Rakka’da ortaklık 16 Nisan sonrası

Rakka’da ortaklık 16 Nisan sonrası

Ankara’yla Rakka operasyonu için temaslarını sürdüren Washington, tarih verdi. ABD, IŞİD’in kalesine yapılacak harekât için son kararını vermeden referandum sonuçlarını görmek istiyor.

ÖZEL HABER / HİLAL ÖZTÜRK

Türkiye’nin El Bab’dan sonra hedef olarak açıkladığı Menbiç operasyonu, hem ABD hem Rusya’nın terör örgütü PYD’ye kalkan olmasıyla durakladı. Ancak ABD ile Rakka operasyonu konusunda üst seviyede görüşmeler bu süreçte de devam etti. Türkiye PYD’yi dışarda bırakarak IŞİD’i temizleme operasyonu yapmayı teklif etti. ABD bu konuda olumlu ya da olumsuz bir karar açıklamadı. Gelinen bu aşamada ABD’den Ankara’ya bilgi notu gönderilerek Türkiye ile Suriye’de yapılacak operasyon planlarının referandum sonrasına bırakıldığı bildirildi. ABD’nin bu kararı referandum sonuçlarına göre oluşacak Türkiye tablosuna göre hareket edeceği mesajı olarak yorumlandı.

Ancak Türkiye’nin Menbiç operasyonu için hazırlıklarını sürdürdüğü belirtiliyor. Menbiç’in öncelikli olarak yerli halkına bırakılmasını öneren Türkiye, ancak bu mümkün olmuyorsa PYD dışında kim olursa olsun bırakılabileceği önerisini muhattaplarına sundu. Türkiye’nin ABD veya Rusya ile karşı karşıya gelmeden Menbiç’i PYD’den kurtarma planları ise tamamlandı. Türkiye’nin Menbiç ile ilgili çoklu planlarla hareket ettiği belirtiliyor. Hazırlıkların tamamlandığı Karargâh’tan gelecek emrin beklendiği ifade ediliyor. Karar, daha önce çoklu planın ilk seçeneğinde operasyonun Akçakale sınırından başlayacağını yazmış, ÖSO’nun Tel Abyad’a yöneleceği ve Fırat Kalkanı harekatındaki gibi süpürme stratejisi ile hareket edileceğini duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN