Ruhani açıkladı: Riyad ile Tahran krizine 10 ülkeden arabuluculuk teklifi

Ruhani açıkladı: Riyad ile Tahran krizine 10 ülkeden arabuluculuk teklifi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Riyad'la Tahran arasındaki krizin çözülmesi için en az 10 ülkenin arabuluculuk teklifi yaptığını açıkladı.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, devlet televizyonunda yayınlanan basın toplantısında Irak ve Kuveyt'in, İran ile Suudi Arabistan'da yaşanan gerilimin çözülmesi için arabulucuk önerip önermediği yönündeki bir soruyu yanıtladı.

“Çok fazla ülke var. Siz Irak ve Kuveyt’ten bahsettiniz. Bu konu hakkında yetkililerimizin görüştüğü en az sekiz ülke daha var” diyen Ruhani, Suudi Arabistan’ı bölgesel konularda safdışı bırakmaya çalışmadıklarının altını çizdi. Ruhani, Riyad yönetiminin doğru kararı vererek Yemen’deki müdahalesini sonlandırır ve Bahreyn içişlerine müdahilliğini bitirirse yardım önerisinde bulunabileceklerini de söyledi.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN