‘Trump yola PYD ile devam edecek’

‘Trump yola PYD ile devam edecek’

Referanduma bir aydan az bir süre kala ABD’ye giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, New York Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Cumhuriyet Buluşması etkinliğine katıldı.

ABD temaslarında gördüklerinin ‘iç açıcı olmadığını’ söyleyen Yılmaz “Bu, Türkiye için de tedirginlik verici bir durum” dedi. Çeşitli kuruluşlarla görüştüklerini, kongrede temaslarda bulunduklarını ve farklı düşünce kuruluşlarıyla bir araya geldiklerini aktaran Yılmaz, FETÖ lideri Gülen’in iadesi konusunda Trump yönetiminin Obama’dan farklı bir bakış açısına sahip olmadığını savundu.

Suriye’deki gelişmeleri de görüştüklerini belirten Yılmaz, ABD bürokrasisinin önemli bir kısmının PYD ile ilişkilere devam etmekten yana olduğunu ifade ederek “Obama yönetiminin Türkiye’yi idrak edemediğini, yeni yönetimle daha iyi anlaşılacağını, kendilerinin bu önemi bildiklerini belirtiyorlar. Ama PYD konusuna gelince çok farklı bir çizgide olmadıklarını, yeni yönetimin de PYD ile çalışmaktan vazgeçmeyeceğini anlamış olduk” ifadelerini kullandı. ‘Hayır’ kampanyası yürüten MHP eski milletvekili Meral Akşener de etkinliğe video konferans yöntemiyle bağlandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN