AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır? | TC ile giriş yapma işlemi

AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır? | TC ile giriş yapma işlemi

Güz döneminin bitmesinin ardından Açık Öğretim Fakültesi ( AÖF) kayıt yenileme işlemleri başladı. Öğrenciler ikinci döneme başlamak için belirlenen tarihlerde AÖF resmi internet sitesinden TC ile giriş yaparak kayıtlarını yenileyecekler. Kayıt yenilemede belirlenen harçları öğrencilerin ilgili bankalara yatırması gerekiyor. AÖF kayıt yenileme ve TC ile kayıt sistemine girmeye dair her şeyi sizler için haberimizde derledik.

Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri güz döneminin bitmesinin ardından sınav sonuçlarının açıklanmasıyla derin bir soluk aldı. Ancak bununla bitmiyor. AÖF kayıt yenileme tarihleri de belli oldu. AÖF kayıt yenileme tarihleri için AÖF resmi internet sitesine giriş yapmanız gerekiyor. AÖF TC ile giriş yapmak için ise TC kimlik numaranızı tam eksiksiz olarak yazdğınıza emin olmalısınız. 

AÖF kayıt yenileme için giriş yapınız

AÖF kayıt yenileme ne zaman?

AÖF öğrencieri için kayıt yenileme tarihi bu yıl 12 Şubat olarak belirlendi. AÖF kayıt yenileme tarihi 12 Şubat'ta başlayıp 23 Şubat günü mesai bitiminde sona erecektir. 

AÖF kayıt parası yatırılacak bankalar

Anadolu Üniversitesi tarafından yayınlanan bilgilere göre AÖF kayıt yenileme ücretleri Ziraat Bankası ATM’lerinden yatırılabilecek. AÖF kayıt yenileme ücretleri hakkında yapılan açıklama şu şekilde; 2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dönem Öğretim Gideri, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemelerini, Ziraat Bankası ATM'lerinden, Mobil bankacılık veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirler.

AÖF kayıt yenilemede neler değişti

AÖF’de yeni sisteme göre bundan sonra ders seçimi yapılmadan banka ödeme bilgileri oluşmayacak ve öğrenciler kayıtlarını gerçekleştiremeyecekler. Yeni sisteme göre ders seçimi yapılmadan önce banka ödeme bilgileri oluşmayacak ve öğrenciler kayıtlarını gerçekleştiremeycekler. AÖF’ün yaptığı açıklamada uygulanacak yeni sistem şu şekilde; “Kayıt yenileme, Ders Seçimi (Ekle-Sil) işlemi ve Kayıt Yenileme Bedelinin Ödenmesiyle gerçekleşecektir.”

AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

 AÖF Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemi 4 adımda gerçekleştirilir:

1.DERS SEÇİMİ

 Ders seçim işlemi aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden yapılabilecek.

2.KAYIT YENİLEME ÖDEMESİ

AÖF kayıt yenileme ücretleri Ziraat Bankası ATM’lerinden yatırılabilecek. 

3.KAYIT YENİLEME İŞLEMİNİN KONTROLÜ

Öğrencilerin aof.anadolu.edu.tr adresinden  kayıt yenileme işleminin gerçektirildiğini kontrol etmesi gerekiyor.

 4.DERS KİTAPLARININ DAĞITIMI

Öğrencilerin ders kitapları kayıt esnasında AÖF bürolarından verilecektir.

2018 AÖF SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL YAPILIR?

AÖF sınav sonuçlarına itiraz etmek için ilan edilme tarihinden itibaren 3 (üç) işgünü içinde işlem yaptırmak gerekmektedir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

2018 AÖF TARİHLERİ

Bahar Dönemi Ara Sınavı* 12 - 13 Mayıs 2018Bahar Dönemi Ara Sınavı* 12 - 13 Mayıs 2018

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı* 23 - 24 Haziran 2018

2017-2018 Üç Ders Sınavı* 05 Ağustos 20182018 Batı Avrupa Programları Seçme Sınavı* 23 Haziran 2018

AÖF KAYIT YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin yayımladığı takvime göre kayıt yenileme süreci, 12-23 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. Toplam 10 gün açık kalacak olan kayıt yenileme ekranı 23 Şubat 17.00 itibariyle kapanacak.

Sistemin değiştiği kayıt yenileme sürecinde öğrenciler, önce ders seçimi yapacak ardından kayıt ücretini bankaya yatıracak.

Ders seçimi yapılmadan bankada ödeme bilgileri oluşmayacak ve öğrenciler kayıtlarını yeniletemeyecek. Öğrenciler, ödeme yapmadığı sürece seçtikleri dersleri değiştirebilecek. Ödeme yapıldıktan sonra seçilen derslerde değişiklik gerçekleştirilemeyecek.

Ders seçimi AÖF öğrenci otomasyonu aracılığıyla tamamlanacak. Kayıt yenileme işlemleri, ders seçiminin tamamlanması ve ücret ödenmesiyle tamamlanmış olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN