Rektör Ünüvar seçimde AK Parti için çalışmış: Akademisyenlere adayımıza oy verin mesajı

Rektör Ünüvar seçimde AK Parti için çalışmış: Akademisyenlere adayımıza oy verin mesajı

Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar'ın yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nın Adana Büyükşehir Belediyesi başkan adayı ve ilçe adayları için bazı öğretim üyeleri ve üniversite personeline SMS göndererek oy istediği ortaya çıktı. Gönderdiği SMS'te "Eski AK Parti milletvekili" sıfatını kullanan Ünüvar'ın mesajında, "Cumhur İttifakı Ak Parti adayımız Fatih Mehmet Kocaispir'e desteğinizi istirham ediyorum" ifadesini kullandığı öğrenildi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar’ın 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir için SMS ile oy istediği ortaya çıktı.

Ünüvar'ın bazı öğretim üyeleri ve üniversite personelinin de aralarında olduğu kişilere gönderdiği SMS'te "Rektör" değil, "Eski Ak Parti milletvekili" sıfatını kullanması dikkat çekti.

Kısa Dalga'da yer alan habere göre, Rektör Necdet Ünüvar'ın gönderdiği SMS'te şu ifadeler yer aldı:

"Bu Pazar günü Adana'nın yeni 5 yılı için sandığa gideceğiz.

Hükümetimizin güçlü desteğini alacak Cumhur İttifakı ilçe adaylarımıza ve Adana Büyükşehir Belediyesi Cumhur İttifakı Ak Parti adayımız Fatih Mehmet Kocaispir'e desteğinizi istirham ediyorum.

31 Mart'ta sandıkta buluşalım, Adana kazansın.

Necdet Ünüvar
23,24,25,26 VE 27. Dönem Ak Parti Adana Milletvekili"

NECDET ÜNÜVAR KİMDİR?

6 Haziran 1960’ta Adana Ceyhan’da doğdu. İlkokulu Adana’da, ortaokul ve Liseyi Mersin’de, Üniversiteyi Erzurum Atatürk Üniversitesinde tamamladı.

Tıp Doktoru olarak Mardin’de mecburi hizmet sonrası Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde önce İç Hastalıkları ihtisasını, daha sonra Endokrinoloji ve Metabolizma ihtisasını tamamladı. 12.12.2002-08.05.2007 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı.

23, 24, 25 ve 26. Dönemde Adana Milletvekili seçildi.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 9 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikalar Kurulu Üyeliğine atandı.

14.08.2020 tarihli 31213 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Üniversitemize Rektör olarak atandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN