CHP’de MYK’ya ‘sadık’ dizayn ayarı geliyor

CHP’de MYK’ya ‘sadık’ dizayn ayarı geliyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiye kazandırdığı Selin Sayek Böke, Emine Ülker Tarhan, Sühely Batum ve Birgül Ayman Güler gibi kendisine bayrak açtı. A Takımı’na aldığı isimler tarafından sürekli hedef alınan Kılıçdaroğlu’nun artık teşkilattan gelen isimleri gündemine alacağı belirtiliyor.

ÖZEL HABER / EROL METİN

CHP’de halen İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin MYK’daki görevlerinden istifa etmesinin şoku yaşanıyor. Parti kulislerinde, Böke’nin kurultay ve liderlik tartışmalarının yaşandığı bir süreçte sert bir açıklamayla yönetimden ayrıldığını duyurmasının, kendisini siyasete kazandıran Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerlemek anlamına geldiği yorumları yapılıyor. Geçmişte Böke gibi merkez yoklamasıyla millletvekili adayı yapılan, Genel Merkez’in inisiyatifiyle önemli görevlere getirilen Süheyl Batum, Birgül Ayman Güler, Emine Ülker Tarhan da Kılıçdaroğlu’na bayrak açtı.

CHP liderinin bundan sonra A takımını seçerken daha titiz davranacağına dikkat çekiliyor. Böke’nin istifasıyla CHP’de yeni bir dönem başladığı vurgulanıyor. Yeni dönemde parti yönetimi oluşturulurken CHP’yle bağı geçmişe dayanan, teşkilattan gelen isimlere öncelik verileceği ifade ediliyor. Genel Merkez’in bundan sonraki süreçte görevlendirilecek isimlerin geçmişini, birikimini, örgütteki karşılığını, partideki faaliyetlerini göz önünde bulunduracağı kaydediliyor.

Konuyla ilgili Karar’a konuşan CHP’li bir isim, “Bizim emek harcamadan elde ettikleri koltuğun kıymetini bilmeyenlerle, yarın istifa edip partiyi zor durumda bırakanlarlakaybedecek zamanımız yok. Genel Başkanımız, siyasi tecrübesi olmayanların kendisine yaptığı kötülüğü acı bir şekilde tecrübe etti. Akademi camiasından gelenler, siyaseti farklı algılayabiliyor” dedi.

MYK’da yapılması planlanan revizyona ilişkin kulislerde yeni iddialar da dolaşmaya başladı. Kılıçdoğlu’nun MYK üyeliği konusunda İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan ve eski Başsavcı olan İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner’i de değerlendirmeye aldığı belirtiliyor.

YSK’DAKİ ÇETE KUMPAS KURDU

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yönelik eleştirilerini sürdürdü. Kılıçdaroğlu, “Hayır çıktığını görünce YSK’daki çete, bütün millete kumpas kurdu. Onlara çete dedim diye suç duyurusunda bulunmuşlar. Sanıyorlar ki korkacağız. Kim olursanız olun, nereden gelirseniz gelin, yetkiniz ne olursa olsun, bunun hesabını size soracağım”  dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN