İstanbul’un vahası da betonlaştı

İstanbul’un vahası da betonlaştı

İki yıldır imar tartışmalarının odağında yer alan İstanbul’daki Bahçeşehir Göleti havadan görüntülendi. Başakşehir’in ‘yeşil cenneti’ olarak adlandırılan göletin bulunduğu alan, bugün beton yığınlarının arasında kaybolmuş durumda.

İmar tartışmalarıyla gündeme gelen İstanbul’daki Bahçeşehir Göleti dün havadan görüntülendi. Başakşehir’in ‘yeşil cenneti’ olarak adlandırılan göletin bulunduğu alan, bugün betonlaşmanın kurbanlarından biri. İstanbul’da yapılaşma tartışmaları sürerken, Başakşehir’de ortaya çıkan ‘beton’ yığını aslında tablonun ne kadar karanlık olduğunu bir kez daha gösteriyor. İstanbul Büyükşehir Başkanı Mevlüt Uysal’ın belediye başkanlığı yaptığı dönemde 103 milyon TL’ye bir inşaat firmasına ihale edilen Bahçeşehir göletindeki alanda inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Havadan görüntülenen çalışmalarda, ihaleyi alan firmanın, yine bölgedeki yan parselleri alarak konut yapımına başladığı görülüyor. Ayrıca gölet çevresinin, çok katlı binalarla sarıldığı da gözlemleniyor. Daha önce de Danıştay’ın iptal ettiği fakat 6. İdare Mahkemesi’nin ‘devam’ dediği çalışmalarla ilgili konuşan CHP’li meclis üyesi Abdulhadi Akmugan “Çalışmalar devam ederse belediyemiz çok büyük bir tazminatla karşı karşıya kalacak. İhaleyi alan firma da mağdur olacak. Sanki mahkeme kararı yokmuş gibi devam ediyorlar. Üst mahkeme kararları bağlayıcıdır” dedi. Başakşehir Belediyesi yetkilileri ise Gölet projesinin hukuka aykırı olmadığını söyledi.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN