'Barınamıyoruz' eylemi yapan öğrencilere 'sosyal demagoji' gözaltısı

'Barınamıyoruz' eylemi yapan öğrencilere 'sosyal demagoji' gözaltısı

Kira artışlarını ve yurtların yetersiz kalışını protesto eden üniversite öğrencilerine dün akşam polis müdahale etti. Eskişehir'de de 'barınamıyoruz' diyerek parkta sabahlamak isteyen öğrencilere polis "Sosyal demagoji yapmayın" dedi. Bir öğrenci ise "Öğrencilerin hangi zorluklar içinde yaşadığını, okuduklarını biliyor musun? Sen nereden bileceksin emniyet müdürü?" diyerek tepki gösterdi. 6 kişi gözaltına alındı.

Pandemi nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitim yeniden başladı. Ancak üniversite öğrencileri okudukları şehirlere döndüklerinde ev kiralarının ciddi oranda arttığını ve yurtların da yetersiz olduğunu gördüler. Bunun üzerine Türkiye'nin birçok yerindeki üniversite öğrencileri 'barınamıyoruz' eylemi başlattı. Parklarda sabahlayan öğrenciler kira zamlarının düşürülmesi ve yurt sayısının arttırılması yönüne talepte bulunuyorlar.

yeni-proje-8.jpg

ÖĞRENCİLEREPOLİS MÜDAHALESİ

Öğrencilerin bu taleplerine bazı belediyelerden yanıt gelse kesin bir çözüm bulunmuş değil. Bununla birlikte parklarda sabahlayan öğrencilere vatandaşlar da destek vererek yemek ve içecek ikramında bulundu. Dün akşam saatlerinde ise üniversiteliler polis müdahalesiyle karşılaşınca neye uğradıklarını şaşırdı.

yeni-proje-6.jpg

'EYLEM YAPSAK BU ZATEN BİZİM HAKKIMIZ'

Eskişehir'de de süren 'barınamıyoruz' eyleminde öğrenciler önce basın açıklaması yaptı daha sonra ise geceyi parkta geçirmek istedi ancak polis izin vermedi. Bir polisin ise öğrencilere Sosyal demagoji yapmayın dediği görüldü. Buna karşılık olarak bir öğrenci ise “Biz sosyal demagoji yapmıyoruz, biz barınamayan öğrenciler olarak burada yatmak için toplandık. Eylem yapmak için değil. Eylem yapsak, bu zaten bizim hakkımız” dedi.

yeni-proje-7-001.jpg

'SEN NEREDEN BİLECEKSİN EMNİYET MÜDÜRÜ?'

Bir başka öğrenci ise tepkisini, “Sen ne bileceksin emniyet müdürü? Emekçi sınıfının halini biliyor musun sen? Öğrencilerin hangi zorluklar içinde yaşadığını, okuduklarını biliyor musun? Sen nereden bileceksin emniyet müdürü?” sözleri ile dile getirdi.

Altı kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN