Lavrov: Rusya Türkiye ile savaşmayı planlamıyor

Lavrov: Rusya Türkiye ile savaşmayı planlamıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefon görüşmesi yaptığını açıkladı. Lavrov, Türkiye ile savaşmak gibi bir planları olmadığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesi sonrası iki ülke arasında yaşanan krize ilişkin açıklamalarda bulundu. Lavrov bir yandan ılımlı mesajlar verirken, diğer yandan da provokatif iddialar ortaya attı.

Lavrov, Türkiye ile iletişimi kesmediklerini, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinin bunun kanıtı oludğunu söyledi. Lavrov, Çavuşoğlu'nun kendisine "en derin taziyelerini" ilettiği ifade etti.

Türkiye ile savaşmak gibi bir planları olmadığını vurgulayan Lavrov, "İlişkilerimizi gözden geçireceğiz" dedi. 

"Uçağı ABD ile Türkiye birlikte düşürmüş olabilir"

Lavrov bir yandan tansiyonu düşürmeye yönelik açıklamalarda bulunurken, diğer yandan da gerilim yaratacak ifadeler kullandı. Rus Bakan, Su-24 savaş uçağının düşürülmesini "Planlı bir provokasyona benziyor" diye niteledi. Lavrov, uçağın düşürülmesinin ABD ve Türkiye'nin koordineli çalışması ise yapılmış olabileceğini de öne sürdü.

"Uçak Suriye hava sahasındaydı" iddiasına devam

Lavrov, uçağın düşürüldüğü sırada Suriye hava sahasında bulunduğu konusundaki ısrarını da sürdürdü. Rus Bakan, "Ama uçaklar Türk hava sahasına girmiş olsaydı bile Türkiye'nin acil durum iletişimi kurması gerekirdi" dedi. Oysa Genelkurmay Başkanlığı, Rus uçaklarının defalarca ikaz edildiğine dair ses kayıtları yayınlamıştı.

Teröristler Türk topraklarını kullanıyor

Gerginliğe neden olabilecek açıklamalarını "Teröristler Türk topraklarını Suriye ve diğer ülkelerdeki operasyonlarına hazırlanmak için kullanıyorlar. Bu kimse için sır değildir" diye sürdüren Lavrov, İlişkilerimiz ve Türk hükümeti ile imzaladığımız sözleşmeleri, Devlet Başkanı'nın da dediği gibi, ciddi bir şekilde gözden geçirip değerlendireceğiz ve ilişkilerimizde şu an yaşanan herşeyi düşüneceğiz. Devlet Başkanı'na sunulacak rapor için teklifler hazırlanacak. Tüm bunlar hızla yapılacağını umuyorum. İki ülke halkını birbirinden yabancılaştıracak teklifler tabi ki yapmayacağız" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN