Burası Afrika değil Türkiye! Türkiye'nin en zehirli yılanı o ilimizde görüldü: Görünce bir daha oraya ayak basamayacaksınız!

Havaların ısınmasıyla birlikte yılan vakaları hızla artışa geçti. Ülkemizde pek çok yılan türü bulunmakta ancak çoğu zehirsiz ve saldırgan değildir. Ancak bu yılanı görünce kaçacak yer arayacaksınız. Dünyanın en zehirli yılan türü olan Hopa engereği kış uykusundan uyandı. O ilimizde kırmızı alarm verildi. Uzmanlar uyardı, görünce hemen kaçın! Tek ısırığı ile saniyeler içerisinde öldürüyor. İşte dünyayı ayağa kaldıran o görüntü...

Yılan haberleri son dönemde oldukça yoğun ilgi görmekte. Özellikle sosyal medyada paylaşılan görüntüler milyonlarca kişi tarafından takip edilirken gelen son görüntüler herkesi korkuttu. O ilimizde yılan alarmı verildi. Dünyanın en zehirli yılanı olan Hopa engereği kış uykusundan uyandı. Tek ısırığı ile anında öldürüyor. Fotoğrafını görenler bir daha uyuyamıyor!

hjhjhj-2023-05-24t140102-121.jpg

Ülkemizde sıkça yılan vakaları yaşanmakta. Ancak bunu ilk defa göreceksiniz. Türkiye'de bulunan en zehirli yılan olan "Kafkas engereği" diye de bilinen Hopa engereği kış uykusundan uyandı. Doğada keşfedilen Hopa engereği saniye saniye kameralara yansıdı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12. Bölge Müdürlüğü tarafından başlattığı çalışmayla Hopa Engereği koruma altına alınmıştı.

ghghgh-90.jpg

YETKİLİLER TARAFINDAN KORUMA ALTINA ALINMIŞTI

Müdürlük tarafından "Hopa engereği" için korunaklı yeni habitatlar oluşturulması, tarımsal ilaç ve gübre kullanımının kontrol edilmesi, insanlarla teması olan bölgelerde öldürülmesinin önlenmesine yönelik raporlar hazırlandı.

hjjhjh-50.jpg

DÜNYANIN EN ZEHİRLİ YILANI! O İLİMİZDE KIRMIZI ALARM VERİLDİ

Baharın gelmesiyle Artvin’in Kemalpaşa içesinde çaylık bir alanda görüntülenen Hopa engereği, uzun zaman sonra ilk kez bu kadar yakından görüntülendi. Kış uykusundan uyandığı tahmin edilen yılanı çeken şahıs, dünyanın en zehirli yılanları arasında yer alan Hopa engereğine "Güzel bir misafirimiz var" diye seslendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN