Yeni Akit Yayın Yönetmeni Kadir Demirel öldürüldü | Son dakika haber

Yeni Akit Yayın Yönetmeni Kadir Demirel öldürüldü | Son dakika haber

Yeni Akit Gazetesi Yayın Yönetmeni Kadir Demirel Hakk'ın rahmetine kavuştu. Başakşehir'deki kızının evinde damadı tarafından bıçaklanan Kadir Demirel hayatını kaybetti. Yeni Akit eski Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya'nın umrede geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesinin ardından Demirel, geçen yıl bu göreve getirilmişti.

 Yeni Akit gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel, İstanbul Başakşehir'de iftar öncesi damadı tarafından bıçaklanarak öldürüldü. 

Kadir Demirel, Başakşehir Yunus Emre Caddesi'ndeki kızı Esma Karanfil'in evinde damadı Cemil Yavuz Karanfil ile tartıştı. Kavgaya dönen tartışmanın ardından Karanfil, kayınpederini bıçakladı.

Araya giren eşi Esma Karanfil'i de bıçaklayan damat, daha sonra olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan Demirel hayatını kaybederken, Esma Karanfil ise kaldırıldığı hastanede ameliyata alındı.

Olay yerine gelen polis ekipleri yaptıkları incelemenin ardından kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

17-05/29/kadir-demirel.jpg

Kader Demirel'in vefatı dostlarını ve sevenlerini yasa boğdu. Yıllardır birlikte çalıştığı meslektaşları sosyal medyadan duygularını ve taziye mesajlarını paylaştı. 

Demirel'in cenazesi, Fatih Camii'nde ikindi namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak. 

KADİR DEMİREL KİMDİR?

1961 yılında Niğde’de doğan gazeteci Kadir Demirel, İlkokulu Kayseri’nin Yeşilhisar kazasında, İmam-Hatip Lisesini Niğde’de de okudu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitiren Kadir Demirel, öğrenciyken Milli Gazete’de işe başladı. 5 yılı aşkın bir süre Milli Gazete’de çalıştıktan sonra Sabah’a geçti ve oradan askere gitti.

Askerlik dönüşü Zaman Gazetesi’nde gazeteciliğe devam eden Kadir Demirel, politika editörlüğü, Avrupa yayın sorumluluğu, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ve gazetelerinin yayımlanmasında öncülük etti. 1998 yılında Moskova Zaman’da Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. 2000 yılında Zaman’dan ayrılan Demirel, Yeni Şafak Gazetesi’nde 5 yılı aşkın süre Yazı İşleri Koordinatörü, 8 yıl da Bölge Haberleri Müdürü olarak görev yaptı. 2014 Kasım’ında Yeni Şafak’tan ayrıldı. Aynı ay içinde Yeni Akit’te Yazı İşleri ve Yayın kurulu Üyesi olarak göreve başladı.

14 Mart 2016’da ise Hasan Karakaya'nın vefat etmesinin ardından Yeni Akit’te Genel Yayın Yönetmeni oldu.

YENİ AKİT GAZETESİ ÖNÜNDE TÖREN

Damadı tarafından bıçaklanarak öldürülen Demirel'in cenazesi saat 14.00 sıralarında gazetenin Halkalı'da bulunan binası önüne getirildi. Burada düzenlenen törene Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, Yeni Akit yazarları Hüseyin Öztürk ve Ali İhsan Karahasanoğlu, Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı, Haber Müdürü Murat Alan, eski devlet bakanı Hasan Aksay  ve gazete çalışanları katıldı. 

HELALLİK İSTENDİ

Törende konuşan Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, “Kadir gerçekten inançlarına bağlı, dürüst ve sakin bir arkadaşımızdı. Takdir böyleymiş. Kendisini dün akşam saat 19.00'a gelirken asansörden inerken gördüm. 'Hayrola' dedim, iftara gittiğini söyledi, 'Allah yolunu açık etsin' dedim, gitti. Bir buçuk saat sonra ölüm haberini aldık. Hayat bu kadar pamuk ipliğine bağlı" diye konuştu.. 

17-05/30/2017053016080819_0k22db4nggebdv0c0ulcl209l51.jpg

Gazetenin yazarlarından Ali İhsan Karahasanoğlu da kısa bir konuşma yaparak, “Allah mekanını cennet etsin. Bir Ramazan günü oruçluyken vefat etti. İnşallah allah hepimizi cennette buluşturur" diye konuştu.  Konuşmaların ardından Kadir Demirel için dua okundu ve helallik istendi. Demirel'in cenazesi daha sonra Fatih Camii'ne götürüldü. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN