Kudüslü çocuklar bayramlıklarına kavuştu

Kudüslü çocuklar bayramlıklarına kavuştu

Bayram arefesinde Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği, Kudüslü çocuklara bayramlık kıyafet dağıttı.

“Kudüs’te Kurban Aksa’da bayram” sloganıyla Kurban çalışmalarını yürüten Mirasımız Derneği (Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği), kurban çalışmasının yanı sıra, Kudüslü çocukları da ihmal etmedi. Her bayram Kudüs’te yüzlerce çocuğu giydiren dernek, bu kurban bayramında da şimdiye kadar bin sekiz yüz çocuğa bayramlık giysilerini teslim etti. Hayırseverlerin bağışlarıyla çalışmalarını yürüten Mirasımız Derneği, bayramın birinci gününe kadar üç bine yakın çocuğa bayramlıklarını teslim etmeyi planlıyor.

TÜRKİYE İYİ Kİ VAR

Bayramlıklarına kavuşan Kudüslü çocuklar, kendilerine Mirasımız Derneği aracılığıyla hediyeler gönderen Türkiye’ye teşekkür ederek, “İyi ki varsınız” mesajı verdi.

BİR KURBAN HİSSE BEDELİ 950 TL

Çalışma sahası sadece Kudüs ve civarı olan Mirasımız Derneği, yaklaşan Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. Bu yıl hisse bedelini 950 Türk Lirası olarak belirleyen Mirasımız Derneği’den yapılan yazılı açıklamada, dünyanın en pahalı şehirlerinin başında Kudüs’ün geldiğine ve Müslümanlar burada zor şartlar altında yaşadığı belirtilerek “Bunu İsrail bilinçli yapıyor. Hayat pahalılığı bilerek yüksek tutuluyor ki Müslümanlar Kudüs’te barınamasınlar ve şehri terk etsinler. İşgalci İsrail’in bu politikasına rağmen Müslümanlar direniyorlar. Mescid-i Aksa’yı canları pahasına koruyan Kudüslü Müslümanların yanında yer aldığımızı göstermek için kurbanlarımızı her yıl olduğu gibi bu yıl da Kudüs’te kesiyoruz” denildi.

17-08/28/whatsapp-image-2017-08-28-at-115511.jpeg

Dernekten yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Kurban bayramına sayılı günler kaldı. Aylarca et yüzü görmemiş, hatta boğazlarından hiç et geçmemiş çocuklar var. Bu abartı falan değil. İmkanı olan kardeşlerimiz Kudüs’e gidip iki gün geçirseler bu şehirde yaşanan ızdırabı iliklerine kadar hissedeceklerdir. Mirasımız olarak Kudüs’te keseceğimiz kurbanlar ile Mescid-i Aksa’da nöbet tutan kardeşlerimizi sevindirmeye gayret edeceğiz. Vekalet yoluyla bize verilen hisseleri inşallah bayramın ikinci günü kesip vekalet sahiplerine kurbanlarının kesildiğini sms ile bildireceğiz. Hisse veren vatandaşlarımızın kurbanlarının videolarını da kendileriyle paylaşıyoruz. Arefe gününe kadar vekalet alıyoruz. Vekalet vermek isteyen kardeşlerimiz derneğimizin web sitesinden ya da derneğimizin 0212-524 0101 nolu telefonunu arayarak gerekli bilgileri alabilirler.”

Mirasımız Derneği, kurban bağışlarını elden makbuz karşılığı alabildiği gibi, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Kuveyt Türk, Türkiye Finans ve Albaraka Türk üzerinden de bağış kabul ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN