Son dakika! İstanbul Bostancı'da yıldırım isabet eden helikopter düştü

Son dakika! İstanbul Bostancı'da yıldırım isabet eden helikopter düştü

Son dakika! Bostancı sahili açıklarında helikopter düştü, 2 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Polis ve arama kurtarma ekipleri ihbarlar üzerine bölgeye ulaştı. Olay yerine çok sayıda ambulans itfaiye sevk edildi. Kazadan gelen ilk görüntülerde yaralıların denizde yüzmeye çalıştığı görülüyor. Helikopterin Ünver Havacılık adına kayıtlı olduğu ve kazada kurtarılan Otokar Yönetim Kurulu Üyesi iş adamı Halil İbrahim Ünver ağır yaralı kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Pilotun yıldırım isabet eden helikopteri denize iniş yaptırarak faciayı önlediği ortaya çıktı.

İstanbul Bostancı açıklarında saat 17:00 sıralarında 155 polis ihbar hattına çok sayıda ihbar yağdı. İhbarlarda Maltepe açıklarında Marmara Denizi'ne bir helikopterin düştüğü belirtildi.

Helikopterde bulunan 2 kişi can simitlerine tutunarak kurtuldu. Kazanın ardından bir süre denizde mahsur kalan 2 kişinin can simidine tutunarak yardım beklediği anlar kameralara yansıdı. Denizden çıkarılan 2 vatandaşın yaralı olduğu ve hastaneye kaldırıldığı kaydedildi. 

18-09/06/resimid_10393543.jpg

VAPURDAKİLER ATLAYIP KURTARDI

Kazaya tanıklık eden bir vatandaş, "Çok karanlıktı burası sisliydi. Bizim gördüğümüz düştü direkt. Zaten biz batarken gördük. Vapur geldi. Vapurdakiler atlayıp kurtardılar" dedi.

18-09/06/gg.jpg

Bölgeye çok sayıda polis ekibi karadan ve denizden gönderildildi. Çevredekilerin yardımıyla helikopterden denize atlayan 2 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili İstanbul Valiliği'nden açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

İlimiz Maltepe ilçesi Bostancı sahilinde özel bir helikopter kazası meydana gelmiş olup iki kişi hafif yaralı olarak kurtarılmıştır. Teknik ekipler olay yerinde gerekli araştırma çalışmalarına başlamışlardır.

18-09/06/resimid_10393519.jpg
Kazazedelere önce vatandaşlar ulaştı. İnceleme için helikopterin parçaları toplandı. 

HELİKOPTERİN SAHİBİ BELLİ OLDU

Helikopterin Halil İbrahim Ünver'e ait Ünver Havacılık adına kayıtlı olduğu öğrenildi. Helkopterde bulunan İsmet Öztürk ve yanında Halil Ünver yaralı olarak kurtarıldı. Ünver'in durumunun ağır olduğu kaydedildi. 

18-09/06/resimid_10393737.jpg
Kazada yaşanan can pazarı, kameralara böyle yansıdı. 

KARTAL'DAN SEFAKÖY'E GİDİYORDU

TC-HYU kuyruk tescilli helikopeterin Kartal'dan Sefaköy'e doğru giderken düştüğü öğrenildi.

DENİZE İNDİRMEK İÇİN ÇOK UĞRAŞTIM OLMADI'

Helikopterde bulunanlardan birinin polise verdiği ilk ifadede "Helikopteri denize indirmek için çok uğraştım, ancak olmadı" dedi. Görgü tanıkları ise olayın olduğu anlarda havanın çok puslu olduğunu belirtti.

18-09/06/resimid_10393738.jpg

ÇALIŞMALAR HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Olay yerine gelen çok sayıda ekip, helikopterin düştüğü yerde çalışma başlattı. Bostancı Sahili'nde helikopterin denize düştüğü yerde yapılan çalışmalar havadan görüntülendi.

18-09/06/aaa.jpg

PİLOTUN İLK İFADESİ

DHA, ilk bilgilere göre helikopterin, yıldırımın isabet etmesi sonucu düştüğünü duyurdu... 

Pilotun ilk ifadesinde "Yola inmek yerine denize inmeyi tercih ettim, yumuşak iniş yapmaya çalıştım ama çakıldım" dediği öğrenildi. Havacılık uzmanları ise, kazada iki kişinin denize iniş yapılarak kurtarılmasının büyük bir başarı olduğunu kaydetti. 

18-09/06/20180906_2_32240367_36981896-copy.jpg
Dalgıçlar helikopterin parçalarını denizden çıkardı. 

OTOKAR'DAN AÇIKLAMA

Kazayla ilgili Otokar da açıklama yaptı. Açıklamada, "Bugün yaşanan helikopter kazasında şirketimizin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Halil İ. Ünver ve pilot Sayın İsmet Öztürk'ün yaralandığı bilgisini üzülerek öğrendik" ifadelerine yer verilerek, yaralalıların tedavilerinin devam ettiği, konuya ilişkin gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.

Son dakika acı haberg eldi. Otokar Yönetim Kurulu Üyesi Ünver, ağır yaralandığı kazanın ardından hastaneye kaldırılmıştı. Ünver, Türkiye'nin lisanslı ilk helikopter pilotuydu.

18-09/06/20180906_2_32240367_36981895-copy.jpg

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise kazayla ilgili soruşturma başlattı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“06.09.2018 günü 17.00 sıralarında kuyruk numarası TC-HYU olan BELL 430 model bir helikopterin İstanbul ili Kadıköy ilçesine bağlı Bostancı sahiline düştüğü yönünde ihbar alınması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı, ilk belirlemelere göre Ünver Havacılık adlı şirkete ait olan helikopterin Kartal'dan kalkıp Sefaköy'e hareket ettiği, helikopter içinde şirketin sahibi Halil İbrahim Ünver ile pilot İsmet Özgür'ün bulunduğu, kazadan yaralı kurtulan Halil İbrahim Ünver'in Ataşehir Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, İsmet Özgür'ün de Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığı, Halil İbrahim Ünver'in 19.00 sıralarında hayatını kaybettiği, kazanın hava şartlarından kaynaklandığı izlenimi uyandıran teyide muhtaç duyumlar alınmakta ise de maddi gerçeğin ortaya çıkarılması amacıyla gerekli inceleme ve araştırmaların titizlikle devam edildiği duyurulur."

İŞTE O ANLAR: 

Son dakika- Ayrıntılar Hazırlanıyor... 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN