Kamuya 300 yüz bin bilişimci personel alınacak | TÜBİTAK, TİB, MEB, TSK bilişimci alımları

Kamuya 300 yüz bin bilişimci personel alınacak | TÜBİTAK, TİB, MEB, TSK bilişimci alımları

Kamuya 100 bin bilişimci alınacak. TSK, Emniyet, TÜBİTAK, TİB, MEB gibi stratejik kurumlara alınacak bilişim personeli ile ilgili hükümet çalışmayı tamamladı. FETÖ ile mücadele kapsamında görevden alınan 20 bin bilişimcinin yerine kamu kurumlarına 100 bine yakın bilişim uzmanı istihdamı için düğmeye basıldı. İşte ayrıntılar.

Hükümet kamu kurumlarına bilişim uzmanı, bilişim personeli almak için harekete geçti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) TÜBİTAK, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Teknoloji İletişim Başkanlığı (TİB), Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Emniyet gibi kritik kurumlar bilişim uzmanı almak için ilana çıktı. 

KAÇ BİLİŞİMCİ ALINACAK?

Hükümet, bilgi teknolojileri üzerinden sağlanan her türlü hizmet, işlem ve bilgi ile bunların sunumunda kullanılan sistemlerin güvenliğini ve mahremiyetinin sağlanması için 6 yılda 300 bin bilişim personeli alacak. Bilişim personelinin yetiştirilmesi için Türkiye İş Kurumu da destek verecek.

Bilişim uzmanı ve bilişim personeli alımlarının gerekçesi ise FETÖ soruşturmaları kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında görevden alınan bilişim personelleri açık oluşturması. 

BİLİŞİM UZMANLIĞI İÇİN BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Kamu kuruluşlarında bilişim uzmanı veya personeli olarak çalışmak isteyenlerin, ilgili ilanları yakından takip etmesi gerikiyor. İlk etapta TÜBİTAK, Emniyet, TSK için alınacak bilişimciler için yayınlanacak ilanlarda başvuru koşulları açıklanacak. 

Aşağıdaki linkten konuyla ilgili son dakika haberlerini takip edebilirsiniz. 

KAMUYA BİLİŞİMCİ ALIMI İLE İLGİLİ SON DAKİKA HABERLERİ 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN