Valilikten, polis sendikasına Taksim engeli!

Valilikten, polis sendikasına Taksim engeli!

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs için Taksim’e çelenk bırakmak isteyen Emniyet Teşkilatı Sendikası’na izin vermedi. Sendikadan "Müracaat eden tüm sendikaların, Taksim anıtına çelenk koymasına ve basın açıklamasına izin verilmesine rağmen Sendikamıza izin verilmemiştir. Bizi saraçhane meydanına yönlendirmeye çalışanlara diyoruz ki; sizlerin oyununa gelmeyeceğiz." açıklaması geldi.

Emniyet Teşkilatı Sendikası 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim’e yürümek ve anıta çelenk koymak istedi. İstanbul Valiliği’ne başvuruda bulunan sendikaya izin verilmedi.

Sendikanın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“İstanbul Valiliğine zamanında gerekli resmi müracaatları yaparak, Emniyet Teşkilatında çalışan emekçilerinin sesi olmak ve 1 Mayıs'ın normalleşmesine katkı sağlamak için taksim meydanına çıkmak isteğimizi dile getirdik. Müracaat eden tüm sendikaların, Taksim anıtına çelenk koymasına ve basın açıklamasına izin verilmesine rağmen Sendikamıza izin verilmemiştir. Bizi saraçhane meydanına yönlendirmeye çalışanlara diyoruz ki; sizlerin oyununa gelmeyeceğiz.

Bu teşkilatın sesi olmaya devam edeceğiz, sahipsiz bırakmayacağız. Diğer tüm hizmet sınıflarında bulunan memur sendikalarına izin verilirken Emniyet Teşkilatını temsilen yapılan tek başvurunun reddiyle mevcut durumun normalleştirilmesi engellenmiştir. Hayatın her alanında emniyet çalışanlarını temsil etmeye devam edeceğiz. Emniyet teşkilatı çalışanları da emekçidir. Tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutluyoruz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN