Emekliler bile bu kadarını beklemiyordu! Bayram ikramiyesine rekor zam yolda!

Emekliler bile bu kadarını beklemiyordu! Bayram ikramiyesine rekor zam yolda!

Bayramlara özel olarak emeklilere yılda iki kez ikramiye ödeniyor. Geçen yıl 1100 TL olan bayram ikramiyesinin bu yıl ne kadar olacağı şimdiden merak konusu oldu. Zira, 2023 yılına dair tüm maaş zamları belli olurken, yılın ilk bayramı olan Ramazan Bayramı'na 2,5 ay kadar süre kaldı. Emeklilere bayram ikramiyesinde 2023 yılında iki formül üzerinde duruluyor. İşte, 2023 emekliye bayram ikramiyesi son dakika gelişmesi...

Emekli maaşlarına 2023 yılında yapılan zammın belli olmasının ardından, 13 milyon 700 bin emeklinin en çok merak ettiği konular arasında bayram ikramiyesine yapılacak zam oldu.

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda emeklilere özel yılda iki defa ikramiye ödemesi yapılıyor. Geçen yıl bayram ikramiyelerine 100 TL'lik bir zam yapılarak 1100 TL'ye yükseltilmişti.

2023 yılında emekli maaşına yapılan yüzde 30'luk zam sonrasında gözler bayram ikramiyesine çevrildi.

2023 EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Bayram ikramiyeleri için gündemde 2 formül konuşuluyor:

Kulislerde konuşulan ilk formül, yüzde 122.93 olan yeniden değerleme oranının bayram ikramiyesine eklenebileceği konuşulan konular arasında yer alırken geçtiğimiz yıl 1100 TL olan bayram ikramiyesi birinci formül sonrasında 2 bin 452 TL'ye çıkacak.

İkinci formül ise en düşük emekli aylığı tutarının ödenmesiyle alakalı olduğu yönünde. İkinci formülün uygulanması durumunda 1100 TL olan emekli ikramiyesi 2 bin 750 TL'ye çıkacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN