Davutoğlu: Rus uçağını düşürün talimatını ben verdim

Davutoğlu: Rus uçağını düşürün talimatını ben verdim

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti grup toplantısında konuşuyor. Davutoğlu düşürülen Rus uçağıyla ilgili talimatı Genelkurmay Başkanlığı'na kendisinin verdiğini söyledi. Başbakan Rusya ile Türkiye'nin tarihi ilişkilerine dikkat çekerek "Amacımız ilişkileri bitirmek, düşmanca tavır sergilemek değil" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinden sonraki ilk grup toplantısında düşürülen Rus uçağı ve Moskova ile ilişkiler konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı. "Düşürün" talimatını Genelkurmay'a kendisinin verdiğini açıklayan Davutoğlu Rusya ile ilişkiler konusunda da "Amacımız kriz çıkarmak değil" dedi. Türkiye'nin PKK operasyonlarına da devam edeceğini kaydeden Davutoğlu şehirlerde hendek kazanlara da "O hendeklere sizi gömeriz" mesajını gönderdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

3 Kasım 2002'den beri emaneti layıkıyla taşıdık. Buna tarih de millet de Allah da şahit. Kurucu Genel Başkanımız sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı saygıyla selamlıyorum.

15-11/25/aa_picture_20151125_6893262_high.jpg

Hepimiz bu büyük davanın neferiyiz. Bu kutlu yolda aramızdan ayrılanlar oldu. Allah rahmet eylesin. Allah bizi milletimizden milletimizi de bizden ayrı düşürmesin. Ve nihayet pazar günü Ak Parti içindeki İsmail Kahraman'ı Meclis Başkanı seçtik. Saygın ve liyakatiyle bu makama en çok yakışan isimdir.

Yeni kabineyi, belirleme sürecini de azami dikkatle sürdürdük. Türkiye'yi 4 yıl boyunca yönetecek listemizi oluşturduk Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Listeyi kamuoyumuzla paylaştık.

Tüm insanların hukukunu koruyacağız

En doğru isimleri seçmeye çalıştık. Ak Parti o kadar yetkin isimlerden oluşan bir kadroya sahip ki emin olun zihnimde her bakanlık için 4-5 isim arasında dolaştım durdum. 3-4 liste çıkarabilirdik. Bu liste Türkiye'nin öncelikli ihtiyaçları göz önüne alınarak hazırlandı.

Son nefesimize kadar bu emaneti ruhumuzda tutacağız. Yoğun bir çalışma programı bizi bekliyor. İnşallah Türkiye'ye yakışan şekilde yöneteceğiz. İlk grup toplantımızda açıkça duyuruyorum, tüm insanlarımızın hukukunu korumak temel amacımız olacaktır. Bütün inançların korunması temel amacımızdır. Kimsenin hukukunu kimseye çipnetmeyeceğiz.

Güç ve kuvvetin değil hukuk ve adaletin belirleyici olduğu anlayışla hareket edeceğiz. Kibir ve gurur Allah'ın izniyle bizi esir alamayacaktır. Biz bu topraklara sevgi tohumları ekeceğiz. Muhalefetin demokrasinin olmazsa olmaz unsur olduğunu unutmayacağız. Bizim gibi düşünmeyenlere saygıda kusur etmeyeceğiz.

78 milyon için değil, yer yüzü için mücadele veriyoruz

Bize sadece 78 milyonun değil bütün yer yüzü için hak ve hakkaniyet mücadelesi veriyoruz. AK Parti sadece milli değil evrensel bir harekettir. Bakın seçim öncesi 5. parti kurulacak diye güya bizim bölüneceğimizi söyleyenler şimdi kendi kongrelerine gitmeye korkuyor.

15-11/25/aa_picture_20151125_6893104_high.jpgBaşbakan Davutoğlu'na, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle rozet verildi. Rozeti, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili İlknur İnceoz taktı. / FOTOĞRAFLAR: AA

Dün sabah Türk hava sahamızı ihlal eden ama uyarılara rağmen ihlali sonlandırılmayan 2 uçak 5 dakikada 10 kere uyarılmış bir tanesi f 16 uçaklarımız tarafından müdahale gerçekleştirilmiştir. F16 savaş uçaklarımız uçağa Türkiye sınırları içindeyken ateş açmıştır. Düşürülen uçağın Rus uçağı olduğu Rusya Federasyonu'nun açıklamasıyla ortaya çıkmıştır.

Talimatı ben verdim

Hava sahamızın Rus uçakları tarafından ihlal edilmesinden sonra defalarca gerekli uyarılar yapılmıştır. Tekrarı halinde sorumluluğun Rus tarafına ait olduğu önemle vurgulanmıştır. Son 1 hafta içinde Bayırbucak'ta saldırıların yoğunlaşmasından sonra bu husus tekrar vurgulanmıştır. Her türlü tedbiri alacağımız dile getirilmiştir. Gerekli talimatları Genelkurmay'a bizzat tarafımdan verilmiştir.

O sınır aynı zamanda NATO sınırıdır

Eğer sınırlarımız ihlal ediliyorsa buna yönelik tedbiri almak hakkımızdır. Olay sonrasında bütün gelişmeleri takip ettik. Müttefiklerimizi bilgi,lendirmek amacıyla NATO olağanüstü bir görüşme gerçekleştirildi. İhlal edilen hava sahası aynı zamanda NATO hava sahasıdır. Tabiatıyla Rusya Federasyonu makamlarına da bilgi verdik.

İplerin gerilmesini istemiyoruz

Bizim Rusya ile ekonomik siyasi ve toplumsal bağlarımız son derece önemlidir. Böylesi kazalar hassasiyet gösterdiğimiz bir durumdur. Rusya ile ipleri germek gibi bir derdimiz yok. Rusya bizim dostumuzdur. Büyük dostluklar iletişim kazalarıyla bitmez. Gerilimin tırmandırılmaması özen gösterilmesi gereken bir durumdur. Vatandaşlarımızın izzetti söz konusu olduğunda bugün de yarın da her türlü tedbiri alacağımızı herkes bilmelidir.

15-11/25/aa_picture_20151125_6893381_high.jpgBaşbakan grup toplantısından sonra Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. 

Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağında gözü yoktur. Türkiye bölgede her türlü gerilime karşıdır. Bu ülkenin her karış toprağının korunması noktasında herhangi bir tereddüt içinde olmadık bugün de olmayacağız.

Suriye'deki kaosun sona ermesi için IŞİD ve Esad teröründen kurtulmak gereklidir. Suriye'de siyasi geçiş hayati öneme sahip. Masum sivilleri katledenlere dur diyelim. Bayırbucak bölgesindeki Türkmen kardeşlerimize çok yoğun saldırı söz konusudur. Bu durumu yakından takip ediyoruz.

DEAŞ Esad'a yardım ediyor

Bu olaylar da göstermektedir ki yabancı savaşçılar Suriye rejimine destek vermektedir. Bayırbucak'ta tek bir terör unsuru yoktur. DEAŞ'a saldırıyoruz diye de Bayırbucak'taki masum Türkmenler'in hedef alınmasına da izin vermeyiz. DEAŞ'a karşı operasyon yapılıyorsa bu uluslarası şemsiye altında yapılmalıdır.

Türkiye sınırına varil bombaları atılıyor ve adeta katliam yapılıyor. Bayırbucak Türkmenleri ta Selçuklu zamanında Hac yolunun güvenliği için oraya yerleştirilmiştir. Bizim duruşumuz bellidir mesajımız açıktır. Suriye halkları barış içinde yaşama hakkına sahiptir. Surişye halkı bir bütün olarak Türkiye'nin dostudur.

Kılıçdaroğlu'nun yaptığı yakışır bir tutum değil

Muhalefeti dinledik. Bu kritik günde bile sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı gibi hükümeti eleştirmek hiç bir muhalefet partisine yakışır bir tutum değildir.

78 milyon TSK'nın kararlı tutumundan gurur duymuştur. Ya sınır güvenliği için birlikte olalım ya da gidin kurultay oyunları oynayın. Ya pilotlarımızı tebrik edin ya da küçük mahallenizde top çevirin.

Terör operasyonlarına devam

Terörle mücadele kararlılığımız 1 Kasım sonrasında da aynen devam edecektir. 1 Kasım seçimlerinin hemen ertesi günü aynı talimatları yeniledim. Sizlerden yetki alan Başbakan olarak bütün güvenlik birimlerimize bütün dağlar, ovalar, sokaklar temizlenene kadar mücadeleye devam edeceksiniz talimatını verdim.

Milletimizin bizden talebi de teröre şiddete taviz vermemektir. Kararlı ve çok yönlü bir mücadele veriyoruz. Şehitler veriyoruz ama bütün şehitlerimizi rahmetle anarken bütün güvenlik güçlerimiz milletimizin güvenliği için canla başla çalışıyor. Hepisinin alnından öpüyorum. Bu ülkenin köyleri terörden temizleninceye kadar mücadele devam edecek.

Kazdığınız hendeğe sizi gömeriz

Allah aşkına , buradaki esnafa kepenk kapattırarak ne elde etmek istiyorsunuz? Allah korusun kadın çocuk demeden herkes bir kör kurşuna kurban olsunlar istiyorlar. 6-7 Ekim'de öğrendikleri hendek kazma ile bugün de aynı şeyi yapıyorlar. Biz bu millete hendek kazanları kazdıkları o hendeklere gömeriz. HDP hendek kazanlara destek oluyorlar. HDP PKK'ya karşı siyaseti savunamadı. Diyalogla halledilmeyen hangi mesele var ki bu kirli oyun oynanıyor. Türkiye'de türk'ü de Kürt'ü de Aleviyi de Sunniyi de temsil eden tek parti AK Parti'dir.

Bu ülkenin her köşesinde huzuru ve kardşeliği hakim kılacağız. Bu topraklardaki kardeşlik kıyamete kadar devam edecektir. HDP'nin de şapkasını da önüne alıp düşünmesinin vakti geldi geçiyor.

HDP muhatap olma gücünü kaybediyor

HDP silahın gölgesinde kaldığı sürece muhatap olma gücünü kaybediyor. 1 Kasım'da gereken cevabı aldılar. Terör destekçisi görünümlerini sürdürüyorlar. Silahın tamamen devreden çıkması için çalıştıklarını gösterecekler. Türkiye'nin gündemini bir şekilde başka bir yöne çekmeye çalışıyorlar. O hendekler kapatılacak. Her türlü terörist oyun behemahal bozulacak. Devletimize diz çöktüremeyecekler. Herkes bilsin ki bu ülkenin hiç bir vatandaşını ezdirmeyiz ve insanlarımıza sulmedilmesine izin vermeyiz.

Fransa örneği

Terör herkesin dikkat göstermesi gereken bir mesele. Bazı medya kuruluşları iyi bir sınav veremedi. Paris'teki saldırıyla Ankara saldırısını karşılaştırın. Sarkozy OHAL dahil bütün tedbirleri desteklediğini söyledi. Ankara saldırısında soruşturma devam ederken halkı galeyana getiren protesto çağrısı yapıldı. Ama Paris'te bütün protestolar yasaklandı. Biz yapsak diktatör yaftası yerdik. Fransa, gerekli gördüğü sosyal medya hesaplarını yasaklayacağını duyurdu. Ankara saldırısından sonra olağanüstü tedbirler alınmadı. Ordu Ankara sokaklarında gözükmedi. Ama buna rağmen devlet katil devlet olarak ifade edildi. İşte iki olay ve iki muhalefetin aldığı tutum. Biz 3 gün yas ilan ettik ama hayat akışına devam etti. Anmalar da devam edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN