Başbakanlık burs sonuçları sorgulama! Son dakika haberi VGM burs sonuçları ekranı için tıklayınız

Başbakanlık burs sonuçları sorgulama! Son dakika haberi VGM burs sonuçları ekranı için tıklayınız

Ekonomilerine büyük destek sağlayacak bursların sonuçlarını bekleyen öğrenciler Başbakanlık burs sonuçları yada VGM burs sonuçlarını merak etmeye başladılar. Siz de haberimizden 2017 Başbakanlık burs sonuçlarına ve detaylarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Burs için başvuru yapan adayların merakla beklediği Başbakanlık Burs başvuru sonuçlarına ve VGM burs sonuçları hakkında son dakika açıklamaları haberimizde. Eğitimi için maddi kolaylık sağlamak amacıyla bursa ihtiyaç duyan öğrenciler Başbakanlık burslarına başvuru yaptılar ve şimdi sonuçları aramaya başladılar. Siz de haberimizden merakla beklediğiniz Başbakanlık burs başvuru sonuçları yada Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs sonuçlarının açıklamalarını haberimizde bulabilirsiniz. İşte tüm detaylarıyla Başbakanlık burs sonuçları sorgulama ve VGM burs sonuçları ekranı hakkında ayrıntılar...

Haberimizden burs almak isteyen öğrencilerin merakla beklediği Başbakanlık burs sonuçları yada bilinen adıyla VGM burs başvuru sonuçları hakkında ayrıntılar takip edebilirsiniz. Kurumdan yapılan açıklamada "Ortaöğrenim burs başvuru değerlendirmeleri başlamış olup yükseköğrenim burs başvuru değerlendirmeleri Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından başlayacak ve her iki eğitim yardımı için mümkün olan kısa sürede değerlendirmeler tamamlanacaktır" denildi. Siz de haberimizde yer alan linkinden VGM burs başvuru sonuçları açıklama sayfasına ulaşabilir konu hakkında merak ettiklerinizi bulabilirsiniz. Öğrenciler son dakika Başbakanlık bursunun açıklanmasını beklerken konu hakkında son dakika açıklamaları da gelmeye devam ediyor. İşte tüm ayrıntılarıyla Başbakanlık burs başvuru sonuçları ve VGM burs sonuçları hakkında detaylar...

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK) burs başvuru sonuçları ardından gözler başbakanlık burs başvuru sonuçlarına çevrildi. Başbakanlık burs sonuçları değerlendirme işlemleri tamamlandığında vgm.gov.tr internet sitesi üzerinden duyurulacak. Bursların ocak ayında yatacak olması nedeniyle VGM burs sonuçlarının aralık ayı içerisinde veya en geç ocak ayının ilk haftalarında açıklanması bekleniyor.

BAŞBAKANLIK VGM BURS ÜCRETİ

2017‐2018 eğitim döneminde ortaöğren im öğrencilerine aylık 60,0 0 TL, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 250,00 TL burs verilecektir. Yükseköğrenim öğrencilerine, burs almaya devam ettikleri eğitim dönemlerinde Ekim ‐ Mayıs ayları arasında 8 ay süre ile yükseköğrenim bursu verilir. Ortaöğrenim öğrencilerine, burs almaya devam ettikleri eğitim dönemlerinde Ekim ‐ Haziran ayları arasında 9 ay süre ile ortaöğrenim bursu verilir.

VGM'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

2017-2018 eğitim dönemi burs başvuruları sona ermiştir. Ortaöğrenim burs başvuru değerlendirmeleri başlamış olup yükseköğrenim burs başvuru değerlendirmeleri Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından başlayacak ve her iki eğitim yardımı için mümkün olan kısa sürede değerlendirmeler tamamlanacaktır. Başvuru değerlendirme işlemleri tamamlandığında sonuçlar www.vgm.gov.tr internet sitemizde duyurulacaktır. Burs başvuru değerlendirme sürecinde “Bölge Müdürlüklerimizce istenmesi halinde SOYBİS İzin Formunun eksiksiz olarak doldurularak imzalı bir şekilde ilgili Bölge Müdürlüğümüze elden teslim edilmesi veya posta ile gönderilmesi gerekmektedir."

BAŞBAKANLIK BURS SONUÇLARI 2017

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından üniversite öğrencilerine verilen burs için 2017-2018 eğitim dönemi başvuruları sona ermişti. Başvuruların sona ermesinin ardından değerlendirme süreci de KYK burs sonuçlarının açıklanmasının ardından başladı. VGM burs sonuçları için bekleyişte olan öğrenciler merakla sonuçların açıklanmasını bekliyor.

BURS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN...

VGM burs sonuçları ile ilgili açıklama yayınlayan Vakıflar Genel Müdürlüğü, internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada "Ortaöğrenim burs başvuru değerlendirmeleri başlamış olup yükseköğrenim burs başvuru değerlendirmeleri Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından başlayacak ve her iki eğitim yardımı için mümkün olan kısa sürede değerlendirmeler tamamlanacaktır." ifadelerini kullandı.

BURS SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başvuruları 15 Eylül – 30 Ekim 2017 tarihleri arasında internet üzerinden alınan Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu başvuru sonuçlarıKYK burs başvuru sonuçlarından sonra açıklanacaktır. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında açıklanan VGM sonuçları bu sene de Aralık ayında açıklanması bekleniyordu ancak bu ayın bitmesi ile birlikte Ocak ayına gözler çevrildi. 

BURSTAN KİMLER FAYDALANAMAMAKTADIR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin “Burs Verilmeyecek Öğrenciler” başlıklı 5. Maddesinin (1) fıkrasına göre;

a) Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere,

b) Yabancı uyruklu öğrencilere,

c) Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine,

ç) Ek süre öğrenim gören öğrencilere,

d) Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine,

e) Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere

f) Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmez. Ancak aynı maddenin (2) fıkrasına göre;

(Değişik:RG-11/1/2016-29590) Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye'ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının %5'i kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir. Yabancı uyruklu öğrenci burslarının başvuruları her sene 15 Eylül – 30 Ekim tarihleri arasında internet üzerinden yapılır.

BURS ÖDEME ŞEKLİ NASIL OLUYOR?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar  Bölge Müdürlüğünce ödenir. Burs almaya hak  kazanan öğrenciler ilgili Vakıflar Böle Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtir dekontları iletmelidirler. Öğrenci adına  açılacak hesap öğrenci için uygun bir Vakıfbank Şubesinden açılmalıdır. Eğer bulunulan yerde Vakıfbank  Şubesi  yoksa Ziraat  Bankası şubelerinden  de  hesap  açılabilir. Vakıflar  Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Vakıflar Bölge Müdürlüğünün iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişilebilir. 

BAŞVURU YAPTIKTAN SONRA BUNLARA DİKKAT

Başvurusunu  tamamlayan  öğrenciler  burs  başvuru  sürelerinin  tamamlanmasını beklemelidirler. Burs başvuru süreleri tamamlandıktan sonra Bölge Müdürlüklerimizce  başvuru  değerlendirme  işlemlerine  başlanacaktır.  Değerlendirme  işlemleri  sırasında  internet  sitemiz  üzerinden  gerekli  duyurular  sizlerle  paylaşılacaktır.  Ayrıca  değerlendirme  işlemleri  sırasında  ilgili  Bölge Müdürlüğü  yetkili  personeli  tarafından bilgilendirme  ya  da  belge  tamamlama  işlemleri  için  başvurunuz  sırasında  vermiş olduğunuz  iletişim  kanalları  kullanılarak  sizlere  ulaşılabilir.  Değerlendirme  işlemleri tamamlandıktan  sonra  başvuru  sonuçları  yine  internet  sitemiz  üzerinden duyurulacaktır. 

KYK BURS SONUÇLARI AÇIKLANDI

Üniversite öğrencilerinin eğitimlerinde kullanabilmesi için her yıl KYK tarafından binlerce üniversite öğrencisine verilen KYK bursu için başvurular geçtiğimiz haftalarda tamamlandı. Uzunca bir süredir beklenen KYK burs sonuçları, an itibarıyla açıklandı. Öğrenciler, sonuçları KYK'nın sonuç ekranı üzerinden öğrenebilecek.

15 TATİL NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

MEB takvimde yer alan tarihlere göre 15 tatil yani ikinci kanaat dönemi yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018 - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında olacak. Sömestr tatili yani ikinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı'dan henüz resmi bir açıklama gelmemesine karşın 15 tatilin uzaması ve 30 gün olması ön görülmüyor. Çeşitli haber ajanslarında çıkan okulların daha fazla ara tatil yapacağına ilişkin haberlerin ise asılsız çıktığı öğrenildi.

Ekonomilerine büyük destek sağlayacak bursların sonuçlarını bekleyen öğrenciler Başbakanlık burs sonuçları yada VGM burs sonuçlarını merak etmeye başladılar. Siz de haberimizden 2017 Başbakanlık burs sonuçlarına ve detaylarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Burs için başvuru yapan adayların merakla beklediği Başbakanlık Burs başvuru sonuçlarına ve VGM burs sonuçları hakkında son dakika açıklamaları haberimizde. Eğitimi için maddi kolaylık sağlamak amacıyla bursa ihtiyaç duyan öğrenciler Başbakanlık burslarına başvuru yaptılar ve şimdi sonuçları aramaya başladılar. Siz de haberimizden merakla beklediğiniz Başbakanlık burs başvuru sonuçları yada Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs sonuçlarının açıklamalarını haberimizde bulabilirsiniz. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN