AÖF’de kayıt yenileme işlemleri başladı! Anadolu Üniversitesi AÖF kayıt yenileme ücretleri, işlemler

AÖF’de kayıt yenileme işlemleri başladı! Anadolu Üniversitesi AÖF kayıt yenileme ücretleri, işlemler

Birinci dönemin bitmesiyle ve sınavların da açıklanmasıyla Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) öğrencileri için kayıt yenileme işlemleri başladı. AÖF öğrencileri için 2018 kayıt yenileme ne zaman son ve 2018 AÖF kayıt yenileme işlemi nasıl yapılıyor sizler için haberimizde derledik. Her dönem başında öğrenciler belirlenen harç bedelini yatırıyor ve 2018 AÖF kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştiriyorlar. AÖF güz dönemi final sınavları 13-14 Ocak tarihleri arasında yapılmıştı. Sonuçlarından açıklanmasıyla öğrenciler için şimdi 2018 AÖF kayıt yenileme serüveni başladı. Detaylar haberimizde yer alıyor.

AÖF kayıt yenileme işlemi 2018 ne zaman yapılacak sorusu merak ediliyor. 2018 AÖF kayıt yenileme harç ücreti ne kadar? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde eğitim gören öğrenciler güz dönemi final sınavlarının 13 Ocak Cumartesi ve 14 Ocak Pazar günü yapılmasının ardından heyecanla yeni kayıt döneminin başlamasını bekliyorlar.

2018 AÖF kayıt yenileme işlemleri bahar döneminde 12 Şubat itibari ile başlayacak ve 10 gün sürecek. AÖF'de yeni sisteme göre bundan sonra ders seçimi yapılmadan banka ödeme bilgileri oluşmayacak ve öğrenciler kayıtlarını gerçekleştiremeyecekler. Yeni sisteme göre ders seçimi yapılmadan önce banka ödeme bilgileri oluşmayacak ve öğrenciler kayıtlarını gerçekleştiremeycekler. AÖF'ün yaptığı açıklamada uygulanacak yeni sistem şu şekilde; “Kayıt yenileme, Ders Seçimi (Ekle-Sil) işlemi ve Kayıt Yenileme Bedelinin Ödenmesiyle gerçekleşecektir.” Ders seçim işlemi aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden yapılabilecek. AÖF kayıt yenileme ücretleri Ziraat Bankası ATM'lerinden yatırılabilecek. Öğrencilerin aof.anadolu.edu.tr adresinden kayıt yenileme işleminin gerçekleştirildiğini kontrol etmesi gerekiyor.

Kayıt sildirmek isteyen öğrenciler; AÖF bürosuna bizzat başvurarak, büro tarafından verilen dilekçeyi imzalayıp, öğrenci kimlik/tanıtım kartını teslim etmelidirler. AÖF kayıtları ile ilgili merak ettiklerinize haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

AÖF KAYIT YENİLEME İÇİN TIKLAYINIZ

2.DÖNEM AÖF SINAVLARI NE ZAMAN?

 

Anadolu Üniversitesi tarafından belirlenen tarihler aralığında gerçekleştirilecek AÖF kayıt yenileme işlemlerinin ardından vize ve final sınavları yapılacak. Kayıt yenileme tarihini öğrenen öğrenciler bir yandan da 2. dönem sınav tarihlerini sorguluyor. 2. dönem AÖF vize sınavı 14-15 Nisan 2018, AÖF final sınavı 02-03 Haziran 2018, AÖF üç ders sınavı ise 21 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. 

AÖF SORU VE CEVAPLARI NASIL GÖRÜNTÜLENİR? 

AÖF sonuçlarını öğrenen öğrenciler, bir yandan da sınav soru ve cevaplarını araştırıyor. Sınavda sorulara verdiği yanıtların doğruluğunu ve yanlışlığını kontrol etmek isteyen öğrenciler, internet üzerinde AÖF soru ve cevapları için araştırma yapmaya başladı.

AÖF soru ve cevapları, Anadolu Üniversitesi e-Kampüs sistemi üzerinden görüntülenmektedir. Öğrenciler e-Kampüs sistemine öğrenci girişi yapmalı ve ardından çıkmış sınav soruları bağlantısına tıklanmalıdır. Açılan ekranda AÖF soru ve cevapları görüntülenecektir.

AÖF KAYIT YENİLEME DETAYLARI 

AÖF kayıt yenileme tarihlerini araştıran öğrencilerin merak ettikleri tarihler belli oldu. AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından bir sonraki dönem için başvurularını gerçekleştirecek olan öğrenciler, 12-23 Şubat tarihleri arasında bu işlemlerini tamamlayabilecek. Anadolu Üniversitesi tarafından yayınlanan bilgilere göre AÖF kayıt yenileme ücretleri Ziraat Bankası ATM'lerinden yatırılabilecek. AÖF kayıt yenileme ücretleri hakkında yapılan açıklama şu şekilde; 2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dönem Öğretim Gideri, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemelerini, Ziraat Bankası ATM’lerinden, Mobil bankacılık veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirler.

KAYIT YENİLEMEDE 4 ADIM DETAYI

AÖF’de yeni sisteme göre bundan sonra ders seçimi yapılmadan banka ödeme bilgileri oluşmayacak ve öğrenciler kayıtlarını gerçekleştiremeyecekler. Yeni sisteme göre ders seçimi yapılmadan önce banka ödeme bilgileri oluşmayacak ve öğrenciler kayıtlarını gerçekleştiremeycekler. AÖF’ün yaptığı açıklamada uygulanacak yeni sistem şu şekilde; “Kayıt yenileme, Ders Seçimi (Ekle-Sil) işlemi ve Kayıt Yenileme Bedelinin Ödenmesiyle gerçekleşecektir.”

-Derslerini seç

-Ücretini öde

-Otomasyondan kaydını kontrol et

-Kitaplarını bürodan al

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN