Üniversiteler ne zaman açılacak 2021? Hangi bölümlerde yüz yüze eğitim olacak?

Üniversiteler ne zaman açılacak 2021? Hangi bölümlerde yüz yüze eğitim olacak?

Üniversitelerin 2021-2022 akademik takvimi belli oluyor. Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 13 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren lisans ve önlisans bölümlerinde eğitime başlanacağını açıklamasının ardından üniversitelerin yıllık akademik takvimleri netleşiyor. İşte, üniversitelerin açılış tarihi...

Koronavirüs salgını nedeniyle 1,5 yıldır uzaktan eğitim modeliyle ders yapan üniversitelerin 2021-2022 öğretim sezonunda nasıl eğitim yapacağı merak konusu oldu. Aşılamanın artmasıyla bu yıl yüz yüze eğitime başlanmasına karar verilen üniversitelerde, öğrencilerin ve öğretim üyeleri ile okul çalışanlarından aşı kartı ya da haftada iki kez negatif PCR testi istenecek.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK 2021?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, normalleşme takvimi kapsamında üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takviminin 13 Eylül 2021 Pazartesi günü itibarıyla başlayacağını açıkladı.

Bilindiği üzere, yönetimleri bağımsız olan üniversitelerin akademik takvimleri farklılık gösteriyor. 13 Eylül 2021 tarihinden sonra eğitime başlayacak üniversitelerin akademik takvimlerine internet sitelerinden ulaşmak mümkün.

ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM OLACAK MI?

Türkiye genelinde aşılamanın hedeflenen hızda devam etmesi dolayısıyla üniversitelerde 2021-2022 sezonunda yüz yüze eğitim yapılacak.

YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde yüz yüze eğitimle ilgili şunları söyledi:

"Yeni bir akademik yıla giriyoruz. Ekim ayının başında üniversitelerimizle açmış olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız teşrifleriyle umumi bir açılış gerçekleşecektir.

YÖK olarak biz yüz yüze eğitim faaliyetlerini sürdürmek istiyoruz. Salgın şartlarının ülkemizde nasıl gelişeceğini de önceden göremediğimiz gibi salgının seyrine göre yüz yüze eğitim esnasında diğer eğitim-öğretim usullerinin de (hibrit, uzaktan, dijital, online vb.) üniversiteler tarafından kullanılması için karar aldık.

Üniversitelerimiz salgın boyunca eğitim öğretimin aksamaması hususunda hibrit ve harmanlanmış eğitim modellerinden faydalanabilecekler.

Üniversitelerimiz bu modellerle birlikte yüz yüze ders yapma imkanının yanı sıra derslerinin bir kısmını online yapabilme yetkisine haizdir. Üniversitelerimiz bu konuda gerekli çalışmaları tamamlamıştır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN