Emekliye müjde: 5 bin TL seyyanen zam iddiası! SGK uzmanı, canlı yayında sevindiren haberi duyurdu

Sosyal güvenlik uzmanı Emin Yılmaz, seyyanen zamma ilişkin net açıklama yaparak yapılacak zammın emeklilerin hesaplarına yatacağı tarihi verdi. İşte detaylar...

10 bin TL aylık alan milyonlarca emekli, 16 bin TL açlık sınırının altında kalarak geçim mücadelesi verirken genel beklenti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekliye seyyanen zam vereceği beklentisi oluşturdu.

Yerel seçimden önce bir canlı yayına katılan AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Turgut Altınok'un da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakın zamanda görüştüğünü dile getirerek, "Cumhurbaşkanımız emekliye bir iyileştirme yapacak" diye konuşması da beklentiyi kuvvetlendirmişti.

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM NE KADAR OLACAK?

Emekliye yapılması beklenen seyyanen zam konusunda açıklama yapan sosyal güvenlik (SGK) uzmanı Emin Yılmaz, seyyanen zam konusunda AK Parti kulislerinde dolaşan bilgilerin emeklilere 5 bin TL seyyanen zam açıklanacağı yönünde olduğunu dile getirdi.

Emin Yılmaz, MAK Haber'in sorularını yanıtladığı yayında emekli maaşlarına yapılması beklenen seyyanen zamma ilişkin Meclis'in açılış tarihine dikkat çekti.

Emin Yılmaz, "Meclis 2 Nisan'da açılacak. Zamlı ilk maaşlar ne zaman alınacak? Dolayısıyla, orada nisan, mayıs, haziran ayı kalıyor zaten. Temmuz ayında bir artış olacağından dolayı, temmuzdan sonrasına bir müdahale yapılacak. Burada temmuz ayı mı, nisan ayı mı? Burada ehemmiyet ortaya çıkmış oluyor" diye konuştu.

DAHA ÖNCEKİ ARTIŞI ÖRNEK GÖSTERDİ

Emin Yılmaz bir önceki seçimleri hatırlatarak ödenen rakamlara dikkat çekerek, "Genel seçimlerde bu tarz vaatler açıklanmıştı. Ancak emekliye 10 bin TL gösterilip 2 bin TL ödenmişti. Öyle bir tablo yaşamıştık, bu seyyanen meselesi de buna dönebilir" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN