İPA'dan 'İstanbul'da Anne Olmak' raporu: Kadınların yüzde 67s’i bakım emekçisi

İPA'dan 'İstanbul'da Anne Olmak' raporu: Kadınların yüzde 67s’i bakım emekçisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı (İBB) İstanbul Planlama Ajansı (İPA) 'İstanbul’da Anne Olmak' başlığı altında yaptığı araştırmaya göre, kadınların yüzde 66,9’u ev içi çalışanlardan oluşurken yüzde 33,1’i iş hayatında yer alıyor.

İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA) yaptığı araştırmaya göre, İstanbul’da kadınların büyük bir bölümü ev içi çalışan kadınlardan oluşuyor. Ev içi çalışan kadınların yüzde 65,2’si iş hayatında olmama sebebi olarak ev işi ve bakım emeğini işaret etti. İstanbullu ev içi çalışan kadınların oranı yüzde 66,9 iken, yüzde 33,1’si ise iş hayatında yer alıyor.

İş hayatında yer alan annelerin yaşam memnuniyetinin 4,4 olduğu belirtildi. İstanbullu annelerin yüzde 65,2’sinin çalışmama sebebinin ev işi ve bakım emeği olduğu belirtilen araştırmada, annelerin yüzde 5,6’sı işsizlik ve yüzde 1’i ise aile izni olmaması olarak belirtildi.

Araştırmaya göre, ekonomik kriz nedeniyle İstanbullu annelerin yalnızca yüzde 39’u her iki günde bir etli yemek yiyebiliyor.

Aynı zamanda annelerin, yüzde 33,6’sı yeni kıyafet alabileceğini, yüzde 30,7’si yılda bir haftalık tatil yapabileceğini düşünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN