Reina katliamcısına Türkiye yolu göründü

Reina katliamcısına Türkiye yolu göründü

Danimarka’da KARAR’ın takibiyle yakalanan Reina katliamının firarisi İbrahimjon Asparov geçtiğimiz hafta Türkiye’ye iade edilmesi ile ilgili görülen davada hakim karşısına çıktı. Mahkeme iade kararı için duruşmayı 13 Eylül’e ertelerken, Asparov’un iade itirazını reddetti.

HİLAL ÖZTÜRK / İSTANBUL

Terör örgütü IŞİD’in İstanbul’un ünlü gece kulübü Reina’da 39 kişiyi katlettiği saldırının firari şüphelisi ‘Danyelik İbrahim’ kod adlı İbrahimjon Asparov’un Türkiye’ye iade edilip edilmeyeceği 4 hafta sonra belli olacak. KARAR’ın haber takibiyle Danimarka’da yakalanmasını sağladığı Asparov, geçtiğimiz hafta hakim karşısına çıktı. Türkiye’yede OHAL olduğunu belirterek, “İnsan hakları ihlalleri yaşandığını” ileri süren Asparov, iade edilme talebinin reddedilmesini istedi. Ancak mahkeme Türkiye’nin Asparov’la ilgili daha fazla bilgi göndermesinin beklenmesi için 13 Eylül’e kadar iade görüşmelerini erteledi. Asparov bu karara itiraz etti ancak mahkeme bu talebi reddetti. Asparov’un kaçma ihtimalini gözönünde bulundurularak tutuklu kalmasına karar verildi. Reina saldısından sonra vatandaşı olduğu Danimarka’ya kaçan Asparov’un, bu ülkede terör şüphelisi olarak gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı. KARAR bu skandal olayı manşetten duyurunca Ankara harekete geçti ve Asparov’un iadesi için Danimarka’ya resmen talep gönderdi.

Danimarka da Asparov’u ikinci kez tutuklayarak iade sürecini başlattı. Türkiye’nin Asparov’la ilgili bilgileri göndermesini istedi. Türkiye iade dosyasını hazırlarken, Asparov tutukluluk kararına itiraz etti ancak reddedildi. Asparov’un duruşmada hakkındaki suçlamaları reddettiği öğrenildi. Asparov’un uzun sakal bıraktığı belirtilirken, masum olduğu savunması yaptığı ifade edildi. Reina saldırısıyla ilgili İstanbul Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede Asparov’un, AK47 kalaşnikof marka adlı katliam silahını terörist Abdulgadir Masharıpov’a verdiği belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN