK Parti Genel Merkezi'ne giderek aday adaylığı başvurunda bulunan Özalan, 16 Haziran öncesi sosyal medyadan yaptığı paylaşımda 'evet' oyu kullanacağını açıklamıştı. Futbolculuk kariyerinin ardından teknik adamlık da yapan Özalan, son olarak Ümit Milli Takımı Teknik Direktörülüğü yapıyordu.

BARTIN'DA İLK ADAY ADAYLIĞI AÇIKLAMASI MURAT YILDIRIM'DAN GELDİ

24 Haziran Seçimlerinde Bartın’dan AK Parti Milletvekili aday adaylığı açıklaması yapan Murat Yıldırım “Hizmet İçin Geliyoruz” dedi Bartın’da emlak işi ile uğraşan Murat Yıldırım AK Parti Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı. Murat Yıldırım, Bartın’a hizmet etmek için geçmişte olduğu gibi şimdi de canla başla çalışacağını söyledi. Bartın’da Eğitim sektöründe ve inşaat sektöründe faaliyetlerini sürdüren İşadamı Murat Yıldırım, 24 Haziran’da yapılacak Milletvekilliği seçimleri için Ak Parti’den aday adaylığını açıkladı. Toplumun tabanıyla barışık yaptığı sosyal faaliyetlerde takdir toplayan Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Murat Yıldırım, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde hiç usanmadan bıkmadan var gücüyle çalışacağını belirtti.

FATİH BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA DEMİR, AK PARTİ ADAY ADAYLIĞI İÇİN GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

BMVD BAŞKANI BÜLENT SARIGÜL, AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI OLDU

Büyük Mükellefler Vergi Dairesi (BMVD) Başkanı Bülent Sarıgül, bu görevinden istifa etti. Sarıgül'ün, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde AK Parti'den milletvekili aday adayı olacağı öğrenildi.

Bülent Sarıgül'ün özgeçmişi söyle:

1968 yılında Gaziantep’te doğdu. 1986 yılında Gaziantep Atatürk Lisesinden, 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünden mezun oldu. Bir süre Hazine Müsteşarlığı'nda Uzman Yardımcısı olarak çalıştıktan sonra, 2.5.1993'de  Maliye Müfettiş Yardımcısı olarak Maliye Teftiş Kurulu'na girdi.5.8.1996 tarihinde Maliye Müfettişliğine, 2003 yılında da Maliye Başmüfettişliğine atandı. 2002-2004 yıllarında staj ve yurt dışı öğrenim için gönderildiği ABD. Boston Üniversitesinde Finansal Ekonomi dalında yüksek lisans yaptı.

15.2.2005-13.6.2006 arasında Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığında koordinatör olarak görev yaptı. 13.6.2006 tarihinde İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'na vekâleten Grup Müdürü  olarak atandı. 2006-2007 yıllarında Anadolu Kurumlar Uygulama Grup Müdürlüğü, 2007-2008 yıllarında Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü, 2008-2009-2010 yıllarında Denetim Grup Müdürlüğü görevlerini yürüttü.01.03.2010 tarihinde Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı’na atandı. 2010-2018 arasında TMSF bünyesindeki Türk Ticaret Bankası A.Ş.’de denetim ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu.

YURTDIŞI GÖREV VE SEMİNERLER 

Nisan-2005   BM Suçun Önlenmesi ve Suç Adaleti 11. Konferansı – Bangkok-THAILAND

Mayıs-2005   EU TAIEX Karapara ile Mücadele Semineri – Lahey- HOLLANDA

Kasım-2005  SDEA Karapara ile Mücadele Semineri – Glasgow – İSKOÇYA

Eylül-2011    Büyük Mükellefler Vergi Daireleri Semineri – Budapeşte - MACARİSTAN

Eylül-2012    Transfer Fiyatlandırması Semineri – OECD – Paris - FRANSA

YAYINLAR

1- Makale, Yaklaşım Dergisi 2000/Şubat (sayı:86), Faiz Giderleri ve Kur Farklarının Muhasebeleştirilme Usulünün Vergi ve SPK Mevzuatı Karşısındaki Durumu ve Dağıtılabilir Kar Üzerindeki Etkisi

2- Kitapçık, İSMMMO Yayın No:104, Bazı Kamu Alacaklarının Uzlaşma Usulü İle Tahsili Hakkında Kanun ‘’Uygulama Şekli’’ (5736 s.k. ile dava aşamasındaki dosyalarla ilgili ikinci bir uzlaşma hakkı verilmesi ile ilgili.)

3- Makale, Yaklaşım Dergisi 2009/Eylül (sayı:201), Varlık Barışının Süresinin Uzatılması ve Vergi İnceleme Boyutu (5811s.k. 2.kez uygulanması ile ilgili).

KEMAL ASLAN AK PARTİ'DEN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

TBMM Milletvekili danışmanlığı ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı idari görevlerinden istifa eden Kemal Aslan, 27. dönem Milletvekilliği seçimleri için AK Parti’den aday adaylığını açıkladı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı idari görevlerinden istifa eden Kemal Aslan, milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Aslan, "Karabük’te dünyaya geldim. İlkokulu Esentepe İlkokulunda, orta ve lise tahsilimi Karabük İmam Hatip Lisesinde tamamladım. 1987 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine giriş yaptım. 1992 senesinde mezun oldum. Aynı yıl Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen olarak atanarak Sincan 100. Yıl İlköğretim Okulunda Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak çalışmaya başladım. 3 Kasım 2002 Milletvekili Genel Seçiminde Ak Parti’nin iktidar olması ile birlikte 22. Dönem Karabük Milletvekilimiz Mehmet Ceylan Bey’in Danışmanı olarak TBMM’de göreve başladım ve aynı görevi 23. Dönemde de yürüttüm. (2002- 2011). 24. Dönemde Ordu Milletvekilimiz halen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener Bey’le çalıştım (2011- 2013). Daha sonra Milletvekili Danışmanlığı görevimden ayrılarak öğretmenliğe geri döndüm (2013 Mart -2013 Kasım). 2013 Kasım ayında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) Çankırı İl Müdürlüğüne, il müdür yardımcısı olarak atandım. 2014 Kasım ayında ASPB Bakanlık Merkeze şube müdürü olarak atandım. Bakan Özel kalemde Bakan Yardımcısı TBMM ve siyasi danışmanı olarak çalışmaya başladım. 1 kasım 2015 26. Dönem Milletvekilliği seçimlerinden sonra Ak Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın Bey’in TBMM Danışmanı olarak Mecliste danışmanlığa başladım. Bu görevimi yürütürken 27. Dönem Milletvekilliği Seçiminde Karabük’ten Ak Parti Milletvekili aday adaylığına başvurabilmek için istifa ettim. 24 Haziranda yapılacak 27. Dönem Milletvekili Seçimlerinde Karabük’ten Ak Parti Milletvekili Aday Adaylığı için TBMM Milletvekili Danışmanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığındaki idari görevlerimden istifa etmiş bulunuyorum. Aday adaylığı sürecinde siz değerli dostlarımın her daim dua ve desteklerini talep ediyorum. Çıkmış olduğumuz bu yolda Cenab-ı Hak hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah" ifadelerine yer verdi.

REYHANLI BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN ŞANVERDİ, AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI

Hatay’ın Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, 24 Haziran’da yapılacak seçimde, milletvekili aday adayı olduğunu söyleyerek görevinden istifa etti. AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıklayan Şanverdi, “Bu dönemde her şeyi yapabildik mi? Tabii ki bitiremedik. İnsanların yaşadığı yerde sorun bitmez. Biz alt yapı ve üst yapı, eğitim, okul hizmetlerinde elimizden gelen tüm gayreti gösterdik. 24 saat esasına göre çalıştık. Tüm mesai arkadaşlarımıza, belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum, bundan sonra da Reyhanlı’ya daha çok sahip çıkacaklarına inanıyorum” şeklinde konuştu.

15 TEMMUZ GAZİLERİ PLATFORMU BAŞKANI EROL BULUT, AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI OLDU

15 Temmuz gazisi ve aynı zamanda 15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı Erol Bulut, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına gelerek, milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu. Başvuru sonrası açıklama yapan Bulut, "Cumhurbaşkanımızın yanında olup bütün terör örgütleriyle daha diri bir mücadele edebilmek için mecliste bulunma arzusundayız. İnşallah Cumhurbaşkanımız ve ekibi de bizleri uygun görürlerse biz bu mücadelemizi ilelebet sürdüreceğiz" dedi.

AK PARTİ ADANA İL BAŞKAN YARDIMCISI DR. HALİS BAYRAK, ADAY ADAYI OLDU

AK Parti Adana İl Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Dr. Halis Bayrak, 27. Dönem Genel Seçimi için AK Parti Adana milletvekili aday adaylığını açıkladı.

ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR'İN KARDEŞİ SONER HALİSDEMİR, AK PARTİ NİĞDE'DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında gösterdiği kahramanlık ile tarihe geçen Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in kardeşi Soner Halisdemir, AK Parti'den Niğde milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı.

AK Parti Niğde İl Başkanlığı'nda yaptığı basın toplantısı ile aday adaylığını açıklayan Soner Halisdemir'e babası Hasan Hüseyin Halisdemir, ağabeyi Doğan Halisdemir, amcası Mustafa Halisdemir, kardeşi Ganime Halisdemir Güzel ve akrabaları eşlik etti. Aday adaylığı ile ilgili Halisdemir Ailesi'nin aldığı kararı kamuoyu ile paylaşmak için basın toplantısı düzenlediğini belirten Soner Halisdemir, "Hepimizin bildiği gibi ülkemiz ve Müslümanlar üzerine akla hayale gelmeyen senaryolar yazılıyor, oyunlar oynanıyor. Tüm bu oyunları bozan dünyada tek bir lider var. Her türlü şer odakları ve karanlık güçler karşısında dimdik bir duruş sergileyen liderimiz, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında bu kutlu yürüyüşte daha etkin olmak, onun gücüne güç katmak için Halisdemir Ailesi olarak aldığımız kararımızı kamuoyu ile paylaşmak istiyorum" dedi.

Kararı ailesi ile birlikte aldığını belirten Soner Halisdemir, şunları söyledi:
"Bu zor kararı almak benim için hiç kolay olmadı. Her şeyden önce şehit sancağı taşıyor olmak benim için büyük bir onur yanında ağır bir sorumluluğu da beraberinde getirmektedir. Ancak, 15 Temmuz günü ülkemizin yaşamış olduğu alçak darbe girişimi sonucunda bu kutsal gönül işini en iyi şekilde yapabileceğimin kanaatine vardım. Bu vazifede önceliğim hiçbir menfaat gözetmeksizin, milletim için bayrağım için vatanım için devletim için 'ölmekse ölmek, mücadeleyse mücadele, hizmetse hizmet' mantığıyla bu yola çıktığımın altını çizmek isterim. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet."

SELÇUK ÇEBİ, MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi Dairesi Başkanı Selçuk Çebi, Ak Parti Trabzon milletvekilliği adaylığı için görevinden ayrıldı. Milli güreşçi Selçuk Çebi, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi’nde Trabzon’dan Ak Parti milletvekili aday adayı olmak üzere istifa etti.

İHSAN NURSAÇAN AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI OLDUĞUNU AÇIKLADI

İhsan Nursaçan, AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı. İhsan Nursaçan yaptığı açıklamasında, "Cumhurbaşkanımızın 16 Nisan anayasa değişikliği referandumundaki seçilme yaşının düşürülmesinin verdiği motivasyonla, önümüzdeki yeni seçim döneminde, fikirlerime, davama ve ideolojime, devletin işleyiş ve yönetimine olan ilgi ve alakam beni bir dava içinde olmaya yöneltmiştir. Milletimizin kültür ve geleneklerine olan bağlılığım, küçük yaşlarda iken, diyanet İşleri Başkan Yardımcısı görevini ifa eden Necmettin Nursaçan dedemin yanında aldığım nasihatlerin eseridir" dedi.

MÜSİAD ABD BAŞKANI MUSTAFA TUNCER, SAKARYA'DAN ADAY ADAYI OLDU

MÜSİAD ABD Başkanı Mustafa Tuncer, Sakarya’dan milletvekili aday adaylığı için AK Parti Sakarya İl Başkanlığına resmi başvurusunu yaptı. MÜSİAD ABD Başkanı Mustafa Tuncer Sakarya’dan milletvekili aday adaylığı için AK Parti Sakarya İl Başkanlığına resmi başvurusunu gerçekleştirdi. Erenler’deki Truva Granit Mermer Fabrikasının sahibi olan Mustafa Tuncer, Ahmet Akkoç İlkokulu ve Adapazarı İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde lisans eğitimini tamamladı. Milli gazetede kısa bir süre muhabirlik yapan Tuncer, ABD’ye yerleştikten sonra Wilmington Üniversitesinde işletme yüksek lisansını tamamlayıp iş hayatına atıldı.

NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI  HASAN ÜNVER, AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI OLDU

Nevşehir Belediye Başkanlığı görevinden 24 Haziran Pazar günü yapılacak olan 27. Dönem milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olabilmek için görevinden istifa eden Hasan Ünver, AK Parti’den aday adaylık başvurusunu yaptı.

ESNAF VE SANATKARLAR GENEL MÜDÜRÜ NECMETTİN ERKAN AK PARTİ'DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, Kırşehir’den milletvekili aday adaylığı için AK Parti Kırşehir İl Başkanlığına resmi başvurusunu yaptı. 1977 Kırşehir doğumlu olan Necmettin Erkan, orta öğrenimini Kırıkkale Lisesinde tamamladı. Lisans eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde, yüksek lisansını ise Selçuk Üniversitesi İktisat Bölümünde tamamlayan Erkan’ın "Ahilik Üzerine Yazılar", "Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları" başta olmak üzere yayınlanmış pek çok eseri bulunuyor. 1998 yılında ASKİ’de başladığı iş hayatında uzun yıllar TOBB Başkan danışmanlığını yürüten Erkan, Milli Prodüktivite Merkezinde İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı, Genel Sekreter Yardımcısı ve Genel Sekreter olarak görev yaptı. 2012 yılında Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Erkan, 2014 yılından beri Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü olarak görevine devam ediyordu. Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşlarının Yeniden Yapılanması, Esnaf ve Sanatkarlar Özelinde Sektör Analizleri Projesi, Esnaf ve Sanatkarlar Değişim, Dönüşüm, Destek Strateji Belgesi (3D) ve Eylem Planı, Türkiye Esnaf Buluşmaları, Ahilik Ansiklopedisi gibi pek çok önemli proje ve çalışmanın içinde yer alan Erkan, aynı zamanda Kırşehirliler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği başta olmak üzere pek çok STK’da aktif olarak görev yapmaktadır. Erkan, evli ve iki çocuk babası.

GAZETECİ-YAZAR ASLAN DEĞİRMENCİ  AK PARTİ'DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

Gazeteci ve yazar Aslan Değirmenci, 24 Haziran seçimlerinde AK Parti’den Diyarbakır milletvekilliği için aday adaylığı müracaatında bulundu.

Halen Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanlığı ve Memur-Sen Basın Müşavirliği görevinde bulunan Aslan Değirmenci, 1976’da Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde doğdu. Eğitimini Ankara’da tamamlayan Değirmenci, ulusal medyada 5 yıl muhabir olarak aktif görev yaptıktan sonra bazı gazetelerde genel yayın yönetmenliği ve Ankara temsilciliği görevlerinde bulundu. Bazı televizyon kanallarında program yapımcılığı ve sunuculuğu yaptı. Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 2008 yılında “Basın-Haber” dalında "Yılın gazetecisi" ödülüne layık görülen Aslan Değirmenci’nin "Kürt Sorununda Yeni Dönem" adlı kitabı 2009 yılında Vadi Yayınları, "Tanıkları, Mağdurlarıyla Bir Zihniyet Kodlaması: 12 Eylül" kitabı ise 2011’de Çıra Yayınları tarafından yayımlandı. "28 Şubat’ın Çözülen Kodları", "28 Şubat’ın İstihbarat Ağı", "Zorlu Yol" ve "Anadolu Direnişi" isimli kitaplarıyla gündem oluşturan Değirmenci’nin birçok dergide aylık yazıları yayımladı, birçok haber sitesinde ise analizlerine yer verildi. 28 Şubat davasında ifadesine başvurulan ilk gazeteci olan Değirmenci, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu tarafından da dinlendi. Bazı kritik gündem başlıklarında raportör olarak kısa süreli görevler alan Değirmenci’nin yayın kurulunda yer aldığı Yörünge Dergisi’nde aylık analiz ve haberi yer alıyor. Aslan Değirmenci’nin “Darbenin Perde Arkası &Akıncı Üssü’nün Şifreleri” isimli son kitabı ise 2017 yılında Kopernik’ten yayımlandı.

UMED Başkanlığı ve Memur-Sen Basın Müşavirliği görevini yürüten Aslan Değirmenci, UMED çatısı altında Ankara, İstanbul ve Diyarbakır’da ücretsiz medya ve sinema akademileri ile sertifika programları açtı. Değirmenci, 7 bölgede medya ve algı yönetimi panelleri düzenledi.

İşadamı Turan Kopal, AK Parti’den aday adayı oldu

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Erken Genel seçimleri öncesinde, Malatya’da İşadamı Turan Kopal, AK Parti’de Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu.

AK Parti’de Aydın’dan 58 isim Milletvekili aday adaylığı müracaatında bulundu

24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek olan 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri öncesinde AK Parti’de aday adaylığı başvuru süreci rekor bir katılımla sona erdi. AK Parti Aydın İl Başkanlığı, aday adaylığı başvuru sürecinin 17’si kadın 58 başvuru ile tamamlandığını belirtti. Aday adaylığı müracaatında bulunan tüm isimlere başarı dileyerek sürecin hayırlı olmasını dileyen AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, başvuru sürencin yoğun ilgi gördüğünü belirterek tüm Ak Parti sevdalılarına teşekkür etti.

24 Haziran seçimleri öncesi AK Parti’ye olan bu teveccühün Türkiye’nin ve Aydın’ın geleceği adına sevindirici olduğunu belirten İl Başkanı Ömer Özmen, “Tüm aday adaylarımıza teşekkür ediyorum. Detaylı istişareler sonucunda adaylarımız belli olacak. İnşallah hep birlikte 24 Haziran’da milletimizin partimize karşı göstereceği teveccühle büyük hedeflerimize doğru güzel ülkemiz ilerleyecektir. Süreç kısa olsa da 24 Haziran’a kadar ‘Çalınmadık kapı, sıkılmadık el’ bırakmayarak halkımıza yeni dönemde hedeflerimizi anlatacağız” dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili aday adayları

Başvuru yapan isimlerin; Abdurrahaman Öz, Ahmet Bahri Kanat, Ali Erürk, Ali Metin Akar, Ayşe Zeynep Küçük, Bahadır Yeloğlu,Bekir Kuvvet Erim, Berna Özen, Cumali Uçar, Dilek Çakır, Ebru Koç, Edip Güryueli, Enver Çelik, Ersin Esenlik, Fahri Yeşilyaş, Fatih Gürer, Güllüşah Akagündüz, Gökhan Ökten, Hakan çağlar Erürker, Haldun Haşmet Aysan, Hilmi Yıldırım, Hüseyin Aslan, Hüseyin Koşar, Hüseyin Satılmış, Hüseyin Turgut, Kader Gezer, Mediha Turgut, Mehmet Arkun, Mehmet Erdem, Mehmet Zakir Aksu, Metin Yavuz, Mine Odbaşı, Murat Bayram, Mustafa Oğurlu, Mustafa Sabuncu, Mustafa Savaş, Mustafa Türker, Necmettin Şama, Osman İlhan Güngör, Özlem Taş, Rafet Göbekli, Ramazan Subaşı, Sami Üner, Rıza Posacı, Sebahattin Akkın, Seda Kanat, Seda Sarıbaş, Sefa Şık, Semiha Öyüş, Seniha Karataş, Serpil Özalp Şahbudak, Sinan Gül,Sinem Sarı Öztürk, Sultan Güner, Tanju Karaçancı, Yalçın Pekgüzel ve Yasemi Sarıçiçek olduğu belirtildi.

Şanlıurfa'da AK Parti'ye 300 aday adayı başvurusu

Şanlıurfa'da, 24 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için 300 kişi Ak Parti'ye başvuruda bulundu. Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, 24 Haziran'da yapılacak olan milletvekili genel seçimleri için aday adaylığı başvurularının sona erdiğini söyledi. Şanlıurfa'da 300 kişinin bu seçimlerde aday adaylığı için partilerine müracaatta bulunduğunu ifade eden Yıldız, "10 gündür devam eden milletvekili aday adaylık başvuru sürecimiz sona ermiştir. 247 erkek, 41 kadın ve 12 engelli olmak üzere toplam 300 aday adayımız başvurularını gerçekleştirmiştir. 5 Mayıs günü temayül yoklamasını gerçekleştireceğiz" dedi.

MÜSİAD ABD BAŞKANI MUSTAFA TUNCER, SAKARYA'DAN ADAY ADAYI OLDU

MÜSİAD ABD Başkanı Mustafa Tuncer, Sakarya’dan milletvekili aday adaylığı için AK Parti Sakarya İl Başkanlığına resmi başvurusunu yaptı.

MÜSİAD ABD Başkanı Mustafa Tuncer Sakarya’dan milletvekili aday adaylığı için AK Parti Sakarya İl Başkanlığına resmi başvurusunu gerçekleştirdi. Erenler’deki Truva Granit Mermer Fabrikasının sahibi olan Mustafa Tuncer, Ahmet Akkoç İlkokulu ve Adapazarı İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde lisans eğitimini tamamladı. Milli gazetede kısa bir süre muhabirlik yapan Tuncer, ABD’ye yerleştikten sonra Wilmington Üniversitesinde işletme yüksek lisansını tamamlayıp iş hayatına atıldı.

ANADOLU YAYINCILAR DERNEĞİ BAŞKANI SİNAN BURHAN ADAY ADAYI OLDU

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan 24 Haziran 2018 yılı genel seçimleri için Kayseri’den Milletvekili için Aday adayı olan Burhan dilekçesini Ak Parti Kayseri İl Başkanlığına sundu.   2015 yılı genel seçimlerinde de Kayseri’den Ak Parti Millevekili aday adayı olan Burhan, Türkiye genelinde 142 yerel ve bölgesel televizyonlarla birlikte gezi olayları ve 17-25 Aralık darbe girişimlerine karşı yaptığı ortak yayınlar ile dikkat çekmişti.
 
SİNAN BURHAN KİMDİR ?
 
1975 yılında Kayseri'de doğan Sinan Burhan, ilk ve orta eğitimini bu kentte tamamladı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. Kontv Ankara Temsilcisi ve Akit Gazetesi köşe yazarı Sinan Burhan, aynı zamanda Anadolu Yayın Platformu ve Anadolu Yayıncılar Derneği'nin de başkanlığını yürütüyor. Sinan Burhan, Türkiye genelinde 142 yerel ve bölgesel televizyonlarla birlikte gezi olayları ve 17-25 Aralık darbe girişimlerine karşı yaptığı ortak yayınlar ile dikkat çekmişti. Burhan aynı zamanda bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Anadolu medyası adına görüşerek her türlü darbe girişimlerine karşı iktidarın yanında olduklarını belirtmişti.

SANATÇI METİN ŞENTÜRK AK PARTİ İSTANBUL'DAN ADAY ADAYI OLDU

AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Dünya Engelliler Vakfı Başkanı ve Sanatçı Metin Şentürk, AK Parti İstanbul İl Başkanlığında mülakata girdi. İstanbul 2. Bölge’den milletvekili aday adayı olan Metin Şentürk mülakat sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Engelliler adına yapılan çalışmaları meclis çatısı altında yürütmek istediğini belirten Şentürk, ’’Gayet güzel geçti. Duygularımızı, taleplerimizi, nedenlerimizi komisyonumuza ilettik. Sağ olsunlar bizi dikkatle dinlediler. Hakkımızda hayırlı olan ne ise inşallah olur. Hem Dünya Engelliler Vakfı Başkanı ve 85 ülkenin üye olduğu Dünya Engelliler Birliği Başkanı olarak bundan sonraki çalışmalarımı meclis çatısı altında yürütmek için bu adımlarımı atıyorum’’ şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın engellilere ilişkin duyduğu hassasiyetten son derece memnun olduğunu dile getiren Şentürk, ’’Sayın Cumhurbaşkanımızın engelliler adına ve yararına yapılan çalışmalara olan hassasiyetini bildiğimizi için bu avantajı engelliler adına ileri bir noktaya taşımak, daha iyi çalışmalara imza atmak için böyle bir talepte bulunduk. Hayırlısı ise olur. Eğer olmazsa da dışarıdan çalışmaya devam edeceğim’’ ifadelerini kullandı.

AVUKAT OSMAN ALADAĞ AK PARTİ MALATYA'DAN ADAY ADAYI OLDU

AK Parti Malatya Milletvekili Aday adayı Av. Osman Aladağ “ Ak Parti bir dava partisidir. Bizler makam, mevki ve hırslarımızı memnun etmek için siyaset yapmıyoruz" dedi.  24 Haziran'da gerçekleştirilecek olan seçimlerde aday adayı olan Av Osman Aladağ, seçim çalışmalarını devam ettiriyor. Ak Parti'nin bir dava partisi olduğunu dile getiren Aladağ, "Kefenini giyip bu yolda hareket eden Sayın Cumhurbaşkanımızın çalışmalarında Ona yardımcı olmak, yoluna yoldaş olmak için katıldık. Bizler dava şuuruna, dava bilincine sahip kişileriz, inanıyorum ki, Malatya’da bu dava şuuru ve bilinciyle hareket edecektir” ifadelerini kullandı.

DENİZLİ AK PARTİ’DE 14’Ü KADIN, 44 ADAY ADAYI VAR

AK Parti Denizli’de 3 Mayıs’ta dolan milletvekili aday başvuruları tarihi sonunda 44 isim; 8 Denizli Milletvekilliği için aday adayı oldu. Bu adaylardan 14’ü ise ‘kadın’ adaydı.  Peki, AK Parti Denizli’nin kadın aday adayları kimlerdi? Alfabetik sıralamaya göre; “Arife Sevinç Dalbudak, Aysun Tonel Karaaslan, Ayşe Doğan, Dilek Çevik, Fatma Sürmeli, Hilal Can, İlkay Kılıç, Nihal Kızılhan, Nilgün Ök, Nurefşan Bozaba, Öznur Yaşar, Perihan Dağ, Sema Ramazanoğlu ve Yıldız Aydemir’den” oluşan isim AK Parti’nin Denizli kadın aday adayları listesini oluşturdu. 

AK PARTİ’DE YILDIZ AYDEMİR YENİDEN SAHNE ALDI

Denizli AK Parti’deki kadın adaylar arasında en çok dikkat çeken isimler ise; “Eski Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, Nihat Zeybekci’nin Belediye Başkanlığı döneminin belediye meclis üyesi ve AK Parti eski İl Kadın Kolları Başkanı Yıldız Aydemir ile Denizli eski Milletvekili ve AK Parti Denizli İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Dalbudak’ın görümcesi Arife Sevinç Dalbudak” oldu. Eski vekil Dalbudak’ın şu anda yürüttüğü parti görevi ile aday olmaması, ancak görümcesi Arife Sevinç Dalbudak’ın aday adayları arasında yer alması önemli bir ayrıntı olarak yorumlandı. 

Belediye Meclis Üyeliği görevi ve İl Kadın Kolları Başkanlığı dönemlerinde “duruşu, jargonu ve politik özgün düşünceleri” ile dikkat çeken Yıldız Aydemir, “Bebeğinin olması” nedeniyle İl Kadın kolları başkanlığı görevini devretmiş ve “Bayrağı gücümün yettiğince taşımaya çalıştım. Ancak özel durumum nedeniyle bu kutsal görevi layıkıyla yapamayacağımı biliyorum. Eğer AK Parti bayrağını taşıyorsanız en önemli işiniz bu olmalıdır” deyip o dönem bu görevini devretmişti. 

NİHAT ÇELİK, AK PARTİ VAN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

Ak Parti Van Milletvekili Aday Adayı Nihat Çelik seçim çalışmalarına memleketi Erciş ilçesinden başladı. Çalışmaları kapsamında 6 mahalleyi Ak Parti Erciş İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Yurdakul Müjde ve Ak Parti Van Milletvekili Aday Adayı Zülfikar Arapoğlu ile birlikte ziyaret eden Çelik’e vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Çelik, ziyaretinde birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Van’da Ak Parti’den 169 milletvekili aday adayının katıldığı temayül yoklamasının ardından, Erciş’e gelen Çelik, ilçeye bağlı kırsaldaki mahalleri ziyaret ederek vatandaşlardan yapılacak olan Cumhur İttifakı ve Milletvekilliği için Ak Parti’ye oy vermelerini talep etti.

DR. MAHMUT MÜNİR GÜZEL, AK PARTİ İSTANBUL 3. BÖLGE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU 

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili aday adayı Dr. Mahmut Münir Güzel, Japonya, Güney Kore ve Çin liderlerinin üçlü zirve ile bölgedeki sorunları bir kenara bırakıp kapsamlı bir çözüm tercihine odaklanacağını belirterek, "Küresel ekonominin yüzde 23'ünü kontrol eden bu ülkeler ile ilişkilerimizin üst düzeye çıkarılıp, ekonomi politikaları arasında çok sıkı bir koordinasyonun sağlanması gerekmektedir" dedi.

ANKARA SİVİL TOPLUM TEMSİLCİSİ BARIŞ AYDIN, MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

Sivil toplum temsilcisi, iş adamı Barış Aydın, AK Parti'den Ankara milletvekili aday adayı oldu.

AK Parti'den Ankara milletvekili aday adayı olan Ankara'da sivil toplum kuruluşlarının önde gelen isimlerinden iş adamı Barış Aydın, 16 yıldır TÜGİAD başta olmak üzere pek çok sivil toplum kuruluşunda aktif çalışmalarda bulundu. Ankara'yı bir dünya kenti yapma hedefini yaşama geçirmek ve Türkiye'nin kalkınma, dünya devleti olma hamlesinde etkin rol üstlenmek için aktif politikada yer almak istediğini ifade eden Aydın, iki önemli hedefini, "Ankara'yı bir sağlık turizmi merkezi haline getirerek, Başkent'in bu alanda markalaşmasını sağlamak ve aynı zamanda bir ileri teknoloji üssü yapmak" şeklinde açıklıyor.

Barış Aydın, 2015'te Ankara 1. bölgeden milletvekili adayı, 2014 yerel seçimlerinde de Türkiye'nin en büyük ilçesi olma özelliğini taşıyan Çankaya Belediye Başkan adayı olarak çok etkin bir kampanya düzenlemesiyle dikkat çekmişti. Belediye başkanlığı adaylığı seçimlerinde partisinin oy oranlarında ciddi bir ölçüde artış sağlayan Aydın, düzenlediği seçim kampanyasıyla da uzun süre konuşulmuştu.

İŞ ADAMI ÖZGÜR ULUPINAR, AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

AK Parti teşkilatlarının düzenlediği tanıtım toplantısında konuşan AK Parti Karabük Milletvekili Aday Adayı olan iş adamı Özgür Ulupınar, hedeflerinin Karabük’te yüksek bir oy oranı ile Cumhubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeni dönemde başkan seçmek olduğunu söyledi. AK Parti Karabük Milletvekili Aday Adayı Özgür Ulupınar, 24 Haziran seçimlerinde milletvekili olarak seçildiğinde Karabük’te İletişim Merkezi olarak ‘Kimer’i kuracağını belirtti.

HİLAL ALPER AK PARTİ DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

Bankacılık Sektöründe 10 yılı aşkın süredir çeşitli kademelerde yöneticilik ve şube müdürlüğü yapmakta olan Hilal Alper, 24 Haziranda yapılacak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için AK Parti Diyarbakır milletvekili aday adayı oldu.

ALPER'DEN ADAYLIK AÇIKLAMASI

Halk Bankası’nda 10 yılı aşkın süredir çalışan Alper'in adaylık açıklaması şöyle:

"Siyaset ve finans alanındaki eğitim ve deneyimlerimi sentezleyerek Diyarbakır’a daha fazla fon kaynağı sağlamak, kadınlarımız ve gençlerimize yeni iş olanakları sunacak projeler üretmek istiyorum. Şiddetle, terörle, kanla, faili meçhulle anılan bir şehir değil kalkınma, üretim ve kültürüyle tanınan,terörün esir aldığı değil eğitim ve kültürün hakim olduğu bir şehir olmak için çalışacağım. UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçelerini tüm dünyaya tanıtacak ilimizin turizmini canlandıracak kültür festivalleri düzenlemek suretiyle ülkemizin tüm dünyaya açılan uluslararası kültür penceresi olmayı hedefliyorum.

AVUKAT AHMET TUTULMAZ, AK PARTİ IĞDIR MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

Ak Parti il Başkanı Av. Ahmet Tutulmaz  il başkanlığından istifa ederek Milletvekili seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı olacağını açıkladı.

Tutulmaz, açıklamasında şunları kaydetti; Kıymetli Iğdırlı Hemşehrilerim, Genel Merkezimizle yapmış olduğumuz istişareler neticesinde, 24 Haziran 2018’de yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde Iğdır’dan Milletvekili Aday Adayı olmak için 04.06.2014 tarihinden beri onurla ve gururla sürdürdüğüm İl Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.

İl Başkanlığı görevim döneminde varsa hemşehrilerimizin haklarını helal etmelerini ve girdiğimiz bu süreçte ise destek ve dualarını esirgememelerini talep ediyorum.” şeklinde konuştu.
 
ÖMER TOPALOĞLU, AK PARTİ TRABZON MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURDU
 
Ömer Topaloğlu, AK Parti İl Başkanlığı’na gelerek milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı.  Başvurunun ardından açıklamalarda bulunan Topaloğlu şu ifadelere yer verdi; 24 Haziran seçimlerinde AK Parti Trabzon Milletvekilliği Aday Adaylığı için müracaatımı yapmış bulunmaktayım. Bu vesile ile toplantımıza katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
 
AK PARTİ NEVŞEHİR MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI
 
Nevşehir'den aday olan isimler, Ahmet Avlanmaz, Ahmet Ensonra, Ahmet Çiftcibaşı, Ahmet Alparslan Erarslan, Ali Aycan Kolukısa, Ali Yasir Gölbaşı, Cengiz Ekici, Doğan Köse, Ebubekir Gizligider, Emre Çalışkan, Ersan Erkut, Fatma Çömçe, Gözde Çalışkaner Nibat, Hasan Ünver, Hasan Yıldırım, Hülya Başkın, Hüseyin Varır, İbrahim İlalan, Kemal Semiz, Mahmut Dede, Makbule Atlı, Mehmet Esat Terzioğlu, Mustafa Açıkgöz, Necdet Ada, Nuhali Ulukuş, Nurcan Ateşok Deveci, Ömer Çıkma, Özlem Köşker, Reyhan Memiş, Rıtvan Köybaşı, Salih Taşdirek, Serhat Tuğral, Şaban Bilici, Şevki Gedik, Türkay Doğan, Uğur Kemikli, Yavuz Yapar, Yavuz Selim Aslan, Yener Tekeli, Yücel Menekşe, Zafer Salgın.
 
ESKİ MANKEN VE MODEL ŞENOL İPEK, AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU
 
Türkiye'nin podyumlardan tanıdığı eski manken ve model Şenol İpek (43), İzmir 1'inci bölgeden Ak Parti milletvekili aday adayı oldu. Sol görüşlü bir aileden geldiğini ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dolayı Ak Parti çatısı altında siyaset yapmaya karar verdiğini ifade eden İpek, aday listesine girdiği takdirde, şort ve parmak arası terlik giyerek seçim bölgesinde çalışma yapacağını söyledi. İpek, "Biz zaten yasaklara karşıyız" dedi.
 
DİYARBAKIRLI SERPİL YILMAZ ANTALYA'DA AK PARTİ ADAY ADAYI OLDU
 
Diyarbakırlı emekli öğretmen Serpil Yılmaz, Antalya’dan Ak Parti aday adayı oldu. Çocuklarının eğitimi nedeniyle Antalya’ya yerleşen Yılmaz, eski Ak Parti Antalya ekonomi işleri başkanlığı ve il kadın kolları başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Öğretmenlik ve okul müdürlüğü görevlerinde bulunan Serpil Yılmaz, milletvekilinin ulaşılabilir olması gerektiğini savunuyor. Yılmaz aday olması halinde başta ulaşılabilir milletvekili modeli projesi olmak üzere, diğer projelerini açıkladı. Yılmaz, "Milletvekilliği, milletin derdini dinleme ve çözmeye dayalı olan bir sorumluluk makamıdır. Milletin ulaşabileceği bir yaşam sürülmesi gerekmektedir. Bu amaçla alışılagelmiş vekil anlayışıyla değil, halkın sorunlarını çözmeye kendisini adamış bir nefer olmak istiyorum. Şayet partim beni göreve layık görür de aday olursam, Antalya merkezde bir ofis kiralayacağım. Allah nasip eder de seçilirsem de, bu ofisi halk irtibat ofisi yapacağım. Haftanın bir gününü muhakkak halk gününe ayıracağım. Her ay en az bir günümü de muhakkak ilçelerdeki insanların sorunlarına ayıracağım. Tabanla tavan arasında oluşturmayı planladığım tampon ile, demokrasinin işleyişine katkıda bulunabileceğimi düşünüyorum. Seçilmiş bölgelerde hayvancılık organize geliştirme bölgesi kurulmasını hedefliyorum. En modern yemleme, beslenme ve diğer hayvanların girişini temin edecek entegre tesislerini de içine alan çok geniş kapsamlı bir yatırım projesi olacağını düşünüyorum. Yine Antalya’ya yakışır ‘Sanat Sokağı’ projesi ile, içinde kütüphanelerin, kültür kafelerinin bulunduğu kültür sanat sokağı oluşturmak, gençlerin ve yeni yeteneklerin kendisini gösterebileceği bir yaşam alanı sunmak istiyorum” diye konuştu.

 

NOT: AK PARTİ ADAY LİSTESİNİ SÜREKLİ GÜNCELLENEN HABERİMİZDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

AK PARTİ'DE ADAYLAR KARA KAPLI DEFTERDE

Erken seçim kararı ile birlikte AK Parti’de milletvekili adaylığı konusunda büyük bir heyecan yaşanıyor. Kulislerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel başkanlık koltuğuna oturması ile AK Parti’de başlayan değişim sürecinin milletvekili listelerine de yansıyacağı belirtiliyor.

Erdoğan, önceki gün milletvekilleri ile yaptığı istişare toplantısında “Liste dışı kalacak olan arkadaşlarımız gözden düştüklerini düşünmesinler” diyerek, 24 Haziran’a giderken milletvekili listelerinde değişime gideceğinin işaretini vermişti. AK Parti kulislerinde, Erdoğan’ın bu ve benzeri açıklamalarının mevcut milletvekillerinin en az üçte birinin değişime uğrayacağı şeklinde yorumlanırken, sıkıştırılmış takvim nedeniyle yeni isimlerin değerlendirilmesinin zorluğuna dikkat çekip, mevcut milletvekillerinin büyük bölümünün yeniden aday yapılacağı yönünde görüşler de dile getiriliyor.

AK Parti yönetimi, hızlı bir takvim belirleyip, adaylık başvurularını en kısa süre içinde almayı ve gerekli elemeleri yaptıktan sonra, başvuruları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında kurulacak ‘Seçim üst komisyonuna’ sunmayı hedefliyor. AK Parti’ye önceki seçimlerde 7 bin civarında aday başvurusu oluyordu. Son anayasa değişikliği ile milletvekili sayısının 600’e çıkması ile birlikte başvuru sayısının da artması bekleniyor.

ADAYLIK KRİTERLERİ

AK Parti yönetimi, milletvekilli adaylarını belirlerken özgeçmişler, kişisel özellikler, vatandaş nezdindeki karşılıkları, parti, teşkilat ve yerel yöneticilerle uyumlu çalışıp çalışmadıkları, il ve bölge dengeleri ile performanslarını dikkate alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, parti toplantılarında yanından ayırmadığı ve verdiği talimatlar, takip ettiği konular ve milletvekilleri ile ilgili tuttuğu notların yer aldığı ajanda da her seçim döneminde adaylıklar konusunda belirleyici oluyor. Erdoğan’ın, milletvekili listelerine son şeklini verirken, isimler üzerinde yapılan değerlendirmeler sırasında sık sık yanından ayırmadığı ajandasına baktığı biliniyor.

AK Parti’deki ‘üç dönem’ kuralına takılan 20’nin üzerindeki milletvekilinin yeniden aday yapılıp yapılmayacağı konusundaki son karar da yine MKYK tarafından verilecek. 3 dönem kuralının esnetilmesi konusunda parti tüzüğünde yapılan değişiklikle son kongrede MKYK’ya yetki verilmişti. AK Parti’de bu 3 dönem kuralına takılan isimler arasında Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek, Fikri Işık, Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, Ayşenur Bahçekapılı, Necdet Ünüvar, Ahmet İyimaya, Öznur Çalık, Cevdet Yılmaz ve Ahmet Aydın gibi isimler de bulunuyor.

Öte yandan, YSK’nın hazırladığı taslak takvimde siyasi partilerin milletvekilli aday listelerini teslim etme tarihi 20 veya 22 Mayıs olarak öngörülüyor. YSK’nın bugün veya yarın yayınlayacağı seçim takviminde bu süreler de netleşmiş olacak.

Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanlığı adaylarının YSK’ya başvuru süreci için de ayrı bir takvim işletilecek. Özellikle 100 bin imza ile aday olacaklara ilişkin, imza toplamaları için belli bir süre tanınacak. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı adaylarının da 10 veya 15 Mayıs’a kadar YSK’ya başvurmaları öngörülüyor.

İTTİFAKA 7 GÜN SÜRE

Seçimlere ittifak yaparak girecek partiler için de önümüzdeki hafta çok kritik geçecek. Yasaya göre siyasi partiler, seçim takvimi açıklandıktan sonra 7 gün içinde ittifak protokollerini YSK’ya sunmak zorundalar. YSK’nın bu süreyi kısaltma yetkisi de bulunuyor. YSK’nın seçim takvimini bugün ilan etmesi durumunda, ittifak yapacak partilerin buna ilişkin niyet beyanlarını en geç 28 Nisan’a kadar YSK’ya vermeleri gerekiyor.

MİLLETVEKİLİ OLMANIN ŞARTLARI

Milletvekili olma şartları aşağıda yer almaktadır. Bu şartlar anayasamızın 76. Maddesinde de yer almaktadı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN