Son dakika! Bedelli askerlik 2. dönem celp bilgileri yayınlandı

Son dakika! Bedelli askerlik 2. dönem celp bilgileri yayınlandı

Bedelli askerlik uygulamasında 2. dönem celp bilgileri e-Devlet'te yayınlandı. Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik için 474 bin 955 kişi başvurduğunu, başvurusunu tamamlayan yükümlü sayısının ise 125 bin 344 olduğunu açıkladı.

Bedelli askerlik uygulamasına ilişkin celp takvim süreci işliyor. Bedelli askerlikten faydalanacakların birinci celp döneminde gönderilecekleri birlikler ağustos ayının son haftasında duyurulmuştu. Alınan karar doğrultusunda ilk 12 bin yükümlü 15 Eylül’de birliklerine sevk edilecek.

SORGULAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

2. dönem celp bilgileri ise bugün e-Devlet'te yayınlandı.

ÜÇÜNCÜ CELP 27 EYLÜL'DE

İlk 3 döneme ait temel eğitime planlanan yükümlülerin birlik bilgileri, yoklama durumları ve sevk evraklarını alabilecekleri tarihler de belirlendi.

Bedelli askerlikte ikinci celp dönemi 6 Ekim, üçüncü celp dönemi ise 27 Ekim'de başlayacak.

Bu dönemde birliklerine teslim olacak yükümlüler ise 27 Eylül'de yine e-Devlet'te ilan edilecek. Buna göre başvurusunu tamamlayan 61 bin 843 kişi, 3 aylık sürenin bitmesi beklenmeden 21 gün askere alınacak.

GECİKTİRENLER KAPSAM DIŞI

Celp dönemleri ilan edilen yükümlülerin, yoklamalarını celp dönemleri için belirlenen ve e-Devlet'te kişisel olarak belirtilen yoklama tarihine kadar tamamlamaları gerekecek.

Gerekli işlemleri süresi içinde tamamlamayan yükümlüler, bedelli askerlik kapsamı dışına çıkartılacak.

BAŞVURU SAYISI

Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik için 474 bin 955 kişi başvurduğunu, başvurusunu tamamlayan yükümlü sayısının ise 125 bin 344 olduğunu açıkladı.

Bedelli askerliğe ise toplamda 600 bin kişinin başvurması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN