Son dakika! Türkiye İsrail'in Mescid-i Aksa yasağını protesto etti

Son dakika! Türkiye İsrail'in Mescid-i Aksa yasağını protesto etti

İsrail'in Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'daki zorbalığı 81 ilde protesto etti. Cuma namazı çıkışı vatandaşlar İsrail aleyhine sloganlar attı.

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail'in zorbalığı Türkiye'de çeşitli sivil toplum örgütlerinin öncülüğünde düzenlenenen gösteriler ve basın açıklamalarıyla kınandı.

Edirne'den Kars'a tüm yurtta yapılan basın açıklamaları ve gösterilerde İsrail aleyhine sloganlar attı. 

17-07/21/7463921.jpg

İSTANBUL

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik yasaklama ve engellemeleri Beyazıt Meydanı'nda protesto ediliyor. Cuma namazı sonrası meydanda toplananlar İsrail'i protesto ediyor.

Öte yandan Eyüp Buluşmaları kapsamında 55 hoca, alim ve akademisyenin Mescid-i Aksa işgalini protesto amacıyla hazırladığı bildiri, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın da katılımıyla kamuoyu ile paylaştı. Mescid’i Aksa’daki işgalin kabul edilemez olduğu vurgulandığı bildiri de, İsrail’in Mescid-i Aksa’daki uygulamaları sert bir dille eleştirildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, “Türkiye’de ki alimler, kanaat önderleri bir bildiri yayınladılar. Bildiri de Mescid-i Aksa’nın bizim için neler ifade ettiğini, Müslümanlar için vazgeçilmez olduğunu, saldırıların devam etmesi halinde Müslümanların da gerekirse devletleri harekete geçirerek her türlü gücü kullandırtabileceğini burada ifade ettiler. Biz şunun farkındayız; biz sessiz kaldığımız zaman Mescid-i Aksa’da ve çevresinde evlerin yıkıldığını, mahallelerin Müslümanlardan temizlendiğini, çünkü Mescid-i Aksa’nın etrafındaki Müslüman mahalleleri tek tek boşaltılıyor. Kız çocuklarımız yerlerde sürükleniyor. Şu ana kadar 200 kadar kız çocuğumuz katledildi, öldürüldü. Biz sessiz kalırsak bunların devam edeceğini biliyoruz. Çünkü İsrail istikrarlı bir şekilde hareket ediyor. Biz ise bir tepki veriyoruz sonra geri duruyoruz. İşte bir tepkinin dışında istikrarlı bir şekilde karşı konulması gerektiğini hocalarımız burada ifade etti. Bu gün de Türkiye’nin her tarafında Cuma namazından sonra, İstanbul’da da Beyazıt’ta, Anadolu Gençlik Derneğinin Başlattığı, bizim de destek verdiğimiz bir protesto gösterisi olacak. Ve bu gazap cuması dünyanın her tarafına yayılacak. Eğer İsrail bu saldırılarına devam ederse bizler de eylemlerimizi arttıracağız. Eylemlerimizin dozajını arttıracağız. Ve meydanlara insanları yığacağız. Her geçen gün İsrail karşıtlığını bu ülkede ve dünyada çoğaltacağız. Ve böylece de İsrail’i yalnızlaştıracağız. İsrail yalnızlaştırılmayı yaşayacak, çünkü Mescid-i Aksa’ya her saldırısı, Müslümanlarda bilinç artmasına neden oluyor. Bu İsrail’in aleyhine ama bizim de ne olursa olsun, Müslümanların yanında olduğumuzu göstermemiz lazım” şeklinde konuştu.

17-07/21/7463492.jpg

KUTSALIMIZA BAĞLIYIZ 

Bayrampaşa Genç İnisiyatif Platformu üyesi bir grup, İsrail’in Mescid-i Aksa’yı abluka altına almasını protesto etti.

Bayrampaşa’da bir çok sivil toplum kuruluşunu çatısı altında toplayan Genç İnisiyatif Platformu üyeleri, Yahya Kemal Parkı’nda Mescid-i Aksa’yı abluka altına alan İsrail’i protesto etmek için toplandı. Ellerinde pankartlarla slogan atarak İsrail’i tepki gösteren grup üyeleri, yapılan basın açıklamasının ardından Bayrampaşa Merkez Cami’ne yürüyerek Cuma namazını kıldı. Grup adına açıklama yapan Bayrampaşa Genç İnisiyatif sözcüsü İsmail Aşçı,“Bizler ki yüzyıllar boyunca dünyaya nizam vermiş bir ecdadın torunlarıyız. Bizlerin genlerinde olan vatan, millet, din ve namus sevgisi asla tartışılamaz. Bizler; nasıl 15 Temmuz'da vatanımıza olan sevgimizi, bağlılığımızı, sadakatimizi tüm dünyaya gösterdiysek, şimdide dinimize ve kutsallarımıza olan bağlılığımızı göstermek durumundayız. Din kardeşlerimizin yanında olmalıyız. Filistin başta olmak üzere, dünyanın her yerinde Müslümanlar zulüm altındadır” dedi. Aşçı, konuşmasının devamında, “Ey Müslüman! Vakit silkinip ölü toprağından, uyanma vaktidir. Mazlumun yanında durup, zalime karşı bir olma vaktidir. Unutma! “Harekete geçmediğin sürece, zulmü dua ederek durduramazsın.” Devlet olarak, Sivil Toplum Kuruluşları olarak ve en önemlisi her bir fert olarak hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Her kanaldan dünyaya sesimizi duyurmalıyız. İsrail mallarını boykot etmeliyiz. Önce harekete geçmeli, sonra dualarımızla Rabbimiz'den yardım dilemeliyiz” dedi.

17-07/21/7463270.jpg

NEVŞEHİR

TÜGVA Nevşehir İl Temsilciliği tarafından Cuma namazı sonrasında Kurşunlu Camii önünde düzenlenen basın açıklamasında İsrail protesto edildi. TÜGVA İl temsilciliği tarafından düzenlenen basın açıklamasına AK Parti Nevşehir milletvekili Ebubekir Gizligider, TÜGVA İl temsilcisi Hüsamettin Ellialtı, Sağlık Sen İl Başkanı Hakan Gündüzpolat ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı. TÜGVA Başkanı Hüsamettin Ellialtı burada yaptığı basın açıklamasında, “Görüyoruz ki işgalci ve terörist İsrail, Filistin’i bir Yahudi kentine dönüştürmek, asırlık planlarını gerçekleştirmek için yeni bir adım atmaya daha cesaret etti. Önce ezanları susturdular. Şimdi ise Mescid-i Aksa’da namaz kılınmasını yasakladılar. Ve biliyoruz ki nihai hedef Mescid-i Aksa’nın yıkılması ve bölgenin esas sahibi Filistin halkını öldürerek, yaralayarak, hapsederek, göçe zorlayarak kendi topraklarından silinmesidir. Kardeşlerimizden haber almaktayız. Bizlere gözyaşları içerisinde çağrıları var. Diyorlar ki biz yalnız bırakıldıksonra soruyorsunuz ya Filistinliler nerede? Ve cevap veriyorlar. Aksa’nın gençleri burada. Bizler Aksa’nın dışında da bırakılsak, bu duvarların dibinde nöbet tutmaya devam ediyoruz. Ama elimizden gözyaşı dökmekten, dua edip direnmekten fazlası gelmiyor. Bizde Filistinli kardeşlerimize buradan sesleniyoruz. Bizler buradayız. Sizi asla unutmadık ve Allah’ın izni ile unutturmayacağız. Terörist İsrail’in sinsi, korkak ve aşağılık planlarına göz yummacağız” diye konuştu. Kurşun Camiinde İsrail’i protesto etmek için toplanan kalabalık İsrail aleyhine attıkları sloganlar eşliğinde dağıldı.

17-07/21/7463590.jpg

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde, cumanamazının ardından Balıklıgöl Yerleşkesi'nde toplanan vatandaşlar, ellerindeki çeşitli dövizlerle tekbir getirip İsrail aleyhine sloganlar attı.
Grup adına açıklama yapan Ali Acar, yaşanan cinayetlerin ve dökülen kanların kabul edilemez olduğunu söyledi. Ümmet açısından artık bıçağın kemiğe dayandığını aktaran Acar, "Müslümanlar olarak bu acıyı hissetmek ve ümmetin namusu olan ve uğruna binlerce kurban verildiği Kudüs davasına sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. İsrail işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terketmelidir." diye konuştu.  Konuşmalar arasında gruptakiler sık sık İsrail aleyhine "Kahrolsun İsrail", "Zalimler için yaşasan cehennem" "Mescid-i Aksa onurumuzdur" sloganları attı.

MALATYA

MalatyaMalatya'daki sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ise Hacı Yusuf Taş Camisi önünde toplandı.Memur-Sen İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, cuma namazının ardından yaptığı açıklamada, siyonizmin son oyununun Mescid-i Aksa olduğunu belirti.Yaşanan olayların İsrail'in dediği gibi basit bir güvenlik olayı olmadığını vurgulayan Yıldırım, "Biz İsrail'in güvenlik kavramından ne anladığını iyi biliyoruz. Mescid-i Aksa'da son zamanlarda yaşananlar, İsrail'in yürüttüğü kirli savaşın en önemli halkasıdır." dedi.Açıklamanın ardından gruptakiler "Kahrolsun İsrail", "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" ve tekbirler getirdikten sonra dağıldı.

17-07/21/7464162.jpg

ADIYAMAN

Adıyaman Adıyaman'da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri ise Ulu Cami önünde toplanarak, Demokrasi Parkına kadara yürüdü.Burada gruptakiler adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Adıyaman Şubesi üyesi Hamit Arslan, İsrail'in işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmesi gerektiğini söyledi.Mescid-i Aksa derhal ibadete açılması gerektiğini ifade eden Arslan, şunları kaydetti: "Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs'teki tüm kutsal mekanlar, Filistinlilerin sorumluluğunda saygı içerisinde korunmalıdır. Filistinlilere yönelik suç işleyen her İsrailli yargılanarak cezalandırılmalıdır. " ifadesini kullandı.Açıklamanın ardından dua eden gruptakiler daha sonra olaysız dağıldı.

17-07/21/7462860.jpg

HAKKARİ

Hakkari’de Cuma namazı çıkışı İsrail’e tepki amaçlı basın açıklaması yapıldı. H. Sait Cami çıkışında Hakkari Anadolu Platformu, Hakkari İnsan ve Medeniyet Hareketi, Hakkari İyilik- Der, HUDER ve ÖNDER adına ortak basın açıklaması düzenlendi. Üzerinde “Mescid-i Aksa’ya sahip çık” yazılı pankart açılırken, grup adına da Orhan Temel basın metnini okudu. Geçtiğimiz hafta Mescid-i Aksa’nın avlusunda 3 Filistinli gencin işgalci İsrail askerleri tarafından kurşun yağmuruna tutularak şehit edildiğini ifade eden Temel şöyle konuştu:

“Bir taraftan Gazze’ye yönelik ölümcül abluka ve kuşatma devam ederken, diğer taraftan Kudüs’te yaşayan Filistinlilere ve Mescid-i Aksa’da ibadetlerini yerine getiren Müslümanlara yönelik saldırı, baskı ve yıldırma politikaları uygulanmaktadır. İsrail; Mescid-i Aksa ve Kudüs etrafında yaşayan Müslümanlara yönelik fiziki ve psikolojik saldırılarını da her geçen gün artırmaktadır. Son dönemde Kudüs’te ezanın yasaklanması, Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılması, ardından kapılarına metal arama dedektörlerinin yerleştirilmesi, Mescid-i Aksa’ya girmek isteyen Filistinlilere yönelik saldırılar sonrasında Kudüs’te yaşayan Filistinliler tüm bu olanlara karşı tepki göstermişlerdir. İnsanın en kutsalı dokunulmazı olan yaşam hakkı, ibadet özgürlüğü, Kudüs ve Mescidi Aksa, uluslararası hukukun ve tüm insanlığın koruması altında olmalıdır. Türkiye’den çağrı yapıyoruz. İsrail işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmelidir. Mescid-i Aksa derhal ibadete açılmalı, Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs’teki tüm kutsal mekânlar Filistinlilerin sorumluluğunda saygı içerisinde korunmalıdır. Filistinlilere yönelik suç işleyen her İsrailli yargılanarak cezalandırılmalıdır. Mescid-i Aksa için kurulmuş olan İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere tüm uluslararası mekanizmalar, devletler, birlikler derhal bu işgal ve saldırılara son verecek tedbirleri almalıdır. Hangi amaçla kurulmuş, hangi görüşte olursa olsun tüm sivil toplum kuruluşları ve inisiyatif grupları Filistin halkıyla dayanışma içerisine girmeli ve eylemlerle kampanyalarla onlara destek verilmelidir. Bizler Kudüs’ün tamamen özgür olması, Mescid-i Aksa’nın ibadete açılması, ezanın Kudüs’ün her yerinde okunabilmesi, hapsedilen Filistinlilerin serbest bırakılması, Filistinlilere yönelik zulmün son bulması için Türkiye’nin dört bir yanında Filistin halkıyla dayanışma için, özgür Kudüs için meydanlara iniyor, sokaklara çıkıyoruz. Herkesi de Kudüs sokaklarındaki mazlumların sesine ses katmak için bu eylemlere davet ediyoruz.”

MARDİN

Mardin ve Siirt'te sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri cuma namazı sonrası yaptıkları açıklamalarla, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasını protesto etti. Mardin'de merkez Artuklu ilçesinde Fuat Yağcı Camisi'nde cuma namazı çıkışı, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamalarına tepki gösterildi. Kentte 57 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformunca düzenlenen basın açıklamasına katılanlar, slogan attı ve tekbir getirdi. Platform Sözcüsü Zeynel Tepe, İsrail askerlerinin 4 Haziran 1967'den bu yana, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı işgal ettiğini söyledi. Müslümanların ilk kıblesindeki kuşatma ve baskının artarak sürdüğünü, bundan dolayı Filistinlilerin yüzyıllardır Mescid-i Aksa'yı ve kutsal mekanı korumak için bedel ödediğini kaydeden Tepe, ancak Mescid-i Aksa'nın sadece Filistinlilerin değil, dünyadaki tüm Müslümanların sahip çıkması gereken bir mabet olduğunu vurguladı. İsrail'in yıldırma ve unutturma politikası izlediğini aktaran Tepe, "Filistinliler asla yalnız bırakılmayacak, Mescid-i Aksa asla terk edilmeyecektir. Filistin'e ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak imanımızın, vicdanımızın ve insanlığımızın ortak sorumluluğudur." dedi. Gerekirse her gün her akşam her yerde ve her şekilde Filistin davasına ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma kararlılıklarını ortaya koyacaklarını vurgulayan Tepe, şöyle devam etti: "Zulüm ve işgal bitmedi ki, eylem ve gösterilerimiz bitsin. Bu nedenle bıkmadan, yorulmadan ve yılmadan bu kutsal beldelerimize sahip çıkmaya ve mazlum kardeşlerimizle dayanışma içinde olduğumuzu göstermeye devam edeceğiz. Zulüm varsa direniş de olacaktır. İşgal varsa intifada da olacaktır. Buradan İsrailli yetkililere sesleniyoruz; Bu işgal ve zulümle güvenliğiniz sağlanmayacağı gibi bütün ümmetin ve insanlığın derin nefret ve tepkisini üstünüze çekiyorsunuz.
Bununla bir yere varamazsınız ve bunu beceremeyeceksiniz. Bir an önce Mescid-i Aksa üzerinden kirli ellerinizi çekiniz ve işgal ettiğiniz toprakları terk ediniz."

SİİRT 

Siirt'te de Abdulhakim Sancak Çarşı Camisi'nde kılınan cuma namazı çıkışında, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Siirt Temsilciliği öncülüğünde "Kızgınlık Cuması" konulu basın açıklaması yapıldı. Grup adına açıklama yapan TÜGVA Üyesi Ahmet Asut, yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs'te İsrail'in bu sefer gözlerini tekrar Müslümanlar için büyük değer taşıyan Mescid-i Aksa'ya diktiğini söyledi. Uzun zamandan beri ilk defa Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınamadığını belirten Asut, "Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar. Müslümanlara ait mukaddes mekana bir saldırı olan bu tehlikeli girişim, İslam ümmeti açısından asla kabul edilebilecek bir durum değildir. Bu pervasızlığın bir sonraki aşaması bu kutsal mekanı tamamen işgal edip hakimiyet kurmaktır." dedi. Siyonist rejimin İslam aleminin nabzını ölçerek adım attığını dile getiren Asut, İsrail'in İslam ülkeleri liderlerinin tepkisizliği ve Müslüman halkların sessizliğinden cesaret aldığını aktardı. İslam'a yapılan zulme Müslümanlar olarak karşı çıkmanın görevleri olduğunu ifade eden Asut, şunları kaydetti: "Müslümanlar üzerine adeta ölü toprağı serpilmiş vaziyette. İsrail vahşetine rağmen bu sessizlik devam ettiği takdirde, katliamların devam edeceği, Mescid-i Aksa'nın tamamen işgal edileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle ümmetin birer ferdi ve sorumluluk sahibi Müslümanlar olarak siyonist terör şebekesi İsrail'in, insanlık dışı uygulamalarına dur demek için tepkimizi ortaya koymamız gerektiği kanaatindeyiz. Her zaman olduğu gibi, vicdanları körelmiş batı dünyası yine bizi yanıltmayarak olaylar karşısında sessizliğini korumuştur. Kudüs'e 1948'den beri yapılan işgaller bir yurda değil, bizzat İslam'a karşı yapılan bir saldırıdır. Artık öyle bir boyut almıştır ki ilk kıblemizde ezan-ı Muhammediye'yi yasaklayacak kadar alçaklaşmışlardır. Bunlara karşı durmak namus borcu olmuştur. Dik duruşumuzu Allah izin verirse eşkıyalıklar son bulup, zalimler kaçacak delik arayana kadar sürdüreceğiz."  Asut, siyonist çeteye karşı birleşme ve dayanışma günü olduğunu, İslam ümmetinin tüm unsurlarını, elinde yetki ve imkanı bulunduran devlet reisleri, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, cemaat ve tarikatlar ile Kudüs davasına duyarlı herkesi ve her kesimi bir araya gelmeye ve yeni stratejiler geliştirmeye davet ettiklerini sözlerine ekledi. "Kahrolsun İsrail" sloganlarının atıldığı açıklamaya, Memur-Sen, Cihannüma, İHH, Mustazaflar Cemiyeti ve bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

SİVAS

Sivas'ta biraraya gelen bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İsrail'in Filistin ve Mescid-i Aksa'ya müdahalesine basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Türkiye Gençlik Vakfı (TUGVA) ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve üyeleri son günlerde İsrail'in, Filistin halkı ve Mescid-i Aksa'ya müdahalesine basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. Kale Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından toplanan yaklaşık 150 kişilik grup 'Siyonist İsrail hesap verecek', 'Sivas'tan Hamas'a direnişe bin selam', 'Mescid-i Aksa onurumuzdur' sloganları attı. Grup adına konuşan TÜGVA İl Temsilcisi Erhak Çınar, Mescid-i Aksa'nın müslümanlar için büyük değer taşıdığını belirterek, "Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs'te İsrail, bu sefer gözlerini tekrar Mescid-i Aksa'ya dikti. Acımasızca canlarına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar. Müslüman Müslüman'ın kardeşidir. Kardeşlerimize ve İslam'a, yapılan zulme hep birlikte karşı çıkmak bizim görevimizdir. Allah'ın izniyle bütün bu zulümler bitecektir. İşgalci İsrail bir gün perişan olacaktır" dedi. İHH İl Başkanı Ahmet Çakmak ise tüm İslam devletlerinin Filistin'e yapılan saldırılara son verecek tedbirleri almaları gerektiğini belirterek, Filistinliler'e yönelik suç işleyen her İsrailli'nin yargılanarak cezalandırılması gerektiğini söyledi. Basın açıklamasının ardından dua edildi. 

IĞDIR

Iğdır’da Cuma namazının ardından Ulu Cami önünde “Özgürlük için meydanlardayız” sloganıyla Iğdır İHH gönüllüleri adına açıklama yapan Murat Akkuş, Kudüs'te uygulanan zulme karşı Türkiye’den çağrı yaptıklarını belirtti. Akkuş şöyle konuştu: “Geçtiğimiz hafta Mescid-i Aksa’nın avlusunda 3 Filistinli genç, işgalci İsrail askerleri tarafından kurşun yağmuruna tutularak şehit edildi. İsrail askerleri, yaraladıkları 3 Filistinli’ye tıbbî müdahalede bulunmak için gelen ambulansların Mescid’e girişine de izin vermedi. İsrailli asker ve polisler son yıllarda özellikle sivillere yönelik saldırıları artarak devam etmektedir. Bir taraftan Gazze’ye yönelik ölümcül abluka ve kuşatma devam ederken, diğer taraftan Kudüs’te yaşayan Filistinlilere ve Mescid-i Aksa’da ibadetlerini yerine getiren Müslümanlara yönelik saldırı, baskı ve yıldırma politikaları uygulanmaktadır. Son dönemde Kudüs’te ezanın yasaklanması, Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılması, ardından kapılarına metal arama dedektörlerin yerleştirilmesi, tüm Müslüman alemini derinden yaralamıştır. İsrail ise namaz kılan insanlara ibadet halindeyken saldırmaya devam etmektedir. Bu saldırılar sırasında Kudüs Müftüsü dâhil birçok kişi yaralanmıştır. İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları ve işlemiş olduğu suçları görüntülemek isteyen basın mensuplarına yönelik engelleme ve saldırılar da devam etmektedir. Filistinlilere yönelik saldırılar ve haksız gözaltılar tamamen bir işgal politikasının sonuçları olmakla beraber, her bir eylem ayrı ayrı suç niteliğindedir. İnsanın en kutsal ve dokunulmaz olanı, yaşam hakkı ve ibadet özgürlüğüdür. Kudüs ve Mescidi Aksa uluslararası hukukun ve tüm insanlığın koruması altında olmalıdır. İsrail işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmelidir” dedi.

TRABZON

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamaları Trabzon'da da protesto edildi. Tarihi İskenderpaşa Camii'nde cuma namazı sonrası düzenlenen basın açıklamasına AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve vatandaşlar hazır bulundu. Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Trabzon Temsilciliği adına basın açıklamasını okuyan Mustafa Kemal Şahin, saldırının İslam'a yapılan bir saldırı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Ortaya atılan bir bahaneyle, Mescid-i Aksa’ya müdahale edilmiş ve İsrail güçleri tarafından kapıları kapatılmıştır. Üç gün kapalı kaldıktan sonra İsrail polisinin kontrolü ve yapıya konulan metal arama detektörleriyle sınırlı bir şekilde ziyarete açılmıştır. Kudüs'e 1948'den beri yapılan işgaller bir yurtta değil, bizatihi İslam'a karşı yapılan saldırıdır. Artık öyle bir boyut almıştır ki ilk kıblemiz de ezan-ı Muhammediye yasaklayacak kadar alçaklaşmışlardır. Bunlara karşı durmak namus borcu olmuştur. Dik duruşumuzu Allah izin verirse eşkıyalıklar son bulup, zalimler kaçacak delik arayana kadar sürdüreceğiz. Biz Müslümanlar görevimizi yapıyor ve dille uyarıyoruz. Bizim dilimiz ki gönüllerde dualarla bir olup Allah'ın izniyle zalimlere lanet olarak yağar. Anlamamakta direniyorlar. Biz Allah'tan başka kimseden korkmayız. Bu zulüm devam ederse güçlenmeye devam edip zalimlere lanet olarak yağar. Anlamamakta direniyorlar. Biz Allah'tan başka kimseden korkmayız. Bu zulüm devam ederse güçlenmeye devam edip zalimlere kabus oluruz. Kardeşimizin canını yakanlar ve İslam düşmanlığı yapanlar, her daim enselerinde, bizim nefesimizi hissederek korku solusunlar. Filistin'deki Müslümanlar, kardeşlerimiz amcalarımız, teyzelerimiz, bilsinler ki, duamızla ve gönlümüzle, sonuna kadar onların yanındayız. Allah'ın izniyle bütün bu zulümler bitecektir. İşgalci İsrail bir gün perişan olacaktır." 

MUŞ

Muş'ta toplanan sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatmasını protesto etti.

Cuma namazının ardından Tuba Camii'nde toplanan sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri adına açıklama yapan Şerafettin Yıldız, Kudüs'ün özgürlüğü için meydanlarda olduklarını söyledi. Geçtiğimiz hafta Mescid-i Aksa’nın avlusunda 3 Filistinli gencin, İsrail askerleri tarafından kurşun yağmuruna tutularak şehit edildiğini ifade eden Şerafettin Yıldız, İsrail askerlerinin yaraladıkları 3 Filistinliye tıbbî müdahalede bulunmak için gelen ambulansların Mescid’e girişine de izin vermediğini hatırlattı. Yıldız, "İsrailli asker ve polisler son yıllarda özellikle sivillere yönelik saldırıları artarak devam etmektedir. Bir taraftan Gazze’ye yönelik ölümcül abluka ve kuşatma devam ederken, diğer taraftan Kudüs’te yaşayan Filistinlilere ve Mescid-i Aksa’da ibadetlerini yerine getiren Müslümanlara yönelik saldırı, baskı ve yıldırma politikaları uygulanmaktadır" dedi.
Yıldız'ın konuşmasının ardından hep birlikte dua edildi. Açıklamaya Memur-Sen Muş Şube Başkanlığı, Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanlığı, Hak-İş Muş Şube Başkanlığı, Lale-Der, Bayındır Memur-Sen Muş Şube Başkanlığı, Anadolu Gençlik Derneği, Özedönüş-Der, İHH İnsani Yardım Vakfı Muş Şube Başkanlığı, Zehra-Der, Selam-Der, Cihannüma, TÜGVA, Ensar Vakfı Muş Şube Başkanlığı, Eğitim-Bir-Sen Üniversite Temsilciliği, Sultan Alparslan 1071 Kültür ve Dayanışma Derneği, İlim Yayma Cemiyet Muş Şube Başkanlığı, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, AK Parti Muş İl Başkanlığı ile HÜDA-PAR Muş İl Başkanlığı katıldı. Açıklamanın ardından gruptakiler olaysız bir şekilde dağıldı.

ERZURUM

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail, Erzurum’da da protesto edildi. Erzurum Sivil Toplum Platformu’nun öncülüğündeki çeşitli STK'ların destek verdiği protesto, Lala Paşa Camiindeki Cuma namazının ardından gerçekleşti. Ellerindeki pankart ve Filistin bayraklarıyla İsrail’e tepki gösteren çok sayıda vatandaş, “Katil İsrail hesap verecek”, “Kahrolsun İsrail” sloganları attı. Daha sonra basın açıklaması yapan Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Güvenli, niyetin bütün dünya Müslümanlarına meydan okumak olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bütün dünyada Müslümanlara karşı planlı olarak zulüm, ölüm ve zayıf bırakma faaliyetleri devam ettiriliyor. Bu faaliyetlerin bir parçası olarak işgalci ve lanetli İsrail devleti ilk kıblemizde, Kudüs’ümüzde 3 Müslümanı Mescid-i Aksa’da şehit etti ve içerisine girilmeyi yasakladı. Cuma namazı kılmak için bile Müslümanlar Mescid-i Aksa’ya giremedi ve cumayı mescidin dışarısında kılmak zorunda kaldılar. Niyet belli ve bu niyet bütün dünya Müslümanlarına bir meydan okumadır. İşgal rejiminin baskıları ile Mescid-i Aksa’da 48 yıl aradan sonra ilk defa Cuma Namazı kılınamamıştır. Siyonist İsrail bununla da yetinmemiş, Mescid-i Aksa’nın giriş kapılarına yerleştirdikleri detektörler ile ibadet amacıyla mescide gelen Müslümanları ve cenaze namazı için getirilen naaşların bulunduğu tabutlara bile arama zorunluluğu getirdi. Selahattin’in rüyasının hakikate dönüştüğü, cumalar, Mescid-i Aksa’da yasaklanmaktadır. Müslümanlar kendi yurtlarında işgalci İsrail tarafından esaret altında tutulmak istenmektedir. Bir terör devleti olan İsrail daha önce bütün dünyaya hiç umursamadan seyrettirdiği ölüm ve vahşet fotoğraflarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Dünya Müslümanları, İsrail’in bu tasarruflarına karşı çıkmazsa, işgalci rejimin bundan cesaret alarak atacağı bir sonraki adım, Mescid-i Aksa’dan Müslümanları tamamen men etmek olacaktır.” İslam ülkelerine de tepki gösteren Güvenli, “Kim Allah’a (CC) ve Resulüne (S.A.V) itaat ediyorsa bilsin ki Kudüs’te ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’da Müslümanların malıdır. Oralarda yaşanan zulümlerin, kıyımların hesabı bizden sorulacaktır. Şairin “Gökte yapılıp yere indirilen şehir” Olarak tanımladığı Kudüs Siyonist İsrail’in işgali altındadır. Davası, İslam cihad ve zulümden kurtuluş olması gereken İslam ülkeleri ise çekişme ve ihtilaflar içerisindedir. Kudüs özgürleşmedikçe, haçlı zihniyeti silinip gitmedikçe; Müslümanlar ellerindekini lanetlilere peşkeş çekmeye devam ettikçe mustazaflara rahat yüzü yoktur” dedi. Basın açıklamasının ardından İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılan vatandaşlar, dua ettikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

ARTVİN

TÜGVA, İHH, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Artvinliler Vakfı ve Memur-Sen’in bir araya gelerek oluşturduğu Artvin Sivil Toplum Platformu, İsrail’in Mescid-i Aksa'da cuma namazını yasaklamasını Artvin’deki Halitpaşa Meydanı’nda toplanarak protesto etti. Artvin Sivil Toplum Platformu üyeleri, cuma namazının ardından Artvin Merkez’deki Halitpaşa Meydanı’nda buluştu. İsrail'in Mescid-i Aksa'da cuma namazı yasağını protesto amacıyla toplanan platform üyeleri, kendi kuruluşlarına ait dövizler ve üzerinde "Kudüs özgür olmadıkça bütün şehirler tutsaktır" ifadelerinin yer aldığı pankart açtı. Platform adına konuşan TÜGVA Artvin Şube Başkanı Halil İbrahim Keskin, Mescid-i Aksa’nın Müslümanlar için büyük bir değer taşıdığını dile getirerek "Mescid-i Aksa, alınların secdeyle buluştuğu, gönüllerin Rab ile buluştuğu ilk kıblemiz. Mescid-i Aksa, Müminlerin haykırışı, Müminlerin niyazı. Mescid-i Aksa biz Müslümanlar için büyük değer taşımaktadır. Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs'te İsrail, bu sefer gözlerini tekrar Mescid-i Aksa'ya dikti. Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar" dedi. İşgal güçlerinin ortaya atılan bahanelerle Mescid-i Aksa’nın kapılarını kapattığını dile getiren Keskin "Üç gün kapalı kaldıktan sonra İsrail polisinin kontrolü ve kapıya konulan metal arama dedektörleriyle sınırlı şekilde ziyarete açılmıştır. Her zaman olduğu gibi, vicdanları körelmiş Batı dünyası yine bizi yanıltmayarak sessizliğini korumuştur. Kudüs'e 1948 den beri yapılan işgaller bir yurtta değil, bizatihi İslam'a karşı yapılan bir saldırıdır. Artık öyle bir boyut almıştır ki ilk kıblemiz de Ezan-ı Muhammediye'yi yasaklayacak kadar alçaklaşmışlardır. Bunlara karşı durmak namus borcu olmuştur. Dik duruşumuzu Allah izin verirse eşkıyalıklar son bulup, zalimler kaçacak delik arayana kadar sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. Basın açıklamasının ardından Artvin İl Müftüsü Kemal Uçkun öncülüğünde Kudüs için dua edildi.

BAYBURT

Bayburt'ta İHH öncülüğünde TÜGVA, AGD, MGV, ve Memur-Sen üyeleri, Saat Kule Meydanı'nda bir araya gelerek Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail'e tepki gösterdi. Saat Kule Meydanı'nda tekbirler getirip İsrail aleyhinde sloganlar atan grup, daha sonra basın açıklaması gerçekleştirildi. Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs'te İsrail'in, bu sefer gözlerini yeniden Mescid-i Aksa'ya diktiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı, İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaya başladılar. Geçtiğimiz hafta Mescid-i Aksa’nın avlusunda 3 Filistinli genç, işgalci İsrail askerler tarafından kurşun yağmuruna tutularak şehit edildi. İsrail askerleri, yaraladıkları 3 Filistinli’ye tıbbî müdahalede bulunmak için gelen ambulansların Mescid’e girişine de izin vermedi. İsrailli asker ve polisler son yıllarda özellikle sivillere yönelik saldırıları artarak devam etmektedir. Bir taraftan Gazze’ye yönelik ölümcül abluka ve kuşatma devam ederken, diğer taraftan Kudüs’te yaşayan Filistinlilere ve Mescid-i Aksa’da ibadetlerini yerine getiren Müslümanlara yönelik saldırı, baskı ve yıldırma politikaları uygulanmaktadır." Grup dua ettikten sonra meydandan ayrıldı.

MERSİN

Mersin Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa'da Cuma namazını yasaklamasını protesto etti. Mersin Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri, bugün Cuma namazı sonrası Ulu Cami önünde bir araya geldi. İsrail’in Mescid-i Aksa’da cuma namazı yasağını protesto etmek amacıyla toplanan vatandaşlar, tekbir getirip, sloganlar atarak İsrail'e tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Mersin Şubesi Başkanı Mesut Kayacı, Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ilk kıblesi olduğunu belirterek, "Var olan günden beri İslam ülkelerine terör ihraç eden siyonist İsrail küstahlığına devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü Mescid-i Aksa'da 3 Müslümanı şehit eden İsrail, Müslümanları Mescid-i Aksa'ya sokmamak için elinden geleni yapıyor. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın her kapasında sözde İsrail polisi denilen katiller sürüsü bekliyor. Mescidin kliniği tarumar edilmiş, içerideki tüm dolapların kapıları kırılmış, tüm kuyuların kilitleri parçalanmış ve içeri savaş alanına çevrilmiş durumdadır. Siyonist İsrail istediği zaman ezanı susturmakta, istediği zaman Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girmesini yasaklamaktadır. Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktadır" diye konuştu.

KOCAELİ

İsrail Kocaeli'de de protesto edildi. İzmit ilçesinde TÜGVA Kocaeli İl Temsilciliği öncülüğünde AK Parti Kocaeli milletvekilleri Zeki Aygün, Sami Çakır, Mehmet Akif Yılmaz, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan grup, cuma namazının ardından ellerindeki çeşitli dövizlerle tekbir getirip, İsrail aleyhine sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan TÜGVA Kocaeli Teşkilat Koordinatörü Muhammed Hanefi Akbulut, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için büyük önem taşıdığını söyledi. İsrail'in bu kez Mescid-i Aksa'ya gözünü diktiğini ifade eden Akbulut, İsrail'in artık insanların ibadet etmesine de engel olduğunu kaydetti.  Akbulut, "Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Kardeşlerimize ve İslam'a yapılan zulme hep birlikte bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak bizim görevimizdir. Oraya atılan bir bahaneyle Mescid-i Aksa'ya müdahale edilmiş ve
İsrail güçlerince kapıları kapatılmıştır. Üç gün kapalı kaldıktan sonra İsrail polisinin kontrolü ve kapıya konulan metal arama dedektörleriyle sınırlı şekilde ziyarete açılmıştır. Her zaman olduğu gibi vicdanları körelmiş Batı dünyası yine bizi yanıltmayarak sessizliğini korumuştur. Kudüs'e 1948'den beri yapılan işgaller bir yurtta değil, İslam'a karşı yapılan bir saldırıdır." ifadesini
kullandı.

"ALLAH'IN İZNİYLE ZULÜMLER BİTECEK" 

Bu yapılanlara karşı durmanın namus borcu olduğunu anlatan Akbulut, dik duruşlarını "eşkıyalık" son bulana kadar sürdüreceklerini bildirdi. Akbulut, dua ve gönülleriyle Filistin'deki Müslümanların sonuna kadar yanlarında olduklarını aktararak, "Allah'ın izniyle bütün bu zulümler bitecektir. İşgalci İsrail bir gün perişan olacaktır." diye konuştu. Konuşmalar arasında katılımcılar, sık sık İsrail aleyhine "Kahrolsun İsrail" şeklinde sloganlar attı. Açıklamanın ardından dua edildi.

BİNGÖL

Bingöl'de bir araya gelen sivil toplum kuruluşları (STK), Mescid-i Aksa'nın İsrail askerleri tarafından işgal edilmesine tepki gösterdi. Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Dörtyol Saat Kulesi önünde basın açıklaması yaparak, İsrail’in Mescid’i Aksa’daki ihlallerini protesto etti. Platform adına basın açıklamasını okuyan Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, İsrail’in Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya olan saldırılarının arttığını ifade etti. Arslan açıklamasında, "İslam coğrafyasındaki her işgalin, fitnenin ve terörün içinde olan ve şer odaklarının fikir babası, her birinde parmağı olan işgalci İsrail, son birkaç aydır barbarlığını ve vahşiliğini Kudüs ve Mescid-i Aksa merkezli daha da arttırdı. Ezanın yasaklanması, sokak ortasında, evlerinin önünde, mescit avlularında gün aşırı Filistinli Müslümanların şehit edilmesi, 1967’den bu yana ilk kez bu Cuma, Mescid-i Aksa’da Cuma’ya izin verilmemesi İsrail zulmünün giderek artan alçaklığına birkaç örnektir” dedi. Müslümanların kardeş olduğuna vurgu yapan Arslan, “Biz Bingöllü Müslümanlar olarak İsrail terör devletine, ABD ve bilumum emperyalist güçlere ilan ediyoruz ki Filistin’den Suriye’ye, Mısır’dan Doğu Türkistan’a, Myanmar’dan Yemen’e kadar zalimlere karşı İslami kimlikleriyle onurla mücadele eden Müslüman kardeşlerimiz direnişlerinde yalnız değiller. 'Müslümanlar ancak kardeştirler' ilkesi bizim için her şeyden önemlidir. Siyonist İsrail’in Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin'deki politikasının Müslümanların parçalanmışlığına endeksli olduğunun farkındayız. Siyonist İsrail’in topraklarımızdaki varlığının vebali tüm İslam ülkelerinindir. Bu küstahlıklar karşısında tüm hükümetler öncelikle Siyonist İsrail’le olan ilişkilerini kesmelidirler” ifadelerine yer verdi. Arslan, Türkiye’de bulunan İsrail Büyükelçiliği'nin kapatılması yönünde çağrıda da bulundu. 

ŞIRNAK

Şırnak'ta Yeni Mahalle Geylani Camisi'nde cuma namazı çıkışı, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamalarına tepki gösterildi. Basın açıklamasına katılanlar, "Kahrolsun İsrail ", "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı ve tekbirler getirdi. İHH İl Temsilcisi Serdar Tatar, burada yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin 4 Haziran 1967'den bu yana, Müslümanların ilk kıblesini Mescid-i Aksa'yı işgal ettiğini söyledi. Müslümanların ilk kıblesindeki kuşatma ve baskının artarak sürdüğünü, bundan dolayı Filistinlilerin yüzyıllardır Mescid-i Aksa'yı ve kutsal mekanı korumak için bedel ödediğini anlatan Tatar, Mescid-i Aksa'nın sadece Filistinlilerin değil, dünyadaki tüm Müslümanların sahip çıkması gereken bir mabet olduğunu vurguladı.
İsrail'in yıldırma ve unutturma politikası izlediğini aktaran Tatar, "Filistinliler asla yalnız bırakılmayacak, Mescid-i Aksa asla terk edilmeyecektir. Filistin'e ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak imanımızın, vicdanımızın ve insanlığımızın ortak sorumluluğudur." dedi. Açıklamaya, Memur-Sen, Cihannüma, Mustazaflar Cemiyeti ve bazı sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar da destek verdi.

Şehri Nuh Mahallesi Geylani Cami çıkışında da Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Şırnak İl Temsilciliği öncülüğünde "Kızgınlık Cuması" konulu basın açıklaması yapıldı. Grup adına açıklama yapan TÜGVA Şırnak İl Temsilcisi Fırat Som, yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs'te İsrail'in bu sefer gözlerini tekrar Müslümanlar için büyük değer taşıyan Mescid-i Aksa'ya diktiğini söyledi. Uzun zamandan beri ilk defa Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınamadığını belirten Som, "Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar. Müslümanlara ait mukaddes mekana bir saldırı olan bu tehlikeli girişim, İslam ümmeti açısından asla kabul edilebilecek bir durum değildir. Bu pervasızlığın bir sonraki aşaması bu kutsal mekanı tamamen işgal edip hakimiyet kurmaktır." dedi.

ELAZIĞ

Elazığ'da, Mescid-i Aksa’nın İsrail askerleri tarafından işgal edilmesine tepki gösterildi. Elazığ İmam Hatip Platformu ve İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (ELİMDER) ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilciliği, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı Müslümanların girişine kapatmasına ilişkin Cuma Namazı'nın ardından tepki gösterdi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, 'Kahrolsun İsrail' sloganlarıyla İsrail'e olan tepkilerini gösterdi. Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ilk kıblesi olduğunu belirten ELİMDER Başkan Vekili Osman Cem Karahüseyinoğlu, "Mescid-i Aksa müminlerin haykırışı ve niyazıdır. Mescid-i Aksa biz müminler için büyük değer taşımaktır. Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs'te İsrail bu sefer gözlerini tekrar Mescid'i Aksa'ya dikti. Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktadır. Müslüman Müslümanın kardeşidir. Kardeşlerimize ve İslam'a yapılan zulme hep birlikte bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak bizim görevimizdir" dedi. AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, ELİMDER Başkan Vekili Osman Cem Karahüseyinoğlu, TÜGVA Elazığ İl Temsilcisi Mustafa Şerifoğulları, STK temsilcileri ve vatandaşların katıldığı basın açıklaması, Filistin'de yaşayan Müslümanlar için dua edilmesiyle sona erdi.

HATAY

Hatay’ın İskenderun ilçesinde İsrail’in Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatması protesto edildi. Anadolu Gençlik Derneği, İHH İnsani Yardım Derneği, Eğitim Bir Sen, Saadet Partisi, Hüda Par, Hizmet Vakfı, İlim Der, Peygamber Sevdalıları, HASİP ve İlim Yayma Cemiyeti, Mescid-i Aksa Platformu oluşturdu. İskenderun Boyacılar Parkı'nda cuma namazı çıkışında toplanan Mescid-i Aksa Platformu üyeleri ve vatandaşlar İsrail aleyhinde sloganlar attı. Platform adına açıklama yapan AGD İskenderun Temsilcisi M. Zahit Emir, İslam-Müslüman kimliğini öne çıkararak tanıtan sivil toplum kuruluşlarından medya kuruluşlarına birçok yapının uzun bir süredir İsrail’in küstahlıkları konusunda sessiz kalışının ibretlik olduğunu söyledi. Emir, İsrail’in varlığına alışmanın, İsrail ile normalleşmeyi kabul etmenin, İsrail’in zulmünü görmezden gelmenin her Müslüman için utanç verici bir durum olduğunu belirtti. Basın açıklaması sırasında vatandaşlar da İsrail aleyhine protestolar gerçekleştirdi. Açıklamaya, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur ve yönetim kurulu ve bazı belediye meclis üyeleri katıldı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN