Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'da

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Almanya’ya iniş yaptı. Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ve Almanya Başbakanı Merkel ile görüşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in daveti üzerine "ilk devlet ziyareti" için özel uçak "CAN" ile Almanya’nın başkenti Berlin’e geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı, Tegel Havalimanı'nın askeri bölümünde Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın ve eşi Berna Aydın, Adalet Bakanı Abdulhamid Gül ve eşi İlknur Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan,  AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, YTB Başkanı Abdullah Eren, UID Genel Başkanı Bülent Bilgi ve diğer yetkililer karşıladı.

Erdoğan için havalimanında 21 pare top atışı yapıldı.

18-09/27/e.jpg

RESMİ TEMASLAR YARIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Almanya ziyaretinin ilk gününde, Almanya'daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelecek.

Erdoğan’ın resmi temasları ise yarın başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier tarafından resmi törenle karşılanacak.

18-09/27/cuu.jpg

SICAK BAŞLIK EKONOMİ

Mevkidaşıyla yapacağı görüşmenin ardından Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya gelecek. Bu görüşmede sıcak başlık ekonomi olacak.

Ticari ilişkilerin de masaya yatırılacağı görüşmede, savunma sanayii ve ulaştırma projeleri değerlendirilecek.

TÜRKLERLE KÖRLN'DE BİR ARAYA GELECEK

Erdoğan ve Merkel görüşmeler sonrasında ortak basın toplantısı düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretinin son gününde Almanya’da yaşayan Türklerle Köln’de bir araya gelecek, ardından Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Merkez Camii’nin açılışını yapacak.

Erdoğan'a Berlin ziyaretinde, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile MİT Başkanı Hakan Fidan eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyareti, 27-29 Eylül'ü kapsayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN