Sultangazi'deki olaya adli ve idari soruşturma başlatıldı

Sultangazi'deki olaya adli ve idari soruşturma başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Sultangazi'deki olayın aydınlatılması için adli ve idari soruşturma başlattı.

Sultangazi'de 2 gencin öldüğü olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine yapılan bir ihbar sonucu polis ekipleri, Sultangazi Kent Ormanı'nda saat 22.00 sıralarında giriş- çıkışı kapatarak denetim yaptı.  Bu sırada içinde 5 gencin bulunduğu araç durdurulmak istendi.  Sürücü koltuğunda 15 yaşındaki Demirhan E.'nin bulunduğu otomobil bir anda hızlandı. Otomobil  önce bir polise hafif şekilde çarptı, ardından da zırhlı araca çarparak yoluna  devam etti. 

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bunun üzerine ekipler önce havaya ateş etti. Daha sonra ise şüpheli otomobile ateş açıldı. Hızla yoluna devam eden otomobil tıp merkezi önünde durdu.  Araçta bulunan 5 kişiden 4'ünün vurulduğu ortaya çıktı. Ağır yaralanan 18 yaşındaki Oğuzhan Erkul ve Barış Kerem hayatını kaybetti  Olayda Ramazan A.(17) ile Demirhan E.(15) ise hafif şekilde yaralandı. Birkan Y.(17) ise yara almadı.

BİR ANDA GAZA BASTI İDDİASI

Gözaltına alınan  17 yaşındaki Birkan Y.'nin, polis ekiplerine verdiği ilk ifadesinde, "Alkol almak için ormana gittik. Ormandan çıkarken polis ekiplerini gördük. Demirhan E.'ye ekiplerin trafik polisi olmadığını durmasını söyledik. Daha sonra 'Tamam' dedi. Ardından hızla gaza bastı. Niye böyle yaptığını anlamadım" dediği öğrenildi.

OTOMOBİLİN ARANMASI VAR

Yapılan inceleme sonrası otomobilin hacizli olması sebebiyle arama kaydının bulunduğunu, 15 yaşındaki sürücü Demirhan E.'nin de ehliyetinin olmaması sebebiyle kaçmış olabileceği belirtildi.

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından, yaşanan olayın aydınlatılması için adli ve idari soruşturma başlatıldı.

İSTANBUL/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN