AÖF öğrenci otomasyonu giriş ekranı | Anadolu Üniversitesi son dakika açıklaması

AÖF öğrenci otomasyonu giriş ekranı | Anadolu Üniversitesi son dakika açıklaması

Öğrencilerin merakla beklediği 2017 AÖF üç ders (bütünleme) sınav sonucuna ilişkin son dakika açıklamaları gelmeye devam ederken sınava girenlerin en çok merak ettiği AÖF öğrenci otomasyonu oldu. Siz de haberimizde yer alan linkten öğrenci girişine ulaşabilir Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan son dakika açıklamalarını takip edebilirsiniz. Peki öğrenci otomasyonuna giriş nasıl yapılır? Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar neler? İşte AÖF öğrenci otomasyonu ve 3 ders sınav sonuçlarına ilişkin merak ettikleriniz.

Öğrenciler heyecanla sınav sonuçlarını bekliyorlar. AÖF üç ders sınavının sonuçları ve sınav soruları https://ekampus.anadolu.edu.tr/ adresi üzerinden öğrencilerin hizmetine açılacak. Öğrenciler AÖF öğrenci otomasyonu üzerinden şifreleri ile giriş yaparak sınav sonuçlarını ve merak ettiklerini takip edebilecekler. AÖF üç ders sınavı 22 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşti. Anadolu ve Atatürk Üniversitesi tarafından açıköğretm öğrencilerinin en çok merak ettiği otomasyon girişi detayları ile sonuçları öğrenecekler. AÖF 2017-2018 yılı için yeni kayıt tarihi 21 Ağustos 2017'de başlayacak. Adaylar kayıtlarını AÖF internet sitesi üzerinden gerçekleştirecek.

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) 2017 yılı içerisinde 3 ders sınav sonuçları öğrenciler tarafından merak konusu oldu. Sınava katılım gösteren adaylar, kalan derslerini tamamlayıp mezun olabilmek için sınav sonuçlarında elde edecekleri puanları merak içerisinde beklemeye başladı.

AÖF BAŞARI NOTU

Ders başarı notunun hesaplanmasında: Blok uygulama dersleri hariç, diğer derslerde ders başarı notuna ara sınav puanının katkısı %30, yarıyıl/yılsonu/bütünleme sınav puanının katkısı %70’tir. Blok uygulama derslerinde, uygulama sonucunda alınan puan ara sınav puanı, teorik sınav sonunda alınan puan ise yarıyıl sonu veya bütünleme sınav puanı olarak değerlendirilir. Başarı notu hesaplamasında ara sınav puanının katkısı % 60, yarıyıl sonu veya bütünleme sınav puanının katkısı % 40 olarak alınır.

SINAV GEÇME NOTLARI

84 – 100 AA 4,00 Geçti

77 – 83 AB 3,70 Geçti

71 – 76 BA 3,30 Geçti

66 – 70 BB 3,00 Geçti

61 – 65 BC 2,70 Geçti

56 – 60 CB 2,30 Geçti

50 – 55 CC 2,00 Geçti

46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti

40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti

33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

AÖF SINAVSIZ GİRİŞ

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Balıkesir Büro Yöneticisi Necati Eroğlu, sınavsız giriş konusunda bilgi verdi. Eroğlu, "Anadolu Üniversitesi (AÜ), üniversitelerin herhangi bir bölümünden mezun (Açıköğretim Fakültesi dahil) olan ya da örgün üniversitede okumaya devam edenler için 37 ön lisans , 18 lisans bölümünü şartsız ve sınavsız okuma imkanı sunuyor. Bu yıl Suudi Arabistan'a da büro açan üniversitemiz, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, İlahiyat (Arapça), İşletme (İngilizce) ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) programlarını da açtı" dedi.

Müdür Necati Eroğlu, halen aynı alanda olmamak şartıyla Anadolu Üniversitesi İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakültesi bünyesindeki ön lisans ve lisans programlarından birini tercih ederek ikinci üniversite kapsamında bölüm okuma fırsatının ortaya çıktığını söyledi. Eroğlu, “Hayata ve kendisine bir değer katmak isteyen , ben de bu toplumun bir bireyiyim” diyenler üniversitemizi tercih ediyor" dedi.

YATAY GEÇİŞ

Yükseköğretim Kurumları Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik kapsamında örgün/uzaktan öğretimde öğrenci olanlar Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine, Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencileri de örgün/uzaktan öğretime yatay geçiş yapabilirler.

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim‒Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 15. maddesinin 7. bendine göre Yatay geçiş kapsamında kayıt yaptıran öğrencinin önceki önlisans/lisans programından aldığı ve başarılı olduğu derslerin intibakı yapılır ve bu derslere ilişkin daha önceden aldığı notlar Not Durum Belgesinde gösterilir. Öğrencinin Genel Not Ortalaması, önceki diploma programından intibakı yapılan dersler ile Anadolu Üniversitesinden aldığı derslerin bütünü üzerinden hesaplanır. Yatay Geçiş ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresi Nasıl Öğrenci Olabilirim bağlantısı Yatay Geçiş bölümünden erişilebilmektedir.

DİKEY GEÇİŞ

“Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik” esaslarına göre Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programı mezunlarından lisans öğrenimine devam etmek isteyenler dikey geçişle kayıt yaptırabilmektedirler. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programları son sınıf öğrencileri ve mezunlarının, örgün ve açıköğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülmektedir. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programları son sınıf öğrencileri ve mezunları Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine dikey geçiş yapmak istiyorlarsa Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girerek ÖSYM tarafından yerleştirilmeleri gerekmektedir.

AÖF ÖĞRENCİ OTOMASYONU İÇİN TIKLAYIN...

Öğrencilerin merakla beklediği 2017 AÖF üç ders (bütünleme) sınav sonucuna ilişkin son dakika açıklamaları gelmeye devam edderken sınava girenlerin en çok merak ettiği AÖF öğrenci otomasyonu oldu. Siz de haberimizde yer alan linkten öğrenci girişine ulaşabilir Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan son dakika açıklamalarını takip edebilirsiniz. Peki öğrenci otomasyonuna giriş nasıl yapılır? Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar neler

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN