Kongrede ABD'ye rest

Kongrede ABD'ye rest

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her gün yeni tehdit adımı atan Trump’a en sert cevabı, AK Parti’nin yeni sistemdeki ilk kongresinde verdi: Birileri bizi ekonomiyle, yaptırımla, kurla tehdit ediyor. Biz de onlara diyoruz ki, oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz.

Başkan Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi’nde konuştu. Kurultay öncesi salon dışında bekleyen vatandaşlara hitap eden Erdoğan “Yeni sistemle ilk kez kongre yaparak dünyaya farklı bir mesaj veriyoruz. Yok şuymuş, yok buymuş, yok dolarmış. Yok böyle bir şey. Onların dolarları varsa bizim Allah’ımız var. Yolumuza emin adımlarla yürüyoruz, yürüyeceğiz. Bugüne kadar bizi çökertemediler, bundan sonra da çökertemeyecekler” dedi. Ardından kongrede hitap eden Erdoğan özetle şu mesajları verdi:

Ülkemizin ve milletimizin ayağına takılmaya çalışılan prangaları parçalayıp atıyoruz. Biz, işte bu sorumlulukla, soysuzlara zağarlık yapmak yerine onlara meydan okuyoruz. Ne demek zağarlık, av köpeği...

Biz, sadece hakkımızı değil aynı zamanda ülkemizin ve milletimizin de şerefini savunuyoruz. Bazıları bunu anlamakta zorluk çekebilir. Bazılarının dünyalarında şeref, namus, haysiyet, dik duruş, onurlu bir hayat sürmek gibi kavramların karşılığı olmayabilir. Bizim için bu değerlerimiz her şeyimizdir. Bizim hayatımızın manası budur. Milletimizle birlikte 16 yıldır karşımıza çıkan onca sıkıntıya, önümüze konan onca engele, kurulan onca sinsi tuzağa, yapılan onca saldırıya işte bu inançla karşı koyduk ve zafere ulaştık. 15 Temmuz destanını işte bu hissiyatla verdiğimiz mücadele sayesinde kazandık.

Bugün de birileri, bizi güya ekonomiyle yaptırımla, kurla, dövizle, faizle, enflasyonla tehdit ediyor. Biz de onlara diyoruz ki ‘Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz.’ Biliyoruz ki; iman varsa imkan da vardır.

Hem cesareti, hem aklı olan bu milletin karşısında duracak hiçbir fani güç tanımıyoruz. Hiç kimse bu milletle, bu ülkeyle oynamaya kalkmasın. Çünkü biz, ‘Ya olacağız ya öleceğiz’ diyerek, hedeflerimize doğru yürüyen bir milletiz. Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, devletimizi yıkamayacaksınız. Türkiye’nin yükselişini durduramayacaksınız. Hedeflerimize ulaşmamıza engel olamayacaksınız. Çünkü biz Türkiye’yiz. Çünkü biz Türk milletiyiz. Çünkü biz Müslümanız. Çünkü biz insanlığın ortak sesi ve vicdanıyız.

Zalimler vurdukça sinenlerden, teröristlere boyun eğenlerden, acılardan çıkar sağlamaya çalışan menfaatperestlerden olmadık, olmayacağız. Önde yiğitler, aslan gibi vuruşurken arkada başka hesaplar içinde el ovuşturanlara benzemedik, benzemeyeceğiz. Ülke yanarken fırsatçılık peşinde koşanlara itibar etmedik, etmeyeceğiz. Dünyayı sömürerek kendilerine refah düzeni kuranlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.

Sınırlarımızın dibinde oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna rıza göstermedik, göstermeyeceğiz. Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüküp de attığı her adımla bizi stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık olmayacağız. Kısa çöpün uzun çöpten hakkını bir gün mutlaka alacağına inandık, inanmayı sürdüreceğiz. Kimsenin hakkına göz dikmediğimiz gibi kendi hakkımızın gasbedilmesine izin vermeyeceğiz.

18-08/19/screenshot_2.jpg

Kendi umutlarımızı, hayallerimizi, hedeflerimizi başkalarının insafına terk etmeyeceğiz. Kazandığımız her başarıyı bir sonraki başarıların başlangıç noktası olarak gördük, göreceğiz. Rabb’imizin ihsanından, lütfundan, yardımından, kereminden asla şüphe  duymayacağız. Tarihin dolgu malzemesi değil, inşacısı olduğumuzu unutmadık, unutmayacağız.

Emniyet, jandarma, sahil güvenlik teşkilatlarını, insansız hava araçlarından zırhlı taşıyıcılara, botlara kadar en modern araçlarla teçhiz ettik. Sınırlarımız içinde terörle mücadelede kararlılığımızı gösterdik. Türkiye’nin sınır güvenliğinin sınır ötesinden başladığı inancıyla yürüttüğümüz operasyonları genişleterek devam ettireceğiz. Özellikle Suriye ve Irak’tan ülkemize yönelen tehditleri ne pahasına olursa olsun kaynağında kurutmakta kararlıyız. Daha önce Cerablus’ta, El Bab’da, dün Afrin’de ne yaptıysak Suruç’tan Cizre’ye kadar olan sınırlarımız boyunca da aynısını yapacağız. Kandil’i ülkemize yönelik terör saldırılarının üssü olmaktan çıkartacak adımları atıyoruz. Sincar aynı şekilde, Mahmur aynı şekilde. Kaynağında kurutacağız.

Ülkemizin büyüklüğüne yakışan adımları atıyoruz. Kurulan oyunlara figüranlık yapan değil, oyun kuran bir Türk dış politikası inşa ettik. Avrupa Birliği’nden NATO’ya, G20’den Birleşmiş Milletler’e kadar her yerde ülkemizin başının dik durmasını sağladık. Aktif dış politika anlayışımızın gereği olarak büyükelçilik, başkonsolosluk ve daimi temsilcilik statüsündeki dış temsilciliklerimizin sayısını 163’ten 240’a çıkardık.

AK PARTİ'NİN A TAKIMINA 29 YENİ İSİM

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi’nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu ve Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulları da belirlendi. MKYK’nin 50 kişilik listesinde adayların 42’si milletvekillerinden oluştu. Aralarında Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Mahir Ünal’ın da bulunduğu 21 isim yerini korudu. Kabinede yer almayan eski bakanlar Numan Kurtulmuş, Ömer Çelik, Lütfi Elvan, Ahmet Arslan, Bülent Tüfenkci, Fatma Betül Sayan Kaya ve Mehmet Özhaseki, MKYK listesine girdi. Milletvekilliğinden istifa ederek yeni sistemin kabinesine giren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile TBMM Başkanlığına seçilen Binali Yıldırım MKYK listesinde yer almadı.  Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker ve Ravza Kavakçı Kan ile Bekir Bozdağ, Burhan Kuzu, Mehmet Muş da yeni parti yönetiminde yer almadı. MKYK’de 21 yaşındaki Hatice Merve Tatar gibi genç isimler de yer buldu. 15 Temmuz gazisi Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun da parti yönetimine girmesi dikkati çekti.      

MKYK’YA GİRENLER

Ahmet Arslan, Ahmet Sami Ceylan, Ahmet Tan, Ali İhsan Yavuz, Bülent Tüfenkci, Büşra Paker, Emine Zeybek, Erkan Kandemir, Fatma Aksal, Fatma Betül Sayan Kaya, Gökçen Özdoğan Enç, Hacı Bayram Türkoğlu, Hatice Merve Tatar, İffet Polat, Leyla Şahin Usta, Lütfi Elvan, Mehmet Özhaseki, Metin Bulut, Metin Yavuz, Mustafa Yeneroğlu, Mahmut Atilla Kaya, Numan Kurtulmuş, Orhan Miroğlu, Osman Nuri Gülaçar, Ömer Çelik, Tuğba Işık Ercan, Vildan Polat, Yavuz Subaşı, Zehra Taşkesenlioğlu.       

LİSTEDE YER ALMAYANLAR

Abdulhamit Gül, Hacı Ahmet Özdemir, Ali Aydınoğlu, Asuman Erdoğan, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Burhan Kuzu, Bülent Karakuş, Cahit Özkan, Ethem Sancak, Fevzi Şanverdi, İsa Sinan Göktaş, İshak Gazel, İsmail Emrah Karayel, Mehmet Emin Yılmaz, Mehmet Mehdi Eker, Mehmet Muş, Mustafa Savaş, Mustafa Hilmi Dülger, Ravza Kavakçı Kan, Recep Uncuoğlu, Rümeysa Kadak, Süleyman Soylu, Tamer Dağlı, Yasemin Atasever, Zeki Aygün, Zelkif Kazdal, Zeyid Aslan ve Zeynep Alkış.

YERİNİ KORUYANLAR

Ahmet Sorgun, Cevdet Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Efkan Ala, Erol Kaya, Fatih Şahin, Hamza Dağ, Harun Karacan, Hatice Kübra Öztürk Gökkaya, Hayati Yazıcı, İbrahim Halil Yıldız, Jülide Sarıeroğlu, Mahir Ünal, Markar Esayan, Murat Baybatur, Mustafa Ataş, Mustafa Köse, Mustafa Yel, Nurettin Canikli, Öznur Çalık, Vedat Demiröz.

SEÇİM İTTİFAKI TÜZÜĞE GİRDİ

AK Parti’nin 6. Olağan Büyük Kongresi’nde, Tüzük Değişikliği Komisyonunca hazırlanan parti tüzüğünün bazı maddelerine ilişkin değişiklik teklifi kabul edilerek yürürlüğe girdi. Buna göre, tüzüğün 62. maddesinin 1. fıkrasında yer alan “550” ibaresi “600” olarak değiştirildi. Tüzüğün altıncı kısmının birinci bölümünün başlığı “Seçimlere katılma ve seçim ittifakı” şeklinde değiştirildi. Bu kısma, “Milletvekili seçimlerinde seçimlere katılma yeterliliği taşıyan siyasi partiler ile ittifak yaparak seçime katılmaya, ittifak protokolünü onaylamaya veya ittifaktan vazgeçmeye karar verme yetkisi Merkez Karar ve Yönetim Kuruluna aittir.” maddesi eklendi. Böylece seçim ittifakı AK Parti tüzüğüne eklenmiş oldu.

YENİ SÖZCÜ ÖMER ÇELİK

Ankara’daki kongredeAK Parti’nin yeni Merkez Yürütme Kurulu da belirlendi. Yeni Parti Sözcüsü Ömer Çelik oldu. Selefi Mahir ünal ise Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Numan Kurtulmuş AK Parti Genel başkan vekilliğine getirildi. Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Hayati Yazıcı, Genel Sekreterliğe Fatih Şahin ise atandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN