Babacan'dan iktidara Sinan Ateş ve Osman Kavala tepkisi: Yargı karar verirken Beştepe'ye bakıyor

DEVA Partisi lideri Babacan, Haftalık Değerlendirme Toplantısı'nda iktidara seslendi. Tutuklu bulunan Osman Kavala ve 2022'de öldürülen Sinan Ateş için açıklamalarda bulunan Babacan, "İktidar mensupları; Yüzleşin. Siz, sokak ortasında öldürülen, evlatları yetim bırakılan bir babanın katillerini koruyanlarla ortaksınız. Siz, bomboş iddianameyle senelerdir cezaevinde tutulanlara yapılan hukuksuzluk devam etsin diye kürsüden size ve millete parmak sallayanlarla ortaksınız" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TBMM'de düzenlenen Haftalık Değerlendirme Toplantısı'nda iktidara sert sözlerle seslendi.

Toplantıda yaptığı konuşmada Babacan, iktidarın yanlış yolda olduğu ve yanlış ortaklarla hareket ettiği konusunda uyardı. "Bu kir, üzerinize çoktan sıçradı. Çıkın ve temizlenin artık yahu." diyerek iktidarı eleştiren Babacan, hükümet yetkililerini aynaya bakarak yüzleşmeye davet etti.

'KATİLLERİ KORUYANLARLA ORTAKSINIZ'

30 Aralık 2022'de Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş ve tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala için de iktidara seslenen Babacan, "Kimlerle ortaksınız, ben size söyleyeyim: Siz, sizden aldığı cüretle, seçimlerin hemen ertesi günü “Türkiye Cumhuriyeti sandıkta kurulmamıştır” diyerek gözünü demokrasiye dikenlerle ortaksınız. Yüzleşin. Siz, buldukları ilk fırsatta millî iradeye parmak sallayanlarla ortaksınız.

Ey iktidar mensupları; Yüzleşin. Siz, sokak ortasında öldürülen, evlatları yetim bırakılan bir babanın katillerini koruyanlarla ortaksınız.


Siz, bomboş iddianameyle senelerdir cezaevinde tutulanlara yapılan hukuksuzluk devam etsin diye kürsüden size ve millete parmak sallayanlarla ortaksınız.


Siz, Türkiye’yi o karanlık günlere geri götürmeye çalışanlarla ortaksınız. Evet, artık yüzleşin" dedi.

'YARGI KARAR VERİRKEN BEŞTEPE'YE BAKMAZ'

Yargının siyasileştiğine ve kolluk güçlerinin tarafsızlığını kaybettiğine dikkat çeken Babacan, iktidarın bu duruma müdahale etmesi gerektiğini vurguladı. "Milletin hakimi olur, milletin savcısı olur!" diyerek yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını savundu. Son olarak, her geçen gün artan sorunların ülkeye zarar verdiğini ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini ifade eden Babacan, iktidarı milletin yargısını ve kolluğunu kurmaya çağırarak şu ifadeleri kullandı:

"Yargıdaki, kolluktaki klikleşmenin ülkeyi getirdiği yeri görmüyor musunuz? Falanca partinin hakimi, filanca partinin savcısı olmaz. Milletin hakimi olur, milletin savcısı olur. Yargı; Anayasaya bakar, yasalara bakar ve vicdanına bakar ve karar verir. Yargı karar verirken; siyasi partilerin genel merkezlerine veya Beştepe’ye bakmaz, bakamaz.

Siyasileşmiş, klikleşmiş bir yargı adalet dağıtamaz. Nedir bu milletin çektiği? Her gelen iktidar kendi kolluğunu, kendi yargısını oluşturmanın derdine düşüyor. Yeter artık!

Hep beraber, “milletin yargısını”, ”milletin kolluğunu” kurmanın zamanı gelmedi mi? Olanlardan hiç mi ders almıyorsunuz? Yazık ediyorsunuz, bu millete çok yazık ediyorsunuz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN