KYK burs sonuçları sorgulama ekranı | 2017 KYK kredi burs sonuçları tıkla öğren! sonuc.kyk.gov.tr

KYK burs sonuçları sorgulama ekranı | 2017 KYK kredi burs sonuçları tıkla öğren! sonuc.kyk.gov.tr

Haberimizden merak ettiğiniz 2017/2018 KYK Burs başvuru sonuçlarını ve kredi sonuçlarına ilişkin detayları bulabilirsiniz. Milyonlarca üniversite öğrencisinin merakla beklediği KYK burs sonuçlarına ilişkin son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Öğrencilerin maddi durumlarına göre belirlenen KYK burs ve kredilerde artık sona gelindi. Başvuruları yapan öğrenciler şimdi sonuçları beklemeye başladı. Sonuçlar ise sonuc.kyk.gov.tr adresinden öğrencilerin hizmetine açılacak. İşte KYK burs sonuçları sorgulama ekranı ve 2017 KYK kredi burs sonuçları hakkında son dakika açıklamaları...

Son dakika KYK burs başvuru sonuçlarını ve detaylarını haberimizden takip edebilir ayrıntıları bulabilirsiniz. Milyonlarca üniversite öğrencisine maddi destek sağlayacak olan KYK burs ve kredi sonuçları heyecanla beklenyor. Adaylar sonuçları sonuc.kyk.gov.tr adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle takip edebilecekler. Kurumdan ise konu hakkında son dakika açıkalamaları gelmeye devam ediyor. Türkiye genelinde birçok öğrenciyi yakından ilgilendiren konuların başında gelen KYK burs sonuçları, Kredi ve Yurtlar Kurumu internet sitesi üzerinden değerlendirme işlemlerinin tamamlanması ile birlikte açıklanacak. İşte tüm ayrıntılarıyla KYK burs ve kredi sonuçlarına ilişkin son dakika açıklamaları ve kurumdan yapılan son duyurular...

BAŞVURULAR SONA ERDİ GÖZLER KYK'DA

Milyonlarca öğrencinin heyecanla yaptığı KYK burs ve Kredi başvuruları bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde sona erdi. Başvurusunu yapan adaylar heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Burs umudunu KYK’ya bağlayanlar için yeni bir fırsat geldi. KYK burs sonuçlarını bekleyen üniversite öğrencileri bir yandan da farklı alternatifleri araştırıyordu. Öğrencilere yeni umut TDK'dan (Türk Dil Kurumu) geldi. Resmi sayfası üzerinden burs başvuru sürecine ilişkin duyuru yayımlayan TDK, resmi Twitter hesabı üzerinden de öğrencilere bilgilendirmede bulundu. KYK tarafından üniversite öğrencilerine verilecek kredi ve burs başvurularının süresi, 24 Ekim Pazar günü sona erdi. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye KYK bursu verilecek. Durumu mevzuata uygun olan tüm öğrenciler de öğrenim kredisi alabilecek.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz yıl 12 Ekim tarihinde başvurusu tamamlanan KYK burs başvuru sonuçları, 17 Kasım tarihinde öğrencilerin erişimine açılmıştı. Bu yılki KYK burs başvuları ise 16 Ekim tarihinde sona erdi. Geçtiğimiz yılın açıklama süreci baz alınırsa, bu yıl 21 ila 24 Kasım tarihleri arasında öğrencilerin erişimine açılacağı öngörülüyor.

KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI SORGULAMA

2017 - 2018 eğitim öğretim dönemi içinde KYK burs başvurusu yapan öğrenciler gözünü sonuçlara çevirdi. KYK burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında resmi bilgi verilmemesi sebebiyle sonuçların ne zaman açıklanacağı bilinmiyor. Fakat KYK burs sonuçları, geçtiğimiz seneye göre 2 hafta içerisinde yani Kasım ayında açıklanacak ve öğrenciler burs hakkı kazanıp kazanmadığını görüntüleyebilecekler. Kredi Yurtlar Kurumu burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştıran milyonlarca üniversiteli, bir yandan da sonuçları nereden öğrenebileceğini merak ediyor.

KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN...

Yukarda yer alan linkten Kredi Yurtlar Kurumu resmi internet sitesine giderek sonuçları açıklandığı andan itibaren bulabilirsiniz.

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

KYK burs ve kredi ücretleri her yıl belirli miktarlarda arttırılır. Geçen yıl 425 lira olarak açıklanan miktar, bu yıl 45 liralık artış ile 470 lira olarak açıklandı. Bir öğrenci hem burs hem de kredi alamaz. Ödemeler, normal eğitim süresince yapılır. Burs, öğrencilere karşılıksız olarak verilirken kredi ise karşılıklıdır. Öğrenim süresi sona erdikten sonra öğrenciler, kredi miktarını peşin olarak ya da taksitle geriye öderler.

BURSUN KESİLME NEDENLERİ

Not durumunda başarısız olması durumunda. Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması durumunda. Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma durumunda. Yaşanan sağlık sorunu sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi durumunda . Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi durmunda. Öğretim kurumunun kapatılması durumunda. Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması durumunda. Kesin hükümle mahkum olması durumunda.

KYK'DAN ÖĞRENCİLERE DEV KOLAYLIK

600 binden fazla üniversiteli gence ev sahipliği yapan ve milyonlarca öğrenciye burs/kredi veren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, öğrencilerin hayatını kolaylaştıracak bir yeniliğe daha imza attı. Gençlere daha iyi hizmet sunmak amacıyla her geçen gün kendini yenileyen KYK, burs/kredi alan ve öğretim kurumu değişikliği yapan öğrencilerin burs/kredi nakil taleplerini de artık e-Devlet üzerinden alacak. KYK’dan burs/kredi almakta iken yatay/dikey geçiş yaparak ya da yeniden sınava girerek öğretim kurumu değiştiren öğrenciler, durumlarındaki değişikliği artık e-Devlet üzerinden online olarak bildirebilecek.

İŞLEMLER E-DEVLET'TE

Daha önce e-Devlet ortamına taşınan kredi geri ödeme, erteleme ve burs/kredi vazgeçti işlemlerinin ardından şimdi de öğretim kurumu değişikliği yapan öğrencilerin burs/kredi nakillerini e-Devlet’e aktaran KYK, öğrencileri dilekçe yazma ve geçiş yaptıklarına dair belge gönderme yükümlülüğünden kurtarıyor. KYK’dan burs/kredi almakta iken yatay geçiş yaparak ya da yeniden sınava girerek öğretim kurumu değiştiren öğrenciler ile ön lisans programını ara vermeden ve yıl kaybı olmadan bitirip dikey geçiş sınavıyla lisans programını tamamlayan öğrenciler, durumlarındaki değişikliği artık e-Devlet üzerinden bildirebilecek. KYK, geçiş yapan öğrencilerin burs/kredi nakil talebini e-Devlet’ten aldıktan sonra öğrencilerin öğrenim bilgilerini YÖKSİS (Yükseköğretim Bilgi Sitemi) üzerinden kontrol edecek. Dolayısıyla öğretim kurumu değiştiren öğrencilerin hem eski öğrenim bilgilerinin hem de yeni öğretim kurumuna ait bilgilerin sistemde görünüyor olması gerekiyor. Öğretim kurumu değiştiren öğrencilerin burs/kredi kesintisi yaşamaması için durumlarındaki değişikliği en geç bir ay içinde e-Devlet’ten bildirmesi yeterli olacak.

BURS NEDİR ?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır. Burstan yararlanacak öğrenciler, Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez. Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez) ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler, Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir. Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır. Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir. Öğrenim Kredisinden Yararlanacak Öğrenciler; Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilere (intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez), Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

KATKI KREDİSİ NEDİR?

Yüksek öğretim kurumlarında bir öğrenci için cari hizmet ödeneği karşılığı Bakanlar Kurulunca tespit edilen miktarın Devlet katkısı dışında kalan ve borçlanma karşılığı Kurumca öğrenci adına öğretim kurumu hesabına ödenen paradır. Ancak, 29.08.2012 tarih ve 28396 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulunun Kararı ”2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenimine devam eden veya yeni kayıt yaptıracak birinci öğretim ve açık öğretim öğrencilerinden, 4 üncü ve 11 inci maddelerdeki hükümler saklı kalmak kaydıyla, öğrenci katkı payı alınmaz. Bu öğrencilerden alınması gereken öğrenci katkı payı tutarları, Devlet tarafından karşılanır” hükmüne amirdir. Bu sebeple Kurumumuzca da katkı kredisi verilmemektedir. Katkı kredisi borcu; öğrenci adına öğretim kurumu hesaplarına ödenen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

Haberimizden merak ettiğiniz 2017/2018 KYK Burs başvuru sonuçlarını ve kredi sonuçlarına ilişkin detayları bulabilirsiniz. Milyonlarca üniversite öğrencisinin merakla beklediği KYK burs sonuçlarına ilişkin son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Öğrencilerin maddi durumlarına göre belirlenen KYK burs ve kredilerde artık sona gelindi. Başvuruları yapan öğrenciler şimdi sonuçları beklemeye başladı. Sonuçlar ise sonuc.kyk.gov.tr adresinden öğrencilerin hizmetine açılacak. İşte KYK burs sonuçları sorgulama ekranı ve 2017 KYK kredi burs sonuçları hakkında son dakika açıklamaları...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN