Hatay’da Çevlik Sahili’nde göçmenleri taşıyan bottaki patlamada Deniz Er Alper Al şehit oldu

Hatay’da Çevlik Sahili’nde göçmenleri taşıyan bottaki patlamada Deniz Er Alper Al şehit oldu

Hatay Samandağı Çevlik Sahili’den 4 kilometre açıkta içinde iki ceset bulunan bot, limana çekilirken içinde tuzaklandığı iddia edilen bomba patladı. Suriye’li sığınmacıları taşıyan ‘cansalı’ ilk kez bir askeri şehit etmiş oldu.

[Karar]
HİLAL ÖZTÜRK

Hatay Samandağ Çevlik Sahili’nde kaçak göçmenleri taşıyan ve ‘Cansalı’ adı verilen bir botta patlama oldu. Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görevli Deniz Er Alper Al şehit oldu, Balıkçı Ali Doğru yaralandı. İlk tespitler botun kıyıya çekildiği sırada içinde bulunan iki cesedin altına tuzaklanan bir patlayıcının infilak ettiği yönünde. Savcılık da terör saldırısı ihtimalini araştırıyor.

TUZAK MI KAZA MI

Karar’ın Valilikten aldığı bilgilere göre, sabah 08.30’da bir balıkçı Çevlik Sahili’ne 4 kilometre açıkta bir şişme bot içinde iki ceset olduğu ihbarı yaptı. Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görevli askerler balıkçıyla birlikte bota yaklaştı ve inceleme yaptı. Bot içinde iki ceset olduğu teyit edildi. Botun video ve fotoğraf görüntüleri alındı. Bunun üzerine adli makamlar botun limana çekilmesi talimatı verdi. Valiliğin internet sitesindeki açıklamasında “Botun limana çekilmesi için hazırlık yapılırken önceden tuzaklandığı değerlendirilen patlayıcı infilak etti” denildi.

BİR SUBAY YARALANDI

Ancak ilk tespitlere göre botta el yapımı veya farklı bir bomba düzeneği bulunamadığı yönünde. Savcılığın soruşturması sonunda olayın bir terör saldırısı mı yoksa kaza mı olduğunun net olarak ortaya çıkacağı belirtildi. Patlamada, ihbarda bulunan balıkçıyla birlikte bir subayın da yaralandığı ve durumlarının iyi olduğu iddia edildi.

ACILI ANNEDEN AĞITLI VEDA

Hakkari Şemdinli’de Tekeli Tabur Komutanlığı’na PKK’lı teröristlerin havanlı saldırısı sonrası çıkan çatışmada şehit olan onbaşı Cuma Akıl’ın cenazasi Gaziantep’te düzenlenen askeri törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. PKK’nın saldırısında şehit olan Akıl’ın Türk bayrağına sarılı tabutunu gören yakınları fenalık geçirirken, oğlunun tabutuna sarılan anne Hatice Akıl gözyaşlarıyla ağıt yakması yürek burktu. Şehidin kardeşi Mustafa Akıl’ın feryadı ise yürek dağladı.

"HEDEF 5-10 ASKERİN ŞEHİT EDİLMESİYDİ"

Hatay Valisi Ercan Topaca, dün Samandağ'da bir askerin şehit olduğu patlamadaki asıl hedefin, sahil güvenlik ekiplerini bölgeye çekip, oraya gelecek 5-10 askerin şehit edilmesi olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN