Sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? İşte yeni koronavirüs tedbirleri

Sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? İşte yeni koronavirüs tedbirleri

Bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda, pazar günü uygulanan sokağa çıkma yasağının 1 Temmuz 2021 itibarıyla kaldırılmasına karar verildi. Öte yandan her gün saat 22.00'de başlayan sokağa çıkma kısıtlaması da 1 Temmuz 2021'den sonra artık uygulanmayacak. Şehirler arası seyahat ve şehir içi toplu taşıma sınırlamaları da aynı tarihten itibaren kaldırılacak. İşte, yeni sokağa çıkma yasağı...

1 Haziran 2021 gününden itibaren koronavirüste yeni normalleşme dönemine girilirken, yaz ayı içerisinde toplumsal bağışıklığın sağlanması hedefleniyor. Bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'ndan çıkacak kararlarla beraber 1 Temmuz 2021'den itibaren 'yeni normalleşme' safhasına geçiliyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Tam gün sokağa çıkma yasağının uygulandığı pazar günü yasağı, 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren kalkacak. Cumartesi günü saat 22.00'de başlayan ve pazartesi günü saat 05.00'e kadar uygulanan sokağa çıkma yasağı böylece sona erecek.

Haftanın 6 günü 22.00-05.00 saatleri arasında uygulanan gece sokağa çıkma yasağı da yine 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden sonra artık uygulanmayacak.

Öte yandan şehir içi toplu taşıma ve şehirler arası seyahat sınırlamaları da aynı tarihten itibaren sona erecek. Toplu ulaşım araçlarında maske takma zorunluluğu ise devam edecek.

RESTORANLAR KAFELER AÇILIŞ KAPANIŞ SAATİ DEĞİŞECEK Mİ?

1 Temmuz 2021'den itibaren yeme-içme yerlerinin açılış-kapanış saatleri 07.00-00.00 saatleri arasına uzayacak.

Mevcut durumda restoranlar ve kafeler 07.00-21.00 saatleri arasından masada hizmet veriyor, 21.00-00.00 saatleri arasında ise sadece paket servis yapabiliyor.

YENİ NORMALLEŞME KARARLARI NELER?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasında pandemi tedbirleri ile ilgili olan kısım şöyle:

* 1 Temmuz'da başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz. Müzikle ilgili sınırlamayı da 24.00'e çekiyoruz.

* Şehirler arası seyahat kısıtlamalarıyla şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalar sona eriyor.

* (1 Temmuz itibarıyla) Kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçiliyor.

* Müzikle ilgili kısıtlamaları 24.00'e çekiyoruz. Kusura bakmayın, gece kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yok.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN